Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.
Колега,със шаблон и баба знае,покажи как става на практика...Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнениеАйде и аз да се включа .Това са зъбни гребени от С11 първите 4 зъба бяха изронени та се наложи да ги наваря и нарежа на ново .[ATTACH=CONFIG]395132[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395137[/ATTACH]Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Обикновенно без зъби остава колелото което се движи по тоя венец . Венеца само се износва частично и при престъргване почва да дърпа и оставя черти . Хода на супортната кутия става неравномерен .Последно редактирано от sek.1; 19-12-11, 07:07.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Свалях целият супорт и частично го разглобих за да го почистя,на зъбното колело с което което се задвижва супорта му няма нищо .Направи ми впечатление че е твърдо вероятно е термообработено докато гребените са меки (снема се лесно стружка когато ги търкаш с пила). Тия дни трябва да оправя и първия (късия) гребен ,че и на него му няма 2 зъба.
Коментар
-
И дано не ти се налага, защото на тая фреза и по тоя начин , с тоя малък напречен ход ще трябва да местиш няколко пъти и пак не стига за цялата дължина на гребена, а поместиш ли два, три пъти знаеш какво става с точността и после с подаването. За два, три зъба, и то без местене горе-долу става.Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнениеЦелта беше да си възтановя зъбните гребени на струга ,няма как да покажа за целият гребен тъй като не ми се е налагало.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Вертикална глава на 90 градуса (става хоризонтална) и достатъчно голям като диаметър инструмент, и си ползващ надлъжния ход. Само дето такава модулна фреза ще е трудничко да се намери май.Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеИ дано не ти се налага, защото на тая фреза и по тоя начин , с тоя малък напречен ход ще трябва да местиш няколко пъти и пак не стига за цялата дължина на гребена, а поместиш ли два, три пъти знаеш какво става с точността и после с подаването. За два, три зъба, и то без местене горе-долу става.
А там всъщност зъбите не са ли трапецовидни (на гребена)? Що си мисля че при гребен, всичката еволвента е върху зъбното колело, дето се търкаля върху него? Ако трапецовидни - работата се улеснява доста. Намирането на инструмент - също.
А няма ли нови гребени като резервна част?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Завъртането на 90 градуса на вертикалната глава на фреза ФУ 321 каквато е на снимките, и поставянето на дорник с инструмента в нея също ограничава доста хода. Зъбите на гребена са трапец но с модулен фрезер за най големият брой зъби би се получило, но те пък са с малък диаметър и не стават при тази ситуация. А иначе гребените на струговете са щифтовани и не знам дали всички между щифтовете са на един размер, би трябвало.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВертикална глава на 90 градуса (става хоризонтална) и достатъчно голям като диаметър инструмент, и си ползващ надлъжния ход. Само дето такава модулна фреза ще е трудничко да се намери май.
А там всъщност зъбите не са ли трапецовидни (на гребена)? Що си мисля че при гребен, всичката еволвента е върху зъбното колело, дето се търкаля върху него? Ако трапецовидни - работата се улеснява доста. Намирането на инструмент - също.
А няма ли нови гребени като резервна част?При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
На един размер са щифтовете и гребените са взаймо заменяеми.Тези са по този начин подравнени.Само първия гребен е различен защото има къси паралели които се демонтират за обработка на детайли с по големи размери.За резервни гребени само по поръчка има възможност да се намерят или да се демонтират от друг такъв струг.Да ли могат да се намерят палциеви фрезери с такъв модул?
Завъртането на 90 градуса на главата при нарязването на такъв цял гребен не маже да се приложи по простата причина,че работния орган/фрезера/остава по-високо от долната част на главата и тя ще опира в обработвания материал.За това попитах да ли няма такива палциеви фрезери.Главата ще остане в нормално положение и ще се използва късия ход на машината за фрезоване.Така ще се използва целия ход на масата.Не съм сигурен,но гребените са около 350мм. дълги.
Коментар
-
Обиколи по пунктовете за вторични на голямите фирми там карат цели машини . Сега режат Кремиковци та машини на вторичните ще има много . На пункта от който аз пазарувам някой е домъкнал почти нов малък супорт от СУ 582 и мисля да го взема за резервен за нашия. Ако намериш някоя струг от дългите модели той практически над метър след универсала не е работил . Палцева фреза се прави преди няколко години правих една фреза на ерозийката за едни специфични зъбни колела за някъкви голями принтери . Ако те интересува мога да питам за изработката на такива в Габрово . Спарки го познава човека доста неща си напазарува от него .Последно редактирано от sek.1; 20-12-11, 05:47.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Готови гребени продават тук http://www.baktrade.com/bg/category/...%82%D0%B8.html,не си заслужава въобще заигравката и не са много скъпи(около 100лв метъра),мисля,че бяха три модела,термообработени са,слагаш и забравяш кашкавалените изделия на С-едките.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Да посвестим малко темата . Машинното менгеме мечта на всеки фрезист. Мерцедеса в тази област на немската фирма GRESSEL . Три секции хваща от 0 до 240 мм регулиране на силата на затягане и никакво изместване на челюстите . Парче шлайфан квадрат 30 х 30 х 70 мм от стомана 40Х го "изгърбва" с над 0.1 мм като го натегнеш до края . Ръчката я въртиш с един пръст няма чукове и други силови инструменти така необходими при наще менгемета .Още една много хубава екстра . Инструментална количка за фрезови инструмент . Подреждаш си всичко необходимо и ти е пред очите . С тия нови функций на форума пак се вкарах в приключение ако някой може да уголеми снимките .
Последно редактирано от sek.1; 28-01-12, 06:52.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Гребена с цел е направен по слаб за да се износва и чупи той защото се подменя за 5 минути а за водещото зъбно колело трябва разглобяване на супортната кутия . Явно има нещо сбъркано защото на някои машини се чупи колелото на някои гребена .Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеГотови гребени продават тук http://www.baktrade.com/bg/category/...енти.html,не си заслужава въобще заигравката и не са много скъпи(около 100лв метъра),мисля,че бяха три модела,термообработени са,слагаш и забравяш кашкавалените изделия на С-едките.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
За хидравлично менгеме като това е нормално да държи зверски, по ненормалнато е че това го има по света от памтивека а някой не са го виждали още и си бият с чука по въртока който се е разплескал като заглозка за цепене на дърва.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеДа посвестим малко темата . Машинното менгеме мечта на всеки фрезист. Мерцедеса в тази област на немската фирма GRESSEL . Три секции хваща от 0 до 240 мм регулиране на силата на затягане и никакво изместване на челюстите . Парче шлайфан квадрат 30 х 30 х 70 мм от стомана 40Х го "изгърбва" с над 0.1 мм като го натегнеш до края . Ръчката я въртиш с един пръст няма чукове и други силови инструменти така необходими при наще менгемета . [ATTACH=CONFIG]410827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410828[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410829[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]410830[/ATTACH] Още една много хубава екстра . Инструментална количка за фрезови инструмент . Подреждаш си всичко необходимо и ти е пред очите . С тия нови функций на форума пак се вкарах в приключение ако някой може да уголеми снимките .При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар