Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Приемам горния ти пост за въпрос и отговарям :
    1.Незнам дали има тиг в машина 2 в 1 според мен няма ти как мислиш !Инъче сигорно ще е 3 в 1
    2.В линка който ти си дал към вики Б 180А комбо е с ПВ 55% на максимален ампераж,аз тука нищо не казвам,линка си стои горе провери го ти !
    3.Не знам дали може да заварява алуминий щото не съм го пробвал,но в книжката пише че може ....
    4.Максималния ток на моето комбо с 5 кг. ролка е 180А

Колега, аз не питам за твоето комбо, а и не ме интересува. . Аз коментирам комбото на вики магазина на Ташев -Галвинг ,за което съм поместил както снимки, така и табелка с данни. Сравнявам го с делла и твърдя , че няма база за сравнение. Делла превъзхожда комбото по всички показатели от фирмените табелки!

Ти какъв апарат имаш , какво правиш с него , какви са ти отношенията с фирма "Вики", въобще не се отнасят към коментираната тема. Още един път повтарям , за да съм ясен и да ме разбереш точно - коментара е за конкретната реално изложена машина в магазина , и никакви фирмени и не фирмени сайтове не могат да заместят данните от табелката на апарата , и ако и сега не ти е ясно за какво става дума , значи говорим на различни езици и дискусията е безпредметна..

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
      . . Аз коментирам комбото на вики магазина на Ташев -Галвинг ,за което съм поместил както снимки, така и табелка с данни. Сравнявам го с делла и твърдя , че няма база за сравнение. Делла ....
      А може ли снимки и на Дела от магазина на Ташев Галвинг, че да е чисто сравнението ?
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Спарки ,все се чудя пряко към заварката(качествата) какво влияние има трифазен ток при инверторен заваръчен апарат,за трансформаторния е ясно !
        Не визирам коефицент на натоварване !
        Здравейте,
        Бърз отговор - не влияе.
        Разликата е само в това колко ток можеш да изтеглиш от мрежата без да изпищи енергото.
        От една фаза небива да вадиш пвече от 200А заваръчен ток, докато от три можеш много повече. Все пак е въпрос на инсталация (да не се подпали).
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          А може ли снимки и на Дела от магазина на Ташев Галвинг, че да е чисто сравнението ?
          За сега Дел не се продава в Ташев-Галвинг.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          0889 522 036

Коментар

А защо точно от магазина на Ташев- Галвинг - съмняваш се в реалното му съществуване или имаш нещо друго превид? Все пак не забравяй , че четири месеца чаках да се появи това изделие , така че да стигне до магазина на Ташев-Галвинг му трябва време.

Колкото до това дали е рално съществуващо - публикувал съм снимки , има и отзиви на съфорумците Спарки ,Владо_тс, които са го пробвали на място и имат позитивни констатации за апарата.
            Последно редактирано от stilnik; 10-05-11, 22:30.

Коментар

Тоест сравняваш нещо, което се продава в един доста скъп магазин, с нещо което не се продава там ?

Това вече е ДРУГА БИРА .
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тоест сравняваш нещо, което се продава в един доста скъп магазин, с нещо което не се продава там ?

Това вече е ДРУГА БИРА .

Цената е най- малкото нещо , което коментирам - така че дали е скъп или не, не е най-съществено - важното са техническите данни на изделието. В случая в сайта на вики апарата е180 -комбо е около 1300лв. без ДДС , а при Ташев е 1600лб. крайна цена. - разликата не е съществена мисля.

Колкото до твърдението , че Ташев-Галвинг е скъп магазин - от една, две години вече не е така. Цените са му съвсем приемливи, а като знаеш ,че каквото ти потрябва можеш да го намериш там и да спестиш време и гориво в безплодно търсене - пазаруването от там е съвсем примамливо. Освен това имат каталог в нета и най - важното с цени.

Коментар

Относно спора - малко история.
                  Преди три години на есенния пловдивски панаир, собственика на ВИКИ-Б се въртя покрай Данчо като бито куче и разпитваше кое как се прави, това защо е така и т.н. и т.н. А Данчо най-приятелски му обясняваше.
                  Чрез подставено лице купи машината от щанда и след месец се обадиха на Данчо, че е изгоряла и трябва да се поправи гаранционно. Отговора беше - имате гаранция - пращайте машината веднага, ще бъде отремонтирана. Дотук добре, ОБАЧЕ........
                  Машината дойде и каква беше всеобщата изненада? Машината беше отваряна и на всяко кабелче имаше надпис кое от къде е, че дори и на жиците за променлив ток.
                  Некадърно копирана и изгорено управлението!!?? И имат наглостта да искат гаранционно обслужване!!! Тази гаранция струва литри капки за очи, струва безсънни нощи, струва изгаряния по ръцете, материали, пропуснати съботи и недели една година назад.
                  Ако в момента погледнеш управлението на телоподаването на вики и на Данчо - много трудно ще откриеш разлика. Всичко е копирано и като елементна база и като разположение,че и грешките и те са откопирани.
                  На клипа на Ronnin се чуват ясно няколко прекъсвания в дъгата - това е от управлението, а не от нещо друго. Този проблем е избегнат отдавна, ама в копието си стои.
                  По-мобилна компановка от тази на Дел - до сега не съм срещал. когато искаш електрожен и аргонов апарат вземаш само едната половинка, а когато ти трябва и телоподаващо вземаш и другата част. Можеш да свържеш + или - на ръкохватка без да е проблем. (за плътен или тръбен тел)
                  Режима селф контрол позволява при капкопренасяне с къси съединения да нямаш никакви пръски, когато работиш с газови смеси на аргона. С тази машина можеш да правиш и миг спояване (брейзинг).
                  Теловете с които работи са 0,6; 0,8; 0,9; 1,0; 1,2
                  Кабелите които ти трябват са колкото и на всяка друга една заваръчна машина - кабел маса и кабел ръкохватка за електрожен; кабел маса и ВИГ ръкохватка при ВИГ; кабел маса и заваръчен шланг за МИГ-МАГ. Ако речеш да накичиш всичко наведнъж - със сигурност ще се оплетеш, ОБАЧЕ с елементарно превключване ползваш само това което ти е нужно в момента - надявам се да съм описал ясно нещата. Всички кабели, ръкохватки и шлангове влизат в комплектацията.
                  Проблемите с красотата на корпусите съществува при всички, защото много е трудно в България да намериш свястна фирма която да направи точно това което искаш или както си го представяш. Всичко струва едни пари, а пък тези които го и могат са достатъчно ангажирани, че да ти обърнат нужното внимание.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  0889 522 036

