Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

После, имай предвид че бутала, глави, картери се случва да са от по-екзотични сплави, дето не винаги се заваряват лесно и добре. Отделно това че са работили дълго в контакт с масло също е възможно да даде свойта дан в посока по-трудно заваряване.
    За да стане по-добра заварка на такива детайли на курса за аргон ни препоръчаха да употребяваме добавъчен материал със съдържание на силиции.Дали е така не знам не ми се е налагало да заварявам такива неща,но за всеки случай съм си купил.Тук имат дума специалистите по ВИГ ама аз не съм от тях.

Коментар

Добавъчния материал със силиций дава по-меки заварки и по-малко проблеми с "опушване", когато такова по някаква причина се случи. Черните сажди около заварката се случват заради изгарянето на магнезия. Не че трябва да ги има де.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги точно това ми е следващия въпрос.Понеже искам да се запася малко с добавъчни материали гледам в нета се предлагат Al-95% с магнезий 5% и Al-88% със силиций 12%, та кой за какво е по-пдходящ и каква е разликата в заварките?

Коментар

Еми, когато искаш заварката да е твърда/здрава, например ако навяряваш джанти, ползваш добавъчен с магнезий. В останалите случаи - силиции. То зависи и точно какви сплави заваряваш, ама темата май е дълга. Редно е да имаш и от двете под ръка.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
            Колеги точно това ми е следващия въпрос.Понеже искам да се запася малко с добавъчни материали гледам в нета се предлагат Al-95% с магнезий 5% и Al-88% със силиций 12%, та кой за какво е по-пдходящ и каква е разликата в заварките?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALU Mat.JPG
Прегледи:1
Размер:113.1 КБ
ID:5538824
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Обаче 2 и 5 работят само в 4Т режим !
              Я пак, че нещо не разбрах. 2Т и 4Т превключва само функциите на бутоните (джойстика) на ръкохватката.

Боби, тая фабрика не я ли направихте вече . Пепи и Цецо от манастирската там ли са още. Преди ме търсиха да помагам и аз за някакви вани от неръж, ама нямах време тогава. Умбрев, Бобан, ЛТТ, ЗВК, бая фирми се изредиха там

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                Я пак, че нещо не разбрах. 2Т и 4Т превключва само функциите на бутоните (джойстика) на ръкохватката.

Боби, тая фабрика не я ли направихте вече . Пепи и Цецо от манастирската там ли са още. Преди ме търсиха да помагам и аз за някакви вани от неръж, ама нямах време тогава. Умбрев, Бобан, ЛТТ, ЗВК, бая фирми се изредиха там
                Винаги излиза по нещо за правене! Пепи и Цецо и те гонят задачи,но са малки още !
                0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

boby1105 , виждам че сте добри приятели ,НО много ми е интересно твоето мнение по това писание :
                  ....2Т и 4Т превключва само функциите на бутоните (джойстика) на ръкохватката.
                  Но искам да отговориш като професионалист .А не като приятел !

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    boby1105 , виждам че сте добри приятели ,НО много ми е интересно твоето мнение по това писание :

Но искам да отговориш като професионалист .А не като приятел !
                    Момчето не го познавам лично ,явно е идвал да работи в завода .Радвам се,че имаме общи познати! Колкото до въпроса (...2Т и 4Т...) не е зададен към мен,а и не съм имал и имам мнение и виждане по темата .Апарата,който се разисква не съм го виждал,докосвал и работил с него ! Поздрави.
                    0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Първоначално публикуван от boby1105 Преглед на мнение
                      Момчето не го познавам лично ,явно е идвал да работи в завода .Радвам се,че имаме общи познати! Колкото до въпроса (...2Т и 4Т...) не е зададен към мен,а и не съм имал и имам мнение и виждане по темата .Апарата,който се разисква не съм го виждал,докосвал и работил с него ! Поздрави.
                      Благодаря за откровения отговор !
                      Знам че въпроса на е зададен към теб но исках да "чуя " мнението ти !Принципно тези режими работят по аналогичен начин във всички машини !Но си е твое право де не вземеш отношение по въпроса !Поздрави и лека вечер!

Коментар

Не в завода не съм ходил. По други обекти съм бил тогава. Пепи и Цецо са ми приятели, от скоро си взеха една Цебора и се пробват, алумин, неръж. Още са далеч от класата, но пък са доста пробивни и точни

Уелдър....При процеса са заложени първоначалното нарастване на тока, както и неговото затихване. Няма причина потенциометрите да не реагират при положение 2Т. Какво те притеснява.

Коментар

Уелдър....При процеса са заложени първоначалното нарастване на тока, както и неговото затихване. Няма причина потенциометрите да не реагират при положение 2Т. Какво те притеснява.
                          Мене нищо не ме притеснява, интересното е че тебе нещо май те притеснява .....
                          Макар че изобщо не ми се говори с теб ,съм длъжен да отбележа че за конкретната машина потенциометри 2 и 5 съвсем не са времената за нарастване и затихване на тока!Пак си неподготвен !Погледни описанието- Спарки много точно го е направил!

Коментар

Добре де за газта, объркал съм в бързината. Но си работят по същата причина, която описах. Потенциометрите 2 и 5 работят при положение на ключа 2Т

ПП И на мене изобщо не ми се говори с теб, ама да не объркваш питащия относно машината му.

Коментар

Добре де за газта, объркал съм в бързината.
                              И продължаваш де се бъркаш !
                              И защо изобщо се бъркаш в неща които изобщо не ги чуваш !Ние със Спарки сме го разяснили тоя въпрос!
                              Хаде лягай да спиш!

Коментар

Не бе за импулса е, пак се обърках...........Понеже не вдяваш иронията (кълвеш на бастун), Господин АМАТЬОР, ето по-разбираемо въпроса.
                                Защо не действат потенциометрите при 2Т? Не знам кво сте уточнили със Спарки, ама заблуждаваш човека дето питаше за копчетата. А щом не знаеш какво е 2Т и 4Т (подразбира се от нежеланието да отговориш, а търсиш мнение на професионалист). Ей голем капацитет се цаниш........и ти вярват даже . Тия бутони на ръкохватката знаеш ли за какво са. И защо има 2Т и 4Т.

А за останалите.......тези потенциометри са активни ВИНАГИ. Само потенциометрите касаещи пулса стават неактивни ако не е включен пулса. Дву- и четири-тактовият режим нямят отношение към активноста на настройващите потенциометри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X