Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Май имат някъкъв сервиз . Те са си чисти търговци съобразяват се само с цените на пазара тук .
    "Някакъв" сервиз, и сервиз, в който има достатъчно компетентен човек да ремонтира читаво инвертори, са КОРЕННО различни неща.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

В интернет има няколко човека ,купили GYS електрожени и след изтичане на гаранцията им е бил отказан след гаранционен сервиз с мотив че ремонта излиза почти колкото нов такъв,това разбира се е нормално както и че няма нищо вечно,но при условие че държиш да продаваш и промотионираш дадена марка ,би трябвало нещата да могат да се ремонтират в нармални и разумни граници,така както всички Български производители правят.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ...би трябвало нещата да могат да се ремонтират в нармални и разумни граници...
        Би трябвало, само дето няма кого да назначат, дето да може да го свърши. Не и за заплатата, дето дават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В интернет има няколко човека ,купили GYS електрожени и след изтичане на гаранцията им е бил отказан след гаранционен сервиз с мотив че ремонта излиза почти колкото нов такъв,това разбира се е нормално както и че няма нищо вечно,но при условие че държиш да продаваш и промотионираш дадена марка ,би трябвало нещата да могат да се ремонтират в нармални и разумни граници,така както всички Български производители правят.
          Здравейте,
          Вътре целия GYS е монтиран на една платка с SMD монтаж. Елементите са големи колкото пи.. въшка и са монтирани на робот. Недай си боже нещо да изпуши - отива по дяволите цялата платка. Абсолютно ремонто непригодна. От целия апарат ти остава корпус и два байонета плюс кабел с вентилатор. Нова платка пюс труд излиза колкото нова машина.
          Иначе ГИС-а е опит за европейски отговор на китайското свръх производство. Пробваха се за внос Редко и Харко, обаче и двете фирми се отказаха. Редко бяха получили една голяма партида с фабричен дефект и я върнаха цялата. С което прилкючиха с GYS.
          Като цяло сладостта от ефтината покупка трае до първия следгаранционен ремонт. После остава само горчилката и разочарованието.

Данчо сервизира и машините на Аргомаркет, но не препоръчвам покупка от там поради други причини. Там ако незнаеш точно какво ти трябва - по-дбре не ходи.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

По темата за ремонтите...GYS са абсолютно неремонтопригодни. Поне малките модели, които съм виждал. И не заради СМД елементите, а заради конструкцията. Просто са високотехнологично производство /разбирай роботизирано и ефтино/ и са за еднократна употреба. След повреда се купува нов. Затова и отказват следгаранционен сервиз - безмислено е.А гаранционния ремонт се състои в замяна на цялата платка.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Колега аз знам колко струват елементите по платката ,в подобен случай възниква въпроса колко струва или по точно колко трябва да струва въпросния електрожен и колко струва платката на която има елементи за 30-40 лв.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Колега аз знам колко струват елементите по платката ,в подобен случай възниква въпроса колко струва или по точно колко трябва да струва въпросния електрожен и колко струва платката на която има елементи за 30-40 лв.
                Струва толкова, колкото излиза от завода в Китай, физически. А върху това, струва заплатите на тия, дето са го измислили + заплатите на шефовете им + заплатите на техните шефове + заплатите на маркетинговия отдел + заплатите на транспортната фирма, докарала го до тук + заплатите на персонала на тукашния дистрибутор, със все шефската печалба, пак.

От цялата тая схема само 2 неща са неизбежни. Колкото повече от останалите си спестиш, толкова по-пълна ще си остане банковата ти сметка.

