Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Хаааа писъл си за тхо-то докато пиша за моето ! Да не хвърляш на шарен боб !

п.п Още работи ,вече 23 мин ! Някой ако има идеи за трайно затапване на тая гад да споделя....!

Ей го на...
    Последно редактирано от Roninn; 20-06-11, 20:02.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Винаги, когато има Българско производство, бих предпочел Българското.
      Разбира се ако производителят не се самозабрави, както например сирена Маджаров, дето са по-скъпи от Ементал.
      А качеството е непостоянно.
      Пералните и телевизорите не са стоки, които могат да се произвеждат в България. Твърде малък пазар сме, за да бъде рентабилно.
      Но виж, инвертори и телоподаващи - може. За тази стока моменталният сервиз е от голяма важност.
      Проблема на фирмените сервизи са специалистите. Такъв се обучава около година а напуска за 5 минути. При положение, че всички фирмени машини са с китайски платки, много лесно се краде чужд специалист.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ронин, най-лесно и най-трайно е със силикон, използвал съм от червения за гарнитури - върши чудеса , даже не трябва да го чакаш да съхне.
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          ...п.п Още работи ,вече 23 мин ! Някой ако има идеи за трайно затапване на тая гад да споделя....!
          Едва е метод който не знаеш, но да те подсетя... Гогле --> модел на ТВ --> пазаруване на новичко (може и да не е оригинално, има хубави заместители) --> 9 спойки за разкош --> почерпваш майстора (себе си)...

Редакция:
          Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Еми, ремонта на пералнята ми струва наистина стотинки. Просто тая резервна част не се продава отделно...
          Ремонт струващ стотинки няма, откакто бензинът мина психологическата граница от 13 стотинки за литър... Само с "ало, имате ли ония чарк" вече си изговорил "твоята цена" за ремонта.
          Последно редактирано от ittso; 20-06-11, 22:21.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Дублиран пост, за триене.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Ремонт струващ стотинки няма, откакто бензинът мина психологическата граница от 13 стотинки за литър... Само с "ало, имате ли ония чарк" вече си изговорил "твоята цена" за ремонта.
              Добре, не е стотинки, 2 лева е. Толкова струва трафче с подобни размери. Смяната му - 20-30-50-10. Ама не 500!
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Ми к'во чакаш, та не си щракнал и телоподаващото?
                Предвид тежката експлоатация на която беше подложено ВИКИ-то 180 А електрожен с Цо-2 реших днес да го продухам.....В интерес на истината вътре в силовата част се оказа много чисто,миналата седмица работи върху пепел от въглища и прах имаше по скоро в кутията но не и в силовата част,и преди да го оплюем нека да открием "седемте " разлики ,както и прилики предвид произхода ,управлението е изведено отгоре на отделна платка и не минава поток въздух през него....филтрацията,втория вентилатор и другите транзистори...

Вики Б 180А комбо....5 кг. ролка и т.н.

Незнам защо немога да пиша под снимките при редакция....та платката е залята с лак,кабела на последната снимка е захранването на задния вентилатор..тънките кабелчета са към управлението !

Последно редактирано от Roninn; 06-09-11, 19:33.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Може би изпълнението Матрьошка (кутия в кутия) отделя прахта в пространството между двете и по-малко се цапа най-вътре.....
                  Знае ли човек....
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Наистина е чисто, което е в плюс.

Забелязвам обаче поизпечен силов траф. Това ли е, или нещо снимката лъже?

...или е лепилото на термодатчика?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, би ли снимал отблизо трансформатора, че нещо не се вижда добре. Дано не е това което си мисля /прегряване/ иначе малко му остава.
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Аааа не така колеги !

Снимка не мога да дам понеже днес машината утрепа 2 часа заварки,имам и клип към края,обаче подръчен кроп мога да дам !

Последно редактирано от Roninn; 07-09-11, 21:59.

Коментар

Видимо е добре! Пък и този термодатчик на 95гр. няма да позволи да прегрее. Давай смело
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Абе хей!
                            Стига сте притеснявали колегата!!!
                            Той така му се радва, а вие искате да го спечете!!
                            Не така бре!

ПП Това на клипа дето държеше ръкохватката - робот ли заваряваше?
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Между другото да отбележа че успокоението че "нашия и да изгори е ремонтопригоден и ремонта му излиза 150-180лв" е леко притеснителен, защото ремонта на силовия блок на IMS1700 или GYS165 е 200лв.,като казвам ремонт имам предвид смяна на блока - ето този : http://www.google.bg/imgres?q=IMS-17...w=1280&bih=662 поне такава е офертата към мен от Редко Варна.
                              Колега Спарки колко според теб струва тази платка поръчана където трябва на едро ,че ти си най близо до истината както забелязах ?Друг е въпроса не трябваше ли мощните диоди и транзистори да не са смд и да са завити на радиатора точно като на Китина по нагоре.
                              Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

За маркови машини поръчка "на едро" не върви, по простата причина че фирмата производител продава части само на оторизираните си представители.

Силовата част на китайските в Ebay струва около 65-85 долара на платка. Платките са 2, но се сменя само това, което е изгоряло, и то само при положение че е изгорял например траф или нещо от сорта, което го няма в магазина. Транзисторите и диодите (транзисторите са на едната платка, а диодите + трансформаторите - на другата) не са никаква екзотика и също се намират. SMD в тях няма.

Бедата на SMD монтажа е при силови елементи, заради това че фолиото на платката е по-дебело, а частите - едрогабаритни. В отделни случаи има и приложени разни екзотични технологии при монтажа, които са практически трудно осъществими извън завода.

Читаво конструирана машина би трябвало да може да изключи термично, и след изстиване да продължи безпроблемно работа. От китайските, минали ми през ръцете, до сега не съм успял да изключа термично ни една. Виж по ток съм ги изключвал почти всичките. Има термозащити на радиаторите и термозащити на единия от трансформаторите (термопредпазител, върху намотките). Из интернет съм попадал на случаи на изгоряла термозащита върху трафа, но след оправянето и, машината си върви безгрижно. Проблема лесно се диагностицира и за секунди се проверява дали машината не работи заради термозащитата или по друга причина.

Не на последно място - ВСЯКА инверторна машина трябва да има надеждно заземяване, най-малкото от шукото на кабела и. Иначе и китайските, и марковите се случва да имат напрежение върху корпуса, тоест, фазомера да свети. При изправна машина не може да те утрепе, разбира се, но го има. Същото го има и ако например на домашния компютър кръцнеш заземяването, колкото и марков да е той. В края на краищата, захранването му пак е просто инвертор. Та, инвертора иска надеждно заземяване, иначе казано - изправни кабели и изправна инсталация. Какво става при липса на такова - колкото модели машини има на пазара - толкова и варианти. Едни няма да го усетят, други ще откажат да работят, докато не си оправиш жиците, трети ще откажат окончателно да работят, като в най-оптимистичния случай ще думне някоя евтина защита вътре, а при най-лошия ще тичаш до магазина за цяла нова машина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X