Коментар

А защо точно от магазина на Ташев- Галвинг - съмняваш се в реалното му съществуване или имаш нещо друго превид? Все пак не забравяй , че четири месеца чаках да се появи това изделие , така че да стигне до магазина на Ташев-Галвинг му трябва време.
                    От отзивите ти се вижда, че чакането си е заслужавало - нали?
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      От отзивите ти се вижда, че чакането си е заслужавало - нали?
                      О, и още как. Тези празници я подлудихме . Правихме кофа за бобката , две бутилки по 5кг. СО2 изразходвахме , не спря и не спря машината , а все на 40волта и максимум на телта - много дебели железа бяха - особено зъбите - 65Г - ресорна 25мм дебела. Рязах с плазмата , заварявах с делла - удоволствието беше пълно . След работа с такива апарати ми идва идея да направя предложение до парламента работната седмица да бъде поне 8 дена !
                      Последно редактирано от stilnik; 10-05-11, 23:45.

Коментар

След работа с такива апарати ми идва идея да направя предложение до парламента работната седмица да бъде поне 8 дена !
                        Не светотатствай, че Бойко може да те чуе!
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        0889 522 036

Коментар

Спарки ,все се чудя пряко към заварката(качествата) какво влияние има трифазен ток при инверторен заваръчен апарат,за трансформаторния е ясно !
                          Не визирам коефицент на натоварване !
                          Принципно не влияе, докато не достугнеш границицата на машината, комбинирана с мрежата. Например моето телоподаващо, вързано директно за чашките на вилата през 3*6 квадрата 20 метров кабел, си дава съвсем честни 230 ампера, без въобще да разбереш. Същото с 0.8 тел (работя повече с 1-ца напоследък), дори и при 180 волта мрежово напрежение, отново си дава 200-те ампера, дето са по книга. Обаче, с тел единица и гадна инсталация, с падащо до 180-190 волта мрежово напрежение при работа към 180-190 ампера, започва да се задъхва, особено при старт. И то не защото е претоварена термично, а защото има защита по ток в първичната, която сработва при определено ниво и не дава на инвертора да даде повече. Та, колкото е по-ниско мрежоворо напрежение, толкова инверотра се стреми да вдигне тока в първичната, за да навакса това. Само че всичко е до някъде.

От друга страна, примерно 250А инверотрна машина си дава всичките ампери безгрижно на трифазна инсталация на същото място, че иска и още. Там тока от мрежата е по-малък, напрежението по-голямо, и за едеин и същи капацитет на входащите кондензатори, в тях се съхранява някъде към 2 пъти повече енергия (капацитета на енергията, съхранена в кондензатор е пропорционална на капацитета му и на квадрата на напрежението, до което е зареден).

Та, това е разликата. Веднъж имаш ефективно по-големи кондензатори заради по-високото напрежение, и втори път имаш по-малък ток от мрежата, а от там и падовете са по-малки, и веднъж имаш 3 фази, които изправяш, което реално вдига честотата след изправителя от 100 на 300 херца, тоест, входящите кондензатори освен че съхраняват двойно количество енергия, трябва да я "пазят" в тях 3 пъти по-кратко време.

Накратко, всяка трифазна машина е в пъти по-нечувствителна към кофти инсталация и флуктуации в мрежовото напрежение, при еднакви други условия (примерно ансолютно еднакви вътрешности, ако иде реч за инвертор).

Например, разликата между моя 200А монофазен инвертор и 250А му трифазен братовчед, е в 2 изправителни диода на изхода в повече, и различно отношение в навивките на високочестотния траф. Всичко друго е едно към едно (практически цялата силова част + управление). И трифазния се справя с много повече лекота с 250те си ампера, отколкото монофазния с неговите 200, независимо в колко калпава инсталация ги включиш.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aз от тази седмица разполагам вече с едно Миг-Маг 200А на Вики Б,и първоначалните отзиви в сравнение с другото ни телоподаващо на Харко са повече от добри.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                              Aз от тази седмица разполагам вече с едно Миг-Маг 200А на Вики Б,и първоначалните отзиви в сравнение с другото ни телоподаващо на Харко са повече от добри.
                              Честито ! На каква цена е ?
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Някой може ли да каже, дали се произвежда черна тел 1мм в макари по 5кг ?
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X