Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от alexma3x Преглед на мнение
    Спарки дай някой линк за поръчка на консумативи за плазмата...има ли вариант да е към групова поръчка или да боря китайците самостоятелно...тия комплектите с многото бройки... защото най-изгодно излизат...
    Ще дам до няколко дни че много ми идва тия няколко дена. Надявам се не е супер спешно.

Може и от немеца да се поръчват. Предполагам ще даде същата отстъпка като за машините.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Ами може и да са ги бракували вече!
      От 1971 насам са минали много години, но от там са идвали при мене хора с молба за ремонт на телоподаващия механизъм. След толкова години все пак е нормално да се износи.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Имам питане. Как седи въпроса с ДДС-то при груповата поръчка.
        BMW F800GS

Коментар

Никак не седи. Ако искаш да си го приспадаш, ще трябва да се спасяваш поединично.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ще дам до няколко дни че много ми идва тия няколко дена. Надявам се не е супер спешно.

Може и от немеца да се поръчват. Предполагам ще даде същата отстъпка като за машините.
            Ако се прави поръчка от немеца,аз се включвам с един плазмен резак 60А.
            "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Ако има поръчка и аз се включвам с един инверторен електрожен.

Коментар

При Данчо има и плазма 60А и инверторен електрожен!
                Обадете му се! Вероятно цените ще са същите както при "немеца"
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                  При Данчо има и плазма 60А и инверторен електрожен!
                  Обадете му се! Вероятно цените ще са същите както при "немеца"
                  А дали има инверторно телоподаващо около 200А с пулс ?
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тсъ. Само от тока. Тока отделя капката и тока е виновен за режима на отделяне (глобули, дребнокапков/струен и прочие, а във високи амперажи има и вихрово-струен). Напрежението е само последствие, и заедно с тока отговаря повече за нагряването, проникването и разливането на заварката. При много от пулсовите машини регулацията е само по ток. Напрежението е вторичен наблюдаван параметър, по който се регулира честотата на токовите импулси или се прави корекция на тока за компенсация на вариации в дължината на тела извън дюзата. В крайна сметка се цели стабилна дължина на дъгата по време на базовия ток, а самия пренос на метал става по време на токовия пулс (пиковия ток).
                    Тук не говорим какво настройваш, а от какво зависи струйния режим. Ако не дадеш достатъчно скорост на телоподаване, от която зависи тока, колкото и да вдигаш напрежението, струен режим няма да постигнеш.....
                    Да това е така. Но обратното ,при достатъчно висок ток а прекалено малко напрежение ще се получи ли струйна дъга.Или при защитна среда от СО2.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      С пулс няма. Ама, живи-здрави ще има. Сега боря електрониката и програмирането. Не е лесна работата. Иска много експерименти, но резултатите от първите проби са обнадеждаващи.

...лошото е че ме е налегнало яко бачкане, и за да отделя 2-3 часа значи да си легна в 4:00 например.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        И аз чакам телоподаващо 200А при Данчо , електрониката е готова , ама се бави кутията! А колкото до телоподаващото 200А с пулс - още се доработва. Аз заварявах с него и ще ви кажа ,че е върха . Няма пръски , шевът е като излян. Това е инфо от преди месец. Сега вече може да има нещо ново.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                          И аз чакам телоподаващо 200А при Данчо , електрониката е готова , ама се бави кутията! А колкото до телоподаващото 200А с пулс - още се доработва. Аз заварявах с него и ще ви кажа ,че е върха . Няма пръски , шевът е като излян. Това е инфо от преди месец. Сега вече може да има нещо ново.

Това което постига Данчо не е типичния пулс!
                          Управлението на дъгата е по-различно и в това е цаката.
                          Почти самонагаждаща е!
                          И спокойно можеш да го вкараш в режим без пръски!
                          Това, което се вижда като пръски е като лек бенгалски огън, без да има капчици които да полепват по метала. Шева се лее и става лъскав.
                          Проблема с изработването на подходящ дизайн и кутия е навсякъде.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                            Да това е така. Но обратното ,при достатъчно висок ток а прекалено малко напрежение ще се получи ли струйна дъга.Или при защитна среда от СО2.
                            За да стигнеш до струйна дъга ти трябва:
                            1. Подходяща среда (йонизация), която се постига само при газовите смеси! Големите газови компании предлагат различни вариации на смеси между аргон, въглероден двуокис, кислород и хелий. Хит са така наречените TIME газови смеси. Те са високопроизводителни, обаче скъпи. Поради това в България не се внасят. Ротираща дъга съм виждал само на филмче. Беше много ефектно!
                            Сместа Аргон-кислород сваля много напрежението на работната точка, но при втори или следващ шев създава опасност от пукнатини (пробвано е!). За нашите условия и нужди - най-добри резултати се получават с Аргон/СО2 - 82/18.
                            2. Подходяща плъност на тока и подходящо напрежение.

Правилото за търсене на нужната работна точка е:
                            Ниско напрежение - малка скорост на подаване - капково пренасяне с чести къси съединения.
                            Високо напрежение - голяма скорост на подаване - струен режим.
                            Междинния режим не се препоръчва за работа! При него има нмого пръски и лош външен вид на шева.
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                              Достатъчно високия ток няма как да се случи без достатъчно високо напрежение. Ще се отиде в късо съединение. А конкретно, това означава че тока не е достатъчен, за да топи телта поне със скоростта, с която се подава. Телта опира в детайла, от което тока рязхо се покачва, стига машината да има компенсация за това. При обикновените машини това е просто твърдата характериситика, или иначе казано регулацията по напрежение. Тоест, от едно зададено напрежение нагоре фоновия ток става достатъчно голям за да топи телта достатъчно бързо, като по тоя начин не и дава да опре в детайла. При всичкото това се случва и саморегулация на дъгата, понеже заради твърдата характеристика на машината, ако напрежението се покачи повече, тока намалява и телта започва да се топи по-бавно, и обратното - ако напрежението слезе под зададеното, тока се увеличава и започва да топи телта по-бързо.

Друго - с въглероден двуокис не можеш да постигнеш стабилен струен режим, обаче глобуларен (едрокапков) си се постига като стой та гледай. Вижда се как на края на телта се образуват капки, които просто капват във ваната, това го видях още на третата си заварка, като навъртях копчетата на телоподаващото до край.

Попадал съм на таблици в които е описано с какъв газ и какъв тел(вид и дебелина), при какъв ампераж се отива на струен режим. Колкото повече аргон в сместа, толкова тоя ампераж е по-нисък. Та, в тия таблици напрежение не фигурира, или ако фигурира, е в n-тата колонка, и е третирано като вторичен, по-скоро информативен параметър.

Коментар

Ок всичко това ми я ясно.Но и според твоите думи "Достатъчно високия ток няма как да се случи без достатъчно високо напрежение"
                                за един обикновен заварчик (а аз го пиша от тази гледна точка) е нужно да знае че за възникването на струйна дъга има долна граница на тока(около 250А),долна граница на напрежението(около 25V),горна граница на активния газ в сместа(до 20% СО2).
                                П.С. А какви са зависимостите м/у ток и напрежение и как влияят повърхностните напрежения,пинч ефекта и др. и обяснявайки ги на заварчик (завършил примерно 8 клас) ме гледа много странно.
                                П.П.С.И дали само и единствено тока е достатъчен? За мен отговора е не.Че е основното-да.
                                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X