Коментар

Спарки, добре си го казал последното изречение. Пазарна икономика!
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    .... Пазарна икономика!
                    Правилно - ПАЗАРЕНА икономика.
                    Пазариш се колкото можеш!
                    В сервиза на харко имаше едно европале със избушили в гаранционния срок машини. Просто хората подменяха с нова машина.
                    За след гаранция - продаваха нова.
                    А дали е редно това - пазарна икономика - всеки да се спасява както намери за добре.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      Правилно - ПАЗАРЕНА икономика.
                      Пазариш се колкото можеш!
                      В сервиза на харко имаше едно европале със избушили в гаранционния срок машини. Просто хората подменяха с нова машина.
                      За след гаранция - продаваха нова.
                      А дали е редно това - пазарна икономика - всеки да се спасява както намери за добре.
                      При нормално работеща пазарна икономика фирмите продаващи еднократна стока на високи цени рано или късно "затварят врати". Тези, които имат желание да развиват бизнес дългосрочно, или не ползват такава стока, или се отърват от нея, както е споменато по-горе. За съжаление в България все още се "учим" на пазарна икономика.
                      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                        При нормално работеща пазарна икономика фирмите продаващи еднократна стока на високи цени рано или късно "затварят врати". Тези, които имат желание да развиват бизнес дългосрочно, или не ползват такава стока, или се отърват от нея, както е споменато по-горе. За съжаление в България все още се "учим" на пазарна икономика.
                        Има и друго - скъпите фирми с традиции предлагат съответното обслужване, включително абонаментно, извънгаранционно. Ако си производител на място, знаеш какво получаваш за тая висока на пръв поглед цена, а именно знаеш, че каквото и да се случи, решението на проблема е максимално бързо и адекватно. Само че случая в България не е тоя. Чакат се части на поръчка, а в сервиза сменят направо цели платки, евентуално, ако въобще са в състояние да намерят къде е проблема. За сметка на това не можеш да си поръчаш резервни части и да си поправиш машината сам, защото "работели по ISO".

Гламавост до припадък. Единственото нещо, дето наистина е безкрайно, е човешката глупост.

Коментар

Много интересен ми стана въпроса за ремонта на машините със SMD монтаж!Дали машините на френския производител са еднодневки не знам .....но си мисля дали пък някой от критикуващите не преследват някакви свои цели!Дълбоко се съмнявам че производител като GYS ще си позволи подобна глупост!Ако има официални вносител(и) на тази марка то трябва да има и специализирани сервизи ,това че не всеки е в състояние да ремонтира подобни машини не означава че и машините ще са ремонтно непригодни!
                          Доколкото знам всички GSM апарати и вече може би всички телевизори са с подобни технологии и те ли са ремонтно непригодни !? Или може би не трябва да си купуваме и телевизори със страха че след като се развалят ще ги изхвърлим!!!
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Много интересен ми стана въпроса за ремонта на машините със SMD монтаж!Дали машините на френския производител са еднодневки не знам .....но си мисля дали пък някой от критикуващите не преследват някакви свои цели!Дълбоко се съмнявам че производител като GYS ще си позволи подобна глупост!Ако има официални вносител(и) на тази марка то трябва да има и специализирани сервизи ,това че не всеки е в състояние да ремонтира подобни машини не означава че и машините ще са ремонтно непригодни!
                            Дали някои преследва някакви цели, не знам. Но е ясно, че не си виждал отвътре модела 161 /ако не ме лъже паметта/
                            И пак повтарям, не е въпроса в СМД елементите а в конструкцията. Само като пример ще ти кажа, че силовите транзистори са заляти с някаква смола и е практически невъзможна тяхната смяна. Но това е леката част. По-трудно е да стигнеш до тях вЕрвай ми!!! Радиатора и платката са един моноблок и са свързани ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО със.... спояване!!!! Т.Е. спойката е и носещ елемент!!!При повечко вибрации или падания - честито, споиките се пукат и става весело. Жалко, че нямам направени снимки. Та така - ремонта не е невъзможен, но доколко е целесъобразен??? Защото ако човек със съответната квалификация трябва да загуби два дни за ремонт, няма ли да е по-изгодно да си купите нов инвертор? И още нещо, по даташит използуваните диоди са за по-нисък ток от максималния заявен ток за модела. Това налага спазване на две основни правила при работа:
                            1. Пазете от удари, вибрации и падане.
                            2. Никога не използувайте по-висок ток от 130А .
                            Спазването на тези правила, ще доведе до дълга и безпроблемна работа.

Всичко това което съм писал, е мое мнение. Ако има засегнати собственици, вносители, ползватели и привърженици на ГИЗМИ, то моля да се обосноват с ФАКТИ.
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                              Дали някои преследва някакви цели, не знам. Но е ясно, че не си виждал отвътре модела 161 /ако не ме лъже паметта/
                              И пак повтарям, не е въпроса в СМД елементите а в конструкцията. Само като пример ще ти кажа, че силовите транзистори са заляти с някаква смола и е практически невъзможна тяхната смяна. Но това е леката част. По-трудно е да стигнеш до тях вЕрвай ми!!! Радиатора и платката са един моноблок и са свързани ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО със.... спояване!!!! Т.Е. спойката е и носещ елемент!!!При повечко вибрации или падания - честито, споиките се пукат и става весело. Жалко, че нямам направени снимки. Та така - ремонта не е невъзможен, но доколко е целесъобразен??? Защото ако човек със съответната квалификация трябва да загуби два дни за ремонт, няма ли да е по-изгодно да си купите нов инвертор? И още нещо, по даташит използуваните диоди са за по-нисък ток от максималния заявен ток за модела. Това налага спазване на две основни правила при работа:
                              1. Пазете от удари, вибрации и падане.
                              2. Никога не използувайте по-висок ток от 130А .
                              Спазването на тези правила, ще доведе до дълга и безпроблемна работа.

Всичко това което съм писал, е мое мнение. Ако има засегнати собственици, вносители, ползватели и привърженици на ГИЗМИ, то моля да се обосноват с ФАКТИ.
                              Мнението ти е напълно споделено.
                              Транзисторите са на ситалова подложка и е абсолютно невъзможно да ги разпоиш, без да повредиш пистите на платката, което пък я прави негодна за по-нататъчна експлоатация.
                              Факт е и палето с повредени GYS - ове, което лично съм го видял във фирмения сервиз в ХАРКО. (не преследвам лични цели а факти).
                              Редкото върнаха цяла пратка (почти един ТИР) заради фабричен дефект и спряха да ги внасят и продават (ТЕ обаче преследват лични интереси). Сега чакат и последните да излязат от гаранция и стой та гледай - личните интереси.
                              ГИС са се опитали да се противопоставят на Китай, което е похвално, но опита е не дотам успешен.
                              И Кемпи и ЕСАБ и Линкълн и Фрониус сменяват цяла платка, независимо каква е повредата и дали е ремонтопригодно - фирмена политика на големите - ако искаш. Когато са ти долу гащите въобще не те питат искаш ли и къде е Вазелин - направо го викат.
                              Така отварят ниша за всички малки производители и сервизи - колкото да има за хляба и клиента да е доволен.
                              Само дето ГИС не дават никакъв шанс. Просто при тях не става. Ама никак. От тяхна машина независимо каква, остават кабели, два байонета, корпус и вентилатор. Искаш - неискаш - това е.
                              А за личните интереси - когато човека срещу мене е доволен - той ще доведе още десетима, а когато не е - ще върне хиляда!
                              Надявам се, ако има някой недоволен от мене да се обади и да каже. Основателна критика приемам всякаква.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                ........Доколкото знам всички GSM апарати и вече може би всички телевизори са с подобни технологии и те ли са ремонтно непригодни !? Или може би не трябва да си купуваме и телевизори със страха че след като се развалят ще ги изхвърлим!!!
                                А ти имал ли си вземане - даване с телевизионен сервиз?
                                35 лева за добър ден - и след това всичко останало. Но там за сега всичко е ремонтопригодно, въпреки СМД-монтажа.
                                Традиционно ти подават една торбичка със свалени електролитни кондензатори и ти казват скромно "105 лева Ви е сметката". Ако не вземеш торбичката за да я изхвърлиш ти - то тя остава за следващия клиент.
                                Пиша го това от личен опит.
                                Извода е за всеки един от нас. И колкото хора толкова мнения.
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X