Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се заварява с аргон (първи стъпки)???

Снимай.

Опушване и балончета значат малко или калпав газ. Увеличи газа и пробвай пак. Това ако материала ти е чист (без ръжда и други полюции) и стоманата е някаква човешка като качество. Ако заваряваш ръждиви винкели от градината, трудно ще ти се получи.

Каква ти е бутилката с газ и как си остриш електрода?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Електрода го точа надлъжно горе долу на 90 градуса, обаче ми прави впечатление, че малко след като започна шева той си губи формата и то без да съм го топвал във ваната. Планките ги зачиствам задължително с флекса.Бутилката беше за CO2 но сега би трябвало да са ми я напълнили с аргон.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8243.JPG
Прегледи:1
Размер:145.6 КБ
ID:5537659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8244.JPG
Размер:176.7 КБ
ID:5537660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8245.JPG
Размер:151.6 КБ
ID:5537661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8246.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5537662Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8247.JPG
Размер:134.2 КБ
ID:5537663

Коментар

1. Виж из интернет как се точи електрод (не е под 90 градуса).
        2. Купи си нова бутилка. На тая в стените има пропил въгледорен двуокис, останал от преди, който ще се отделя от тях известно време. Тая бутилка можеш да я ползваш за коргон за телоподаващо. Отделно не е ясно и до колко е била празна преди пълненето.

Ако искаш опитай да я източиш и напълниш отново. Може и да се оправи. Но по принцип за чист аргон се ползва или нова бутилка, или бутилка в която и преди това е имало аргон.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Газта ,както казва sparky , е боклучива .Електрода е важно да бъде остър,а пък заточването,както ти е удобно . Пусни някакво затихване накрая да не става дупка и майката му е практика ! Лека.
          0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Име:IMG_20131115_085047.jpg
Размер:107.1 КБ
ID:5537671Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131115_085128.jpg
Размер:51.9 КБ
ID:5537672

Aig,ето заварките с машината дето взехме от вас,алуминиевите детайли са същите които носихме за проба като дебелина и площ!Детайлите не са подгрявани !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              2. Купи си нова бутилка. На тая в стените има пропил въгледорен двуокис, останал от преди, който ще се отделя от тях известно време. Тая бутилка можеш да я ползваш за коргон за телоподаващо. Отделно не е ясно и до колко е била празна преди пълненето.

Ако искаш опитай да я източиш и напълниш отново. Може и да се оправи. Но по принцип за чист аргон се ползва или нова бутилка, или бутилка в която и преди това е имало аргон.
              Не вкарвай колегата в преразход за нова бутилка ! Дори и да е останал въглероден двуокис в бутилката, след второ-третото пълнене с аргон следите от въглеродния двуокис изчезват и бутилката ще може да се ползва само за аргон ,без да създава проблеми при заваряване !
              Последно редактирано от welderargon; 15-11-13, 18:53.
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                Не вкарвай колегата в преразход за нова бутилка ! Дори и да е останал въглероден двуокис в бутилката, след второ-третото пълнене с аргон следите от въглеродния двуокис изчезват и бутилката ще може да се ползва само за аргон ,без да създава проблеми при заваряване !
                И това му казах да опита, все пак.

Коментар

Emil_Pz , Готино изглежда машинката ти! Може ли малко инфо - откъде и за колко си я придобил тази хубост? Че се лутам и се мая и не мога да си избера добър TIG-помощник. А рязането с плазмата пробвал ли си го? Друго също ми е интересно - шланговете за TIG и плазма, пък и за ММА, едновременно ли са включени и могат да се използват(естествено с превключване на крайния превключвател)? Разкажи, моля!

Коментар

Изчетох цялата тема с голямо внимание защото станах собственик по неволя на ето тази машина:

Име:54.jpg
Размер:52.3 КБ
ID:5537755

От утре почвам сухи тренировки директно с алуминии ако не се взривя ще пиша за резултата.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
                      Електрода го точа надлъжно горе долу на 90 градуса, обаче ми прави впечатление, че малко след като започна шева той си губи формата и то без да съм го топвал във ваната. Планките ги зачиствам задължително с флекса.Бутилката беше за CO2 но сега би трябвало да са ми я напълнили с аргон.
                      [ATTACH=CONFIG]650174[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]650175[/ATTACH]
                      На тази бутилка не трябва ли да се смени крана?
                      Този като го гледам има предпазен клапан както е нормално за СО2 и е регулиран за много по-ниско налягане,а аргона е на много по-високо.Варианта е да се пълни по-малко.
                      Аз използвам бутилки от кислород за аргона и наистина имаше отначало проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                        Изчетох цялата тема с голямо внимание защото станах собственик по неволя на ето тази машина:
                        От утре почвам сухи тренировки директно с алуминии ако не се взривя ще пиша за резултата.
                        На тази алуминия само със зелени електроди. Не се острят - стават на топче отпред.
                        Утре ще псуваш яко, може да си сигурен, особено ако няма кой да ти покаже.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Някой да те е учил да правиш секс???
                          Няма да се взривиш. Машинката работи и ще ти върши работа. Е не е върха на сладоледа, но няма причина ако е изправна да не се справиш.
                          Въпроса е да разгадаеш и да разбереш кое копче за какво е. Другото е ръка, око, практика и практика и още практика и ....

Ронин, Много добре! Даже отлично! Гледай как се получава въпреки машинката.... Шегувам се! Шева е добре разлят и добре полуобъл (правилно леко вдлъбнат). По-малко концентрация на напрежения.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от icohir Преглед на мнение
                            Emil_Pz , Готино изглежда машинката ти! Може ли малко инфо - откъде и за колко си я придобил тази хубост? Че се лутам и се мая и не мога да си избера добър TIG-помощник. А рязането с плазмата пробвал ли си го? Друго също ми е интересно - шланговете за TIG и плазма, пък и за ММА, едновременно ли са включени и могат да се използват(естествено с превключване на крайния превключвател)? Разкажи, моля!
                            За машината виж последните страници от темата "да обсъдим заваръчните инвертори". Плазмата не съм я пробвал още, за шланговете не не може да са едновременно свързани.

Коментар

Презаредих бутилката и нещата започнаха да ми се получават:

Име:DSCN8257.JPG
Размер:162.0 КБ
ID:5538675Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN8258.JPG
Размер:170.9 КБ
ID:5538676
                              Ограденото с червено е от предишните ми опити.

Коментар

Сега си купи една телена четка от неръждавейка, и вместо с ъглошлайфа чисти детайлите с нея. Ама я ползвай само за това (в смисъл, само за алуминий).

Иначе - да, разликата с преди е съществена.

После, имай предвид че бутала, глави, картери се случва да са от по-екзотични сплави, дето не винаги се заваряват лесно и добре. Отделно това че са работили дълго в контакт с масло също е възможно да даде свойта дан в посока по-трудно заваряване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X