От: Правилното въже.
Запояването на стоманено въже е добър повод да се скъса на ръба на спойката при усилие, далеч от здравината на самото въже. Теоретично е обяснено, практически всеки ден го наблюдавам върху кабели. Устойчивостта на циклични натоварвания намалява стотици пъти.
Все едно, стоманеното въже може да се сплете точно като полимерното (трябват по-здрави пръсти и инструменти, разбира се).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Правилното въже.
Свий
X
-
Тук приказваме за синтетично въже, а ти май имаш предвид стоманено.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеПри нас въжето се откачи от алуминиевата тръбичка на ухото точно при удар при бързо потегляне на теглещата кола. Затова питам къде и кой може да сплете ухо по правилния начин. Татко ги правеше, като ползваше медна тръбичка, вкарваше в нея края на въжето и я заливаше с калай. Така че, ако не намеря кой да сплете краищата на въжето на ухо, май и аз ще хвана горелката.
пп. Колко дебело стоманено въже ще ми препоръчате за теглене на ЛР Диско-2, тежи около 2,5 тона?
Остави коментар:
-
Trapper, тук в едно село до мен - Зимница, има един майстор дето прави точно това. Виждал съм труда му няколко пъти.. Неговия зет, който е в Стралджа майстор, също може, но е малко труден.. Ако минаваш край петолъчката, звънкай..
Лебедката ми е 6000 либри и сега съм с въже 8,3мм, което е по-дебело от това, което беше на нея преди да го скъсам.. Теглих себе си напред и отзад закачена за мене фронтера..За това мисля 8 или 8,3мм ще ти е добре..
Остави коментар:
-
При нас въжето се откачи от алуминиевата тръбичка на ухото точно при удар при бързо потегляне на теглещата кола. Затова питам къде и кой може да сплете ухо по правилния начин. Татко ги правеше, като ползваше медна тръбичка, вкарваше в нея края на въжето и я заливаше с калай. Така че, ако не намеря кой да сплете краищата на въжето на ухо, май и аз ще хвана горелката.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеНякой и друг тон издържа, защото съм си заплитал така ухо на въжето на лебедката и след това не имало никакви проблеми. Виж, на удар не съм го пробвал, защото ставаше въпрос за въже на лебедка.
пп. Колко дебело стоманено въже ще ми препоръчате за теглене на ЛР Диско-2, тежи около 2,5 тона?
Остави коментар:
-
Хората държат кораби с такива сиджимки та ше да държи уж евентуално
Например
ABOK # 2725
Приятно четене. Книжката съм я качвал у форума
Остави коментар:
-
Някой и друг тон издържа, защото съм си заплитал така ухо на въжето на лебедката и след това не имало никакви проблеми. Виж, на удар не съм го пробвал, защото ставаше въпрос за въже на лебедка.Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнениеНе разбрах само тоя "fixed eye" или по нашенско "уше"
може ли да устиска няколко тона и теглене с удар. Иначе изглежда здраво и лесно, благодаря!
Остави коментар:
-
Не разбрах само тоя "fixed eye" или по нашенско "уше"Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеYouTube сплита всякакви въжета
Примерно за amsteel blue Според мен това е правилното въже, а не тия спиралните синтетични боклуци от пазара. Една макара amsteel blue от 305 метра струва в Китай (до БГ) около $600. Спокойно ще свърши работа на 10 мераклий, като на всеки ще се върже по около $60.
може ли да устиска няколко тона и теглене с удар. Иначе изглежда здраво и лесно, благодаря!
Остави коментар:
-
YouTube сплита всякакви въжетаПървоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеКато сте ревнали "въжета, та въжета..."
Я кажете някой, който умее да им сплита халките, че тия с алуминиевите тръбички най-добре ич да ги нема.
Примерно за amsteel blue Според мен това е правилното въже, а не тия спиралните синтетични боклуци от пазара. Една макара amsteel blue от 305 метра струва в Китай (до БГ) около $600. Спокойно ще свърши работа на 10 мераклий, като на всеки ще се върже по около $60.
Последно редактирано от elbgt; 21-03-13, 12:39.
Остави коментар:
-
"Мистериозно изчезват въжетата на корабите акостирали на пристанище Варна. "
" БОП нахлуха в местният офроуд клуб"
Остави коментар:
-
Абе мене ми е най-лесно и забавно кога гледам некой майстор да работи, та дай поне адрес, ако немаш телефон.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеКато сте ревнали "въжета, та въжета..."
Я кажете някой, който умее да им сплита халките, че тия с алуминиевите тръбички най-добре ич да ги нема.
Благой Банджо. Ама той е във Варна
Остави коментар:
-
Като сте ревнали "въжета, та въжета..."
Остави коментар:
-
Младежи, ако някой ше изхвърля въжета, имам нов жип, мое мина да понапълня бажажника
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.
Остави коментар: