Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винетки 2016

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винетки 2016

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
    После да не пуснеш тема "Внимавайте продават фалшиви ментета на винетките".
    При проверка ако единият полицай държи палка, другия държи uv фенерче. А преди 4 години на входа на Търново имаше един с бинокъл и гледа дали имаш винетка.
    Тука въпроса е кой ще купи фенерчето
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Тука въпроса е кой ще купи фенерчето
      Фенерчето е 20 кинта, глобата е 300. Още ли продължаваш да се чудиш кой ще плати фенерчето? Това си е инвестиция с възвръщаемост, дето и пирамидите не даваха.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Фенерчето е 20 кинта, глобата е 300. Още ли продължаваш да се чудиш кой ще плати фенерчето? Това си е инвестиция с възвръщаемост, дето и пирамидите не даваха.
        Офицерския състав не мислят така[emoji3]
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
          После да не пуснеш тема "Внимавайте продават фалшиви ментета на винетките".
          При проверка ако единият полицай държи палка, другия държи uv фенерче. А преди 4 години на входа на Търново имаше един с бинокъл и гледа дали имаш винетка.
          Тя цялата държава, начело с политиците е менте, ти сега за едни винетки.
          А това за бинокъла, ами те и Гюро Михайловците нямат свършване. Впрочем сега няма да трябва бинкъл. Системата на трафик камерите е готова вече. Ще има и 5, 6% "българчета" с фалшиви винетки, дето камерите няма как да ги открият но ... Тия загуби са предвидени. Освен това парите от фалшивите винетки ще отидат пак при наши хора, допълителни работни места ще се създадат, което не е загуба.
          Снощи в кръчмата "обработвахме" партийната винетка. Лепиха някакви целофани съпартийците .... Сервитьорката изкара отнякъде настолна лампа за по-качественно обработване, после имаше кръчмарско обсъждане на системата с винетките, пътищата, ... Което завърши с гласуван 100% вот на недоверие на цялостната политика на правителството.
          А целофанизираната винетка като я лепнеш с плюнка на стъклото - стои. Само дето органите не трябва да я пипат, че се мести. Ама на тях не им е работа да пипат там. Тая седмица главния съпартиец ще кара с винетка, събота и неделя другия а следващата седмица съм аз.
          Впрочем носят се едни приказки, че "органите на пътя" масово се пенсионирали и напускали. Приведоха се примери с чичовци, братовчеди .... . Та даже и да те заснемат камерите без винетка, после няма кой да те спре и да те глоби.
          Последно редактирано от bogilloff; 02-02-16, 08:57.
          ОФБ ДБ X22SE
          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            трябва, ако ще искаш дубликат на винетката. В закона за пътищата /без движение/ е записано че декларираме номера на МПС при закувуване на винетката, но чудно как са пропуснали как точно се декларира.................... сигурно ще въведат декларация с вх.номер и т.н. с някой правилник

(4) (Доп. – ДВ, бр. 101 от 2015 г. , в сила от 22.12.2015 г.) Винетната такса се заплаща от собственика илиползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.
            (5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г., бр. 39 от 2011 г.) При заплащане на винетната такса се издава ценна книга,наречена "винетка", която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища, като:
            1. винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл навътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране съсзащитни знаци; тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролнитеоргани; втората част във вид на талон се съхранява от водача на пътното превозно средство и служи задоказателство за платена винетна такса при издаване на безплатен винетен стикер в случаите на счупване иликражба на предното стъкло на автомобила, както и при производствен дефект на винетния стикер;
            Колега от цитата на закона за пътищата (без движение) става ясно, че стикера удостоверява платената такса пред контролните органи, докато втората част на талона служи единствено за издаване на безплатен винетен стикер в конкретните случаи.

А и следващата точка гласи точно и ясно:
            "2. собственикът или ползвателят на пътното превозно средство има право да ползва републиканските пътища на Република България, като преминава по тях или по техните участъци с пътното превозно средство само когато е заплатена винетна такса за съответния период и категория на пътното превозно средство и в долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство е залепен валиден винетен стикер;"

Никъде не пише, че трябва да се носи втората част, докато изрично пише за какво служи. Така че втората част в кофата.
            В кофата ама само за гаражните коли, че с тези цени нищо чудно кражбите на ЦД-та да намалеят.

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
              Днес си взех винетка от Лукойл и ме питаха за регистрационния номер на автомобила - записаха го на касовата бележка, както колегата е показал на предишната страница. ...
              Същата работа в "Петрол" - вписаха номера на колата в компютъра и си излезе на касовия бон.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

От вчера е жътва за фурашките, а те милите жални нямаха търпение...поне при нас. В 8 часа сутринта вече бяха заели позиции на пътя за индустриалната зона на града, за който трябва винетка...

В този ред на мисли, днес купих винетка за колата на баща ми, този път от Български пощи. Служителката ме попита дали да нанася номер на автомобила... Нататък е ясно... Впечатление ми направи кочанът, в който се записват сериините номерата на продадентите винетки и регистрационните номера на съответните автомобили - срещу повече от половината винетки нямаше записан регистрационен номер.
                Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                  ......щ.Служителката ме попита дали да нанася номер на автомобила... Нататък е ясно... Впечатление ми направи кочанът, в който се записват сериините номерата на продадентите винетки и регистрационните номера на съответните автомобили - срещу повече от половината винетки нямаше записан регистрационен номер.
                  Нашата, "партийната" винетка със сигурност остана незаписана за номера имена и тнт. никъде. Ходихме и тримата "съпартийци" до гишето да сме сигурни. Човека даже и не пита дали да пише. Няма да казвам обекта, да не отнесе някое наказание.
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Моите ги взех от ОМВ... Не виждам какво наказание биха отнесли, при условие, че никъде няма официално изискване да се записва номера....
                    Когато станат електронни - тогава самите ние ще внимаваме дали правилно са въведени в системата нашите номера...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Някой минавал ли е през процедура за вадене на дубликат на винетка? В съседните теми колега писа, че направо си е купил нова. Предполагам, че не си е заслужавало да ходи напред-назад, да пише писма, жалби, поеми. Тогава какъв е смисълът да се пишат номерата, след като така или иначе пак ще се наложи да си купя нова?

Коментар

Ако като съвестен водач ЗАЛЕПИШ НОРМАЛНО винетния стикер на указаното място, какво значение има дали ти е записан номера на колата или не е!?
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Жената има две коли на нейно име - моята и нейната.
                          В Пощата са я питали за име, всичко е ок.
                          После целофана, сухо канцеларско лепило и на която кола е нужна.
                          Май не сме в разрез със закона - отговаряме на изискванията на цитираните по-горе алинеи.

Коментар

Мхм - значи сдружението е възможно само ако ще лъжете.
                            Одобрение пък има само при гяволии.
                            Власта я одобрявате само ако си затваря очите, ама за вас, не за другите. И пред нея сте по-ниски от тревата само ако трябва да НЕ забележат как я лъжете.

Хвала!
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vinetka.jpg
Прегледи:1
Размер:82.6 КБ
ID:5701450

По-голям размер: ТУК

Източник:
                              BMW Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                                Ако като съвестен водач ЗАЛЕПИШ НОРМАЛНО винетния стикер на указаното място, какво значение има дали ти е записан номера на колата или не е!?
                                Има значение. Нали го правят с цел недопускане на злоупотреби И за моя защита - да докажа, че съм си купил винетката ако се наложи подмяна. Ако пък процедурата за вадене на дубликат е тромава и ми отнема ценно време ...... ми тогава какъв е смисълът да записват номер, който ще ми послужи за процедура от която (вероятно) ще се откажа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X