Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Е, сега като оплюхме Гизми е редно да кажем, че имат и добри страни:
    Леки са , с добро ПВ и прилично работят според мен. Цената също е приемлива, макар, че може и още да се потрудят в това отношение търговците.
    А проблема с ремонта е чисто Български, пак според скромното ми мнение.
    Тук сме свикнали всичко да е "вечно" А един такъв инвертор в ръцете на професионалист може спокойно да възвърне много пъти себестойността си. Е, после щял да се повреди - ами нов от магазина и пак така...
    В този ред на мисли: познавах един заварчик, който си работеше със стар електрожен може би на 30 год. и не искаше и да чуе за даване пари за инвертор. Удължаваха му кабелите за да се работи по високи и неудобни места, по двама го носеха по етажите, но нов, лек и удобен за работа така и не се купи. Хора всякакви.
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Много интересен ми стана въпроса за ремонта на машините със SMD монтаж!Дали машините на френския производител са еднодневки не знам .....но си мисля дали пък някой от критикуващите не преследват някакви свои цели!
      Например?

SMD монтажа е по-евтин от класическия. По-компактен и по-лек, съответно. Това ако изключим факта че в инвертора най-много тежи кутията, радиаторите, трансформаторите, които са си все тия, независимо от монтажа. За това правят SMD - цената.

Дълбоко се съмнявам че производител като GYS ще си позволи подобна глупост!
      Виждали сме и по-големи глупости.

Ако има официални вносител(и) на тази марка то трябва да има и специализирани сервизи ,това че не всеки е в състояние да ремонтира подобни машини не означава че и машините ще са ремонтно непригодни!
      Самия производител налага практиката да се сменят цели модули - по евтино излиза.

Доколкото знам всички GSM апарати и вече може би всички телевизори са с подобни технологии и те ли са ремонтно непригодни !? Или може би не трябва да си купуваме и телевизори със страха че след като се развалят ще ги изхвърлим!!!
      И всичката бяла техника. И всичко, в което има електроника въобще. Имам пералня BOSCH. Вместо да продават мижаво трафче за 50 стотинки, в сервиза искат да сменят цялата управляваща платка. Струва колкото нова пералня.

Още ли се съмняваш, че производител като BOSCH може да си позволи такава глупост? Щото аз не. А дори не е SMD. В момента пералнята ми е с побългарено китайско захранване за 5 кинта. И съм забравил за проблема. Ама това, щото съм в състояние да я поправя за 2 часа. Ако не бях - сега щях да съм с нова пералня, без никакви гаранции че ще изкара повече от старата.

А де е BOSCH, де е GYS?

Има и една тема за помпи VP44. Можеш да хвърлиш едно око за какво иде реч.

Мога и да продължавам, ама няма сми.

ПП: И да, към момента хавата с телевизорите и GSM-ите е подобна. Никой няма да се хване да ти сменя например процесора или паметта на телефона, освен ако телефона не е МНОГО скъп. А пък ако проблема е в някоя от хилядите дребни части, които се гледат под микроскоп, а как се запояват на ръка въобще не искам да отваряме дума, нещата съвсем отидоха някъде си.

Та тъй. Високите технологии водят до това. Ама пестенето на пари от инженеринг пък води до обратното - купчина високотехнологичен боклук, който е по-евтино да изхвърлиш, отколкото да поправиш. Времето, в което си купувахме телевизор за цял живот отмина. За добро или за лошо.
      Последно редактирано от sparkybg; 18-06-11, 22:57.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди 2 г. монтирахме няколко хиляди устройства с единична цена от порядъка на 1200-1300$ струващи в Китай,представляват алуминиев корпус от две части с размери примерно 30-30 см..Производителя няколко месеца по късно дойде на гости за да види как функционират неговите неща и съответно какви трудности сме имали по време на монтажа и др. подобни..Продуктите му бяха много добри но имаше 7-8 бр. които не искаха да тръгнат ....Китаеца каза че може да ни изпрати колкото е необходимо платки за ремонт абсолютно безвъзмедно освен транспорта...праща всичко ,само без корпуса .....Та идеята на СМД-монтажа е ниската цена и съответно не е нужна специална квалификация за сервизни техници по отстраняването на проблеми...Друг е въпроса и политиката на вносителя ,примерно в България колко точно и бързо иска да забогатее на чужд гръб(щото в забогатяването няма нищо лошо)

