Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винетки 2016

Бог високо, цар далеко...
    Това го е рекъл народа - а народа никога не греши.

Кому да се оплачеш, кой да спреш да краде - то това е заложено по подразбиране в системата, и колкото си по-нагоре, толкова повече трябва!!!
    Нали не трябва да споменавам свиленградските труженици - надали всички от тях са работели по собствено желание за двама работодатели

Изриването на гюбрето трябва да е до основи, до стерилно.
    Ама това е разговор в друга сфера, дето се предполага, че за виз-а-ви разговори, а не тук, дето ..

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
      Всичко това добре, но как да се спрат "временно" залепените винетки? Не знам за теб, но на мен такива ми бъркат директно в джоба, аз тази година ще дам 400 лв за винетки и тези, които карат без РЕДОВНА винетка крадат от МЕН.
      И що така смяташ че си потърпевш,винетката е пожелателна,искаш купуваш,не купуваш не ползваш пътищата,ползваш пътя без винетка,хващат те...300 лв.Кой ти бърка в джоба
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Дай да не се лъжем, ако винетката е залепена като свят, милиционерът с маникюр не може лесно да я повреди. Отделно че за повредена винетка си има процедура от АПИ да ти я заменят и това "повреждане" не може да се брои за нарушаване на твои права. Поне у нас де, защото тук никой закон не държи сметка на държавата за административната тежест с която те гърби.

Разбира се, контролът за валидността на винетката не се прави с нокът. Но кой знае какво не можеш да направиш и с 10 адвоката.
        Аз нямам вече никакви устреми - отдавна ми мина времето, в което устремът ми трябваше да ме махне от тук.
        Хайде по-прецизно да гледаме на нещата - примерно ако винетката е залепена като свят, милиционера точно с с нещо - маникюр, педикюр или чекийка МОЖЕ да я повреди.
        Ако не е залепена читаво - нищо няма да и стане!
        Тук не може да не си съгласен, нали?

После.
        Контрола за валидност на винетката не е тема на диспута.
        Говорим си за залепената винетка.

Стражаря контролира с нокът! Ако не си видял, значи не ти се е случвало.

А пък дори само с един адвокат чудеса може да станат. Особено с правилния адвокат. ( което е следващия парадокс в парадоксалното ни ежедневие)

Чети Славейков, Луд гидия, първи куплет - откъде ли се е появило това виждане - явно още тогава е имало варианти за крив/прав кадия, и ...

Безсмислено си чешем езиците.

Така или иначе - във вашите ръце, младежи, е силата да промените нещата. Не на думи, а на дела.
        Аз съм твърде стар вече..

