Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Да, гледал съм... наистина става много по-бързо и по-евтино от който и да е метор, но явно си има сериозна причина да не се ползва при тръбопроводи. Даже при нашия тип дейност във фирмата... предимно инсталации на топла/студена вода, пара и газ... никаде не съм видял по обектите някой да работи с телоподаващо. Явно както каза Vlado_Ts няма достатъчната якост на базичните електроди, което и аз си го мислех като евентуален вариант, за друг не се сещам...
    Моите снимки...
    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
    https://500px.com/ivankoo

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Един от големите производители на парни инсталации сега не сещам как се казваше но скоро ходих да купя тръби 200 и няколко милиметра и всичко се заварява с миг автомат и на ръка...!

ЛЕНИН мерси...за инфото и аз незнам какъв точно ще е характера на работата...само предполагам за сега ,тепърва ще се уточняват нещата !
      Последно редактирано от Roninn; 05-02-11, 23:34.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Хах, интересна работа...
        Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
          Хах, интересна работа...
          http://www.installpipe.com/default.aspx Питай ги !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Миг автомата представляваше една гривна на която срещуположно има две горелки цо-2...всъщност газа може и да е друг...поставят гривната и я върти двигател и перкат с часове...не видях никъде някой с електрожен....електрожен само при ремонт на място ....всичко е цо....говорим за производство на тръбни изделия и ралични колена ,в моя случай за парна инсталация

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
              Хах, интересна работа...
              Има различни газове, телове, включително тръбнофлюсови и прочие. Не се използват масово, защото са скъпи за ширпотреба и си имат специфичното приложение. Колкото до асмалъците - там по-масово се ползва "кракрата" с откраднатите едно време от завода "някакви" електроди. Мисля си, с базичните просто е по-лесно - няма нужда да мъкнеш специализирано оборудване, газове, материали. Имаш само електрожен, електроди, и заварчик, дето да е в час. Върху всичкото това трябва да прибавиш само ток, и толкоз.

Гледах например филм за строежа на едно от съоръженията за китайската олимпиада. Там заваряваха и с МИГ/МАГ, и с РЕДЗ. Кран или платформа вдигат заварчика със все оборудването до където трябва (височината беше сериозна) и нашия работи. Спазваха температурни режими и т.н., както и последващ контрол, съответно, дори изчакваха точно определено време и температура на въздуха, за да започнат и приключат работа, така че да е възможно изобщо да свършат нещо.

Та, мисля си, сравнено с РЕДЗ, всичко останало е твърде претенциозно откъм ресурси, консумативи и прочие, включително и атмосферни условия. А понякога просто нямаш избор да работиш в голямата гняс (разбирай кал, пясък вятър, дъжд и т.н.)
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аха, гривните ги гледах на Техническия панаир и по клипчета, но все пак говорим за автомат а не на ръка... ама ръчното някак не ми вдъхва доверие за тръби, така ми казваха още и от курса, без да се вписват в подборности какво защо... Иначе за ремонт на място или монтаж... то ако е така... кадето е ТИГ , там е и МИГ, същите по тежина са и апаратите и бутилките ... но до сега никой не съм виждал да перка с МИГ по обектите. В завод съм ги гледал, ама не бяха тръби, ами разни конструкции
                Моите снимки...

Коментар

Спарки, РЕДЗ засега няма алтернатива като себестойност/производителност/качество при определени условия, като например единични или малобройни серии и там, където е невъзможно поточно производство. Единственото място, където съм чул, че имало изискване да се използва МИГ, е някакъв обект с неизвестно предназначение в Русия. Колегите още псуват, че са им излезли хернии от мъкнене на железа по скелето.... Тръбите си се заваряват на ръчно без никакви ядове.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Спарки, РЕДЗ засега няма алтернатива като себестойност/производителност/качество при определени условия, като например единични или малобройни серии и там, където е невъзможно поточно производство. Единственото място, където съм чул, че имало изискване да се използва МИГ, е някакъв обект с неизвестно предназначение в Русия. Колегите още псуват, че са им излезли хернии от мъкнене на железа по скелето.... Тръбите си се заваряват на ръчно без никакви ядове.
                    Точно това имах в предвид и аз. А именно че причините да се използва МИГ рядко, не са в това че не може да осигури якост, а други, които и ти си изредил. За едното трябва ток и кутия електроди, а за другото - още неща(потенциално тежащи и скъпи), и подходящи условия(като липса на вятър например). Съответно се използва това, което би струвало най-евтино, тоест, би било най-ефективно по отношение на вложени усилия(пари, време, хора) и краен резултат.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки , умно момче си . Затова слушай : Заваръчния шев е само част и обикновено краен процес от един сложен технологичен цикъл за създаване на заварени конструкции . А те са много , ама мнооого разнообразни !

За да не раздуваме много много , ще отбележа проблемите за случая , който имах предвид по-горе : Заваряване на напорни тръбопроводи , съдове под налягане и характерните за нефтодобивните държави резервоари и баки .

За подобни съоръжения трябва да се осигурят механични характеристики на шева , съобразени с характера на натоварването им , а именно : динамично натоварване .

При РЕДЗ и СО заваряване в заваръчната вана протичат различни металургични процеси . Затова и остатъчните напрежения в шева са различни и склонността към студени пукнатини също . Мога да го обясня подробно , но не му е тук мястото , пък и за хората , които ползват инвертора единствено за асмалъци ще е скучно .

ЦО-то все още ( макар че се работи в тази посока) не може да достигне изискванията за ударна жилавост , ни за якост на опън и на огъване . Т.е. за динамично натоварени съединения . Е , за тръби от канализационната мрежа не говорим .

