Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Дали ще е нисък или висок клас по голямата част от марковите са си все по 30-35 до 40% ПВ на максимален ампераж !
    То и аз моето маркоково ВИГ( което e с 35% ПВ) съм опитвал да го претоваря с работа по цял ден на мах но така и не можах !
    Абе има си висок клас дето са с ПВ и 100% дори. Просто рядко е нужно чак толкова - такова се купува или за робот, или ако се работи при висока околна температура. То при средностатистическа ръчна работа даже и 60% да постигнеш си е почти невъзможно. Електрожен поне се тества лесно - почваш го с електроди на максимум докато изключи. Не отнема и много време - или изключва след 5-6 минути, или ти изключваш преди това.

На ВИГ съм си товарил машината сериозно - взе да ми пари през ръкавицата и спрях като стана вече нетърпимо. 2 плътни квадрата нещо от сорта на 25x25mm дълги около метър бяха станали червени около заварката по това време. За повече трябва и водно - тя ръкохватката е с по-малко ПВ от машината.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Абе има си висок клас дето са с ПВ и 100% дори. Просто рядко е нужно чак толкова - такова се купува или за робот, или ако се работи при висока околна температура. То при средностатистическа ръчна работа даже и 60% да постигнеш си е почти невъзможно. Електрожен поне се тества лесно - почваш го с електроди на максимум докато изключи. Не отнема и много време - или изключва след 5-6 минути, или ти изключваш преди това. На ВИГ съм си товарил машината сериозно - взе да ми пари през ръкавицата и спрях като стана вече нетърпимо. 2 плътни квадрата нещо от сорта на 25x25mm дълги около метър бяха станали червени около заварката по това време. За повече трябва и водно - тя ръкохватката е с по-малко ПВ от машината.
      При ръчна работа на ВИГ със суха ръкохватка е просто е невъзможно да прегрееш машината!С бренер с водно вече е по възможно,но пак трудно поради простата причина че едва ли има аргончик който ще издържи да държи ръкохватка 10мин.Е не че е нямало случай на прегряла машина но това е при по специално условия -висока околна температура и работа на AC, вероятно в този режим машината са товари повече!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Моята поне AC-то не я товари с нищо повече от DC-то.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Краси,вчера пробвах със амперметъра и шунта Викито,по ТТ данни е 180 Ампера,с електрод 3.25 на електрожен при палене вдига 200 Ампера и пада до 150-160 Ампера,като натискам електрода вдига 160-170 Ампера....така че машината си отговаря на ТТ. НА Цо-2 не съм го пробвал че имах много работа !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Да, то ги вдига, но не може да работиш на толкова, защото когато натискаш електрода ще вдига 200 и ще сработва защитата. Това при електрожена може да не е фатално, но при телоподаващото е мъка .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

На 200 амперова машина защитата би трябвало да сработва на към 250, а тока на късо трябва да е над 300 - до към 350. Това за телоподаващо.

Премери си и мрежовото по време на работа. Ако пада много, дори и на читава машина сработва защитата по ток във високоволтовата част.

Коментар

На нито една от моите машини никога при никакви обстоятелства ,дори и при 40 градуса на слънце , електроди един след друг от примерно 08:00 до 12:00 часа към 150 електрода с почивка необходима за смяната на следващия електрод .т.е 5-10 секунди не е сработвала защита,причината за меренето е просто любопитство !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  На нито една от моите машини никога при никакви обстоятелства ,дори и при 40 градуса на слънце , електроди един след друг от примерно 08:00 до 12:00 часа към 150 електрода с почивка необходима за смяната на следващия електрод .т.е 5-10 секунди не е сработвала защита,причината за меренето е просто любопитство !
                  Тя сработва по време на работа, на пресекулки. Ако не се лъжа още на първото клипче на телоподаващото дето качи се виждаше че сработва.

Коментар

На дел-а работя спокойно на 170-180 , при повече я сработвам при някои движения вдига над 250А . По принцип прав шев на чиста и равна повърхност може да се направи при максимален ток на машината, но нормално заваряване на детайли не е приятно на мах.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Тя сработва по време на работа, на пресекулки. Ако не се лъжа още на първото клипче на телоподаващото дето качи се виждаше че сработва.
                      Спомням си ,но това не беше от защитата,а от не добре(изобщо не почистена) почистена блажна боя и ръжда по детайлите !

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      На дел-а работя спокойно на 170-180 , при повече я сработвам при някои движения вдига над 250А . По принцип прав шев на чиста и равна повърхност може да се направи при максимален ток на машината, но нормално заваряване на детайли не е приятно на мах.
                      Как разбираш че е сработила защитата,светва ти лампата ли,между другото вчера взех нова тел за проба,марка хюндай ...за сега впечатленията са много добри !
                      Вали ли при теб ? Тука ни отрепа вече повече от 4 часа ?
                      Последно редактирано от Roninn; 30-06-13, 00:24.

Коментар

Пробвай ESAB-ска тел без медно покритие. Приятно изненадан съм във всяко отношение, включително и в това че ръждясва по-малко от помеднената (до тук няма и петънце, а работя от дъжд на вятър), а и според мен има разлика в заварките към добро, спрямо аналогичната помеднена пак на ESAB. Е, има и разлика към лошо в цената де.

Коментар

..... а и според мен има разлика в заварките към добро, спрямо аналогичната помеднена пак на ESAB. .....
                          Какво ще рече "към добро" ? Шевът е "по-мазен" ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Непомеднения тел има три основни предимства и още четири "изсмукани от пръстите" та общо седем.
                            Сега да се пробвам да ги докарам до толкова...
                            1. Няма проблеми с калибровката. Няма възможност да се отложи някъде в повече мед.
                            2. Използва се лубрикант при изтеглянето, както за неръждаем тел. Лубриканта не се маха повече и остава върху тела. С това се осигурява по-мазно подаване на тела и по-добро токопредаване. В резултат по-добър шев с по-добри характеристики и външен вид.
                            3. Заради лубриканта по-малко износване на дюзите и бронята.
                            4. Няма опасност от появата на медни включвания в шева.
                            5. Минимални количества мед в пушеците.
                            6.
                            Последните две когато се сетя
                            Може би едното беше особено добро за роботизирано заваряване....
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Спомням си ,но това не беше от защитата,а от не добре(изобщо не почистена) почистена блажна боя и ръжда по детайлите !

Как разбираш че е сработила защитата,светва ти лампата ли,между другото вчера взех нова тел за проба,марка хюндай ...за сега впечатленията са много добри !
                              Вали ли при теб ? Тука ни отрепа вече повече от 4 часа ?
                              Ограничава тока .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Какво ще рече "към добро" ? Шевът е "по-мазен" ?
                                При един и същ "заварчик" и една и съща машина става по-равномерен и гладък и има по-малко шлака (работя с коргон 80/20). Сега първите може и да си ги въобразявам, или пък да съм надобрял (да видиш ти ), но последното определено не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X