Коментар

Всичко това добре, но как да се спрат "временно" залепените винетки? Не знам за теб, но на мен такива ми бъркат директно в джоба, аз тази година ще дам 400 лв за винетки и тези, които карат без РЕДОВНА винетка крадат от МЕН.
          Имам два автомобила, които карам само аз. Как според теб крада от теб, карайки с една винетка?
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Има ли някакъв стандарт, Nm на inch за залепеност на винетката? Че ако поради недъгавост на мойто стройно тяло се налага да използвам динамометричен чук да я закова подобаващо....
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Никъде в ЗДП няма дефинирано как точно се лепи винетка. Спорил съм с ''орган'' многократно и съм готов да ида на съд, ако ми пробва акъла. Както и ако се опита да навлезе в пространството на автомобила ми.
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Ами няма да ги спират. Пък и що да ги спират, все пак хората са купили поне една винетка. Държавата не е капо. При преброяването на "дивите зайци" те са подали едно ухо. Ти като искаш, подавай си и двете. И как реши, че точно те те крадат. Може би заради тях са неоправени пътищата. Наистина ли вярваш в това.
                Ако наистина искаха да няма наплюнчени винетки, щяха да ги направят електронни. Системата на трафик камерите е готова вече, въвеждат се в един регистър номерата без винетки и когато камерата заснеме номера ти on the road, определа посоката ти и на дисплея на подходящо разположения патрул изскача информацията за твоята кола. Размахване на палката и си готов.
                Но това не се прави, знаеш ли защо. Щото и да се направи, пътищата пак няма да се оправят. С парите от винеткит това не може да стане.
                А какво става сега, парите влизат в приходите на бюджета, там куче влачи диря няма. Накрая - що не оправихте пътщата ....., ами вие що не отпуснахте пари от бюджета .... помълчат малко, па плеснат с ръце, па се прегърнат и ...... летят и пеят дорде осъмнат(до новите избори).
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  Не си изгорял, не се кахъри. По закон не се изисква вписване на номер. Касова бележка и малък стикер биха удостоверили, че си купил такава при нужда, другото са глупости.
                  Въобще не се кахъря,проблемът ми е,че трябва да си купя още три и нямам вариянт за "подвижна"...
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Голяма драма с тия винетки!!! А в крайна сметка дали ще е 67 или 97 лв е абсолютно едно и също... Ама дай да се самонавиваме.... Пътищата не се ремонтирали... Нещо ви е къса паметта какво беше състоянията на пътищата преди 20-25 години в сравнение със сега...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ми помним. Помня и през последните 20г. една държавица, дето винетката винаги си е била 80лв. при средна заплата около 3500 евра.... Пътищата там са такива - междуселските - магистралата е горе в дясно на снимката и не е на юфка 3 месеца след откриването.. Снимката е собственоръчно направена това лято.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13.jpg
Прегледи:1
Размер:62.9 КБ
ID:5701540

Коментар

@Тедо

Айде бе!

Пътя, по който си използвам винетката, е построен преди 50 години, и оттогава до сега не е видял една лопата нов асфалт.
                        Понеже тоя път отива до нищото, той няма да бъде ремонтиран в рамките на моя живот, и пак по тия причини тоя път няма никога да има алтернативен, по който да стигна до там.

А за това, какви бяха пътищата преди 25 години... ами то може да покараш малко по магистралата !!! Тракия, де .. За да видиш какви са били преди 25 години.. сега е по-зле.
                        Аз я помня магистралата - от построяването и, и я виждам и сега. Навремето с жигулито карах със 140 - да видя как върви.
                        Сега с мерцедеса ме е страх да карам с тая скорост.
                        Това е да периода, който визираш

Коментар

На всеки , новопостроен , или ремонтиран път има информационна табела , на която пише от къде е финансирането и колко.
                          Та всеки гранитеб чивек, може да разбере , че от приходите от винетки не се правят пътища.
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Вива (Liebherr4eto) Преглед на мнение
                            Има ли някакъв стандарт, Nm на inch за залепеност на винетката? Че ако поради недъгавост на мойто стройно тяло се налага да използвам динамометричен чук да я закова подобаващо....
                            Туй не ми беше дошло на ум (нямам предвид стройните тела, те никога не са ми излизали от ума), за залепеността или "границата на разлепване" на свинетката. Но като продължа в тази посока, ми идва на ум, че за определянето на "залепеността" ще трябва специален уред - преносим и сертифициран.
                            Последната думичка ще нахрани много адвокати.
                            ОФБ ДБ X22SE
                            Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                              ....специален уред - преносим и сертифициран.
                              ....
                              Редно е да се пусне обществена поръчка за изработване и доставка на тези уреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                Голяма драма с тия винетки!!! А в крайна сметка дали ще е 67 или 97 лв е абсолютно едно и също... Ама дай да се самонавиваме.... Пътищата не се ремонтирали... Нещо ви е къса паметта какво беше състоянията на пътищата преди 20-25 години в сравнение със сега...
                                Драмата откъдето и да я погледнеш е голяма,не е все едно да заплатиш за четири броя 388лв вместо 268,губят ми се 120лв които в тези мъртви месеци са си пари.
                                Друг е въпроса,че примерно напускаш Софето два пъти в годината и може да минеш "тънко" със седмични минетки,при мен не става,всеки ден се вра в републиканската пътна мрежа с дупки...
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X