Процесори и др.подобни свалям с поялна станция с топъл въздух !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
          В този ред на мисли: познавах един заварчик, който си работеше със стар електрожен може би на 30 год. и не искаше и да чуе за даване пари за инвертор. Удължаваха му кабелите за да се работи по високи и неудобни места, по двама го носеха по етажите, но нов, лек и удобен за работа така и не се купи. Хора всякакви.
          Точно по тая причина преди 5 - 6 години купихме едно Джисми 165 щот ми писна за една заварка 3 - 5 сантиметра на някой изкъртен краен изключвател на някой от крановете в цеховете да мъкна на голями височини пернишката саксия освен електрожена трябва и подобаващ захранващ кабел . Беше една зима кучешки студ и вятъра почти издуха един от комините на една аспирация трябваше да се катеря по заледените покриви с кракрата което аз естествено категорично отказах и понеже не се намери друг самоубиец та дойдоха на мойто да купим инвертор . Сега не мога да се доредя до него като ми потрябва обикновенно някой го е отнесъл да си прави асмалъка добре че си купих личен . Не ща да видя повече трансформаторен заваръчен апарат за тоя живот ми стига повече от 20 години мъкнене ръцете ми стигнаха до земята . Да е жив и здрав Данчо от ДЕЛ че ми направи и леко инверторно телоподаващо .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Точно по тая причина преди 5 - 6 години купихме едно Джисми 165 щот ми писна за една заварка 3 - 5 сантиметра на някой изкъртен краен изключвател на някой от крановете в цеховете да мъкна на голями височини пернишката саксия освен електрожена трябва и подобаващ захранващ кабел . Не ща да видя повече трансформаторен заваръчен апарат за тоя живот ми стига повече от 20 години мъкнене ръцете ми стигнаха до земята.
            За това говорим - в ръцете на професионалист инвертора си избива парите многократно. И въобще не е необходимо да бъде вечен. Та така - ясно е че Гизми-то не е ремонтопригоден инвертор, но това не го прави по-лош или по-добър ЗА РАБОТА.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              ...
              Процесори и др.подобни свалям с поялна станция с топъл въздух !
              Сваляш - хубаво, ама как ги качваш обратно. А ако 5x5mm с 58 крака, примерно? И колко време ти струва това, демек, струва ли си винаги? Би ли седнал да поправяш GSM, струващ 50 лева, освен ако не е нещо очеизвадно?

Тъпото в случая е че тая платка НЕ струва толкова, за колкото я продават. И ако като си купуваш машина от магазина действа някакъв пазарен принцип, то е недопустимо (поне за нашите условия, за които очевидно на никой не му дреме) при сервизиране да се изкат пари, съизмерими с цената на машината в магазина.

В случая с моята пералня - цялата пералня струва примерно 600 кинта, а те ми искат за една платка 500. А върху платката за 500 е повреден елемент за 50 стотинки. За съжаление мижаво трафче, което не мога да си "приготвя" в домашни условия.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако пазарната НИ икономика работеше както на всякъде другаде сега нямаше да спорим кое е ремонтно пригодно или непригодно а щяхме да си носим машините в оторизиран сервиз и там щяха да направят каквито е нужно но уви у нас не е така .....както китаеца осигурява нови платки така и французина ще ги осигури… въпроса е обаче дали вносителя е помислил за подобна опция! Кемпи и Фрониус също сменят цели платки вярно ремонта е скъп но не е колкото нова машина .Не съм съгласен че труда дори и той да е два или три дни заедно с материалите ще струва колкото нова машина ,нито пък платката с управлението на пералнята ще струва колкото нова – това е възможно само при нас !У нас дори и ремонтно пригодни машини не се ремонтират или ако искаш да ги ремонтираш ходиш по мъките и то пак заради пазарната ни икономика защото няма сервиз или има НО:
                Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                "Някакъв" сервиз, и сервиз, в който има достатъчно компетентен човек да ремонтира читаво инвертори, са КОРЕННО различни неща.
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                  За това говорим - в ръцете на професионалист инвертора си избива парите многократно. И въобще не е необходимо да бъде вечен. Та така - ясно е че Гизми-то не е ремонтопригоден инвертор, но това не го прави по-лош или по-добър ЗА РАБОТА.
                  Така е ако знаех за къкво става въпрос едва ли щях да купя точно Джисми но тогава това беше най изгодното като цена качество в магазинната мрежа . Навремето като се построи болницата Токуда японците продадоха цялото налично строително оборудване което беше тяхно за по лев бройката на работниците инвертори ; перфоратори и какво ли още не просто цената на машините беше заложена в цената на сградата и след като тя беше готова ставаха излишно бреме . Аз лично не виждам кога ще избия парите които съм вложил в заваръчна техника защото заваряването поне за сега ми е спомагателна дейност но ми стига че не се мъча .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз не съм казал нищо лошо по въпроса за това как работи и каква му е характеристиката. Машината работи добре и по този въпрос нямам никакви забележки. Лека е, компактна е. Ефтина е.
                    И дай боже да не се разваля. Това е. Развали ли се - след гаранция - НОВА. Не подлежи на обсъждане и коментар. Повредите обикновенно се случват малко след края на гаранционния срок.
                    Данчо сервизира и Телвин - също пълно със СМД, ама силовата част не е. Пак всичко е на една платка, но е ремонтопригодна. Горят си, но ремонта излиза до 150 - 180 лева с оригинални части.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

.....както китаеца осигурява нови платки така и французина ще ги осигури…
                      Да де, ама управлението (предния панел) на аргоновия ми апарат, със все шипинга по DHL, струва цифром и словом 35 долара. Управлението на самия инвертор - пак толкова.