Затова тези шевове се изпитват обикновено на якост на опън , ударна жилавост , сила на огъване и металографски анализ . Това са т.нар. разрушителни методи за контрол и отчитат качеството от технологична и конструктивна гледна точка . Т.е. дали фирмата -изпълнител е вложила предписаните материали и технологии .
                      Отделно заварчика е следен с т.нар. безразрушителни методи : обикновено гама - контрол , ултразвукова дефектоскопия , магнитнопрахови методи и пенетранти .

В горния аспект за сега все още ( не че не се работи ) при монтаж най-подходящо си остава РЕДЗ с базични и дълбокопроваряващи целулозни електроди . Не заради вятъра и теглото на бутилките .
                      Заготовки като мантели , лепестки и т.н. в заводски условия се заваряват обикновено подфлюсово , или електрошлаково . Пак заради възможностите , които осигуряват флюсите .

Впрочем , с последни сведения не съм запознат . Може пък американците да са напреднали и в тази насока . За БАН обаче съм сигурен . Виновен е Бойко , че ги спъна - иначе току-виж сме се сдобили и с Нобелисти . ... например такива , дето заваряват ресьори ... ма това е друга тема .

ПС. Теглото пък на машините в монтажи не стои изобщо като фактор .

ПС. Работил съм и с тръбни телове . И самозащитни (обикновено за наваряване ) и с допълнителна газова защита . Все още има доста да се желае от тях. Те затова и не могат да се наложат в монтажа . Но това пак е предмет на отделна тема.
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 06-02-11, 09:34.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        При ВИГ всичко е дотолкова ясно и лесно, че е чак безинтересно. Например никакъв е проблема да накарам телоподаващото ми да работи като ВИГ, което вече е и пробвано.
                        Тоест, машина телоподаващо+ВИГ(с пулс и прочие)+електрожен, без компромиси, е напълно възможна.
                        Аз отдавна се каня да питам дали е възможно това да се направи при трансформаторно телоподаващо ( Струна 250 ).
                        Ако пък кажете дали може да се изведе и извод за плазмен резак съвсем ще съм щастлив.

Коментар

Струна не става от МИГ на ВИГ. Както и за резак . То може впрочем , ама все едно под капаците да туриш още една машина ... което практически обезсмисля идеята .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И аз така си мислех всъщност.
                            Еххх пак се изплъзна дявола, пък такъв му го бех приготвил да го таковам .

Коментар

Здравейте,
                              Според статистиката в Щатите дела на тръбните и самозащитни телове е около 70% от всички заваръчни материали.
                              около 18% са плътните телове, а останалото са електродите.
                              В Щатите цепат стотинката на 2 и въобще не са будали.
                              Проблема с тръбнофлюсовите самозащитни телове е в пушека който отделят (съдържат производни на бария) и малко по-високата първоначална цена. Тези телове можеш да ги сложиш обаче на всяка една заваръчна машина за МИГ-МАГ без допълнително преоборудване.
                              За всеки един тел има механични показатели и завода производител гарантира за тях.
                              Проектанта на конструкцията дава предписание какво да се използва, така че той определя музиката (дали ще е РЕДЗ или МИГ-МАГ или ВИГ). Колеги, проектанта носи отговорността за сметките и разчетите. Вие носите отговорността да спазите тези предписания и да си свършите работата качествено!!!
                              По никакъв начин не препоръчвам работа на генератор на еднотектов инвертор. Ако все пак е неизбежно, то генератора трябва да бъде минимум 1,5 пъти над номиналната мощност на апарата (ако апарата е за РЕДЗ и е 165A максимална мощност то сметката е следната: 165А по 28V за редз разделено на 220 за монофазно и полученото умножено по 1,5 или 1,8 - това са амперите ток които трябва да извадите от генератора) Ако генератора е по-слаб и няма необходимата защита от подаване на пренапрежение, то тогава имате потенциално изгоряла машина. Горят най-често варисторите на входа, но може да влезе и по-навътре.
                              По-добрата защите на електродите е поради факте че обмазката е отвънка на металната пръчка и е много плътно до дъгата.
                              МИГ-МАГ е капризно по отношение на вятър и отвяване на газовата защита.
                              Същото се отнася и за ВИГ. При него частично решение е използването на тяло-цанга и дюза тип LENS. Тази комбинация прави възможно потока газ да бъде по-ламинарен и подаването на електрода на 15 - 20 мм извън отвора на чашката (ако е необходимо). Пускането на повече газ прави потока турболентен и започва да се вкарва кислород от въздуха Т.Е шева се окислява.
                              С две думи - ако има вятър и неможе да се осигури завет - най лесно и с по-малко дефекти е РЕДЗ.

Жегата в района е канска. Един приятел беше отишъл в Дубай да заварява и след 20 дни се върна с 8 килограма по-малко и безкраино изтерзан. Просто не му понесе, а беше спортист и се беше нахъсил че след 6 месеца ще си купи разни работи.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Жегата наистина изключително много мори организма... в Италия бях 25 дена (Август-Септември) на температури който доста често в 17 часа следобад бяха 40-43гр. а в завада беше мнооого по-горещо, а климатици нито в квартирата нито в колата, нито никаде, (там са на щори масово, климатик почит никаде нямаше???) всеки ден се прибирах със сол! по цялите крачоли на гащеризона от потта... Не се траеше направо, такава жега тук никога не бях виждал (осван в 1 машина де, ама това е друго ) а не си представям ако трябваше да седим повече време докато сглобим машината... а за Ирак сигурно ще е и по-толпо...
                                Моите снимки...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X