Сега сещаш ли се каква е разликата?

А сервиз на BOSCH тук има. Ама и там работят като навсякъде - сменят модули. Просто въпросното трафче го няма в номенклатурата им като резервна част въобще. Има я единствено цялата платка. Фирмена политика. Единствения вариант е да се изнамери от друга дефектирала пералня управление с друг проблем, от което да се вземе само трафчето. Ама това е на добра воля. Отново, ако се спазва фирмената политика, стари резервни части, изостанали от други перални, въобще нямат място в сервиза. Ако си си надвил на масрафа като средностатистически европеец, това не е реален проблем. И на мен не ми е проблем да си купя нова пералня или нов инвертор. Проблема е че такава политика е направилно още по дефиниция.

Коментар

Спарки,процесори се свалят много лесно ....в смисъл за 20-30 сек. ако ще да е с 100 крачета от 4-те страни ...качва се за 3-4 мин. без да се прецака и давам гаранция че няма да личи..! Който е бачкал знае как става ....как мислиш съм се издържал ,гладен студент редовно обучение в ТУ !Друг е въпроса като свалиш процесора какво правиш като в пепелника имаш един неработещ такъв и нищо друго !Номера с трудно и невъзможното сваляне на процесори е за да ти вземат парите ако стане видиш ли....Същата схема съм я гледал в пулсар...как на сони процесорите с едни лупи,с едни телчета провират под всеки крак и дърпат нагоре....
                        Как останат сами и процесора пада за секунди естествено само ние си знаем как !
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Спарки,процесори се свалят много лесно ....в смисъл за 20-30 сек. ако ще да е с 100 крачета от 4-те страни ...качва се за 3-4 мин. без да се прецака и давам гаранция че няма да личи..! Който е бачкал знае как става ....как мислиш съм се издържал ,гладен студент редовно обучение в ТУ !Друг е въпроса като свалиш процесора какво правиш като в пепелника имаш един неработещ такъв и нищо друго !Номера с трудно и невъзможното сваляне на процесори е за да ти вземат парите ако стане видиш ли....Същата схема съм я гледал в пулсар...как на сони процесорите с едни лупи,с едни телчета провират под всеки крак и дърпат нагоре....
                          Как останат сами и процесора пада за секунди естествено само ние си знаем как !
                          Бе аз знам че падат. Знам и че ги сменят. Въпроса е че от една цена на апарата надолу, не си струва. Това дори да намериш откъде да вземеш резервната част, която, не дай боже да е някаква серия точно за тоя производител, която не се продава на свободния пазар, или трябва да я докараш от майната си, на съответната цена.

Бедата в слъчая GYS, BOSCH и т.н. е че продават много над реаланата цена. Аз разбирам че трябва да се печели и че ако ги продават евтино, конкуренцията ще почне да ги купува като резервна част и да ги влага в нейната техника. Ама и тая топла вода отдавна е открита - за да получиш резервната част, връщаш дефектиралата. А то каква е ползата да взимаш маркова и лъскава техника, ако сервиза так или иначе го няма, или политиката е такава изчекната.

Коментар

Хубавото в цялата работа е, че всеки който смята, че ремонтът на подобна техника струва стотинки въпреки, че в сервизите искат стотици левове, веднага може да запълни тая пазарна ниша.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Хубавото в цялата работа е, че всеки който смята, че ремонтът на подобна техника струва стотинки въпреки, че в сервизите искат стотици левове, веднага може да запълни тая пазарна ниша.
                              Еми, ремонта на пералнята ми струва наистина стотинки. Просто тая резервна част не се продава отделно. Дори не фигурира като резервна част. То е като да имаш телевизор с изгорял ТХО, и никой да не продава TXO, което да може да се монтира на тоя телевизор.

Коментар

Ето преди 1 час ми изби ТХО-то на филипс телевизор....оказа се че дупката в корпуса на 25 KV е на подходящо място..запуших я с поялника с материал от фланеца за винта и запълних с топъл силикон...успях да го изолирам ама да видим за колко време...мисля за епоксидна смола ама няма да е днес че нямам....Невъзможни неща няма !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X