Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Разглеждал съм спецификации, ръководства за настройка и прочие на висок клас Fronius и не само. Това са машини, които можеш да накараш да вършат буквално каквото си искаш, стига да знаеш как, и какво искаш, разбира се.

А конкретно, опитвал съм 350A пулсов SELCO. И в пулсов, и в обикновен режим работеше безупречно, а е машина, дето е по-нисък клас.
    Не само съм опивал такъв Фрониус ами съм работил достатъчно дълго време !Специално този модел е бъкан с електроника и много капризен от към настройки и работа! Толкова е хубав че всеки от колегите се моли на другия :"Ади бе вземи го ти !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Не само съм опивал такъв Фрониус ами съм работил достатъчно дълго време !Специално този модел е бъкан с електроника и много капризен от към настройки и работа! Толкова е хубав че всеки от колегите се моли на другия :"Ади бе вземи го ти !!!
      Значи точно такава машина не ви е трябвала. Сам казваш - "капризен откъм настройки", тоест подходящ е за условия, където дълго се работи с едни и същи настройки, или с набор от запаметени такива.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
        Не всяка свирка е дървена!
        И от всяка свирка дърво не става!
        Като не знаеш какво да правиш с него и е малко по-сложно, то нормално е да ти е капризно!
        Качи се на някое АУДИ А8 с бордови компютир и пак ще гледаш и ще цъкаш само. Че и накладки неможеш да му смениш извън оторизиран сервиз! Пък после кажи, че колата е лоша или ще кажеш "вземи го ти".
        Ама ако ми го дадеш ще го взема и ще пея. Да го знаеш!
        Този модел е направен за хора които знаят какво искат (ръководния персонал) и хора които да държат ръкохватката (заварчици).
        Заварчика нетрябва да пипа там където незнае и неразбира!

Прощавай за по-острия тон, ама не казвай, че фрониус са лоши! МОЛЯ!
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Споко бе колега aig ,сякаш ти ги произвеждаш тия Фрониуси че се палиш толкова!
          Нито ти ме знаеш какъв заварчик съм нито пък аз те бе що за инженер си и от кой какво става !!!
          Написах че капризно се настройва но не съм писал че не мога да го настройвам а пък при нас няма инженер настройчик ,затова ни се налага да си настройваме мишините сами а пък ако чакам някой инженер (ръководния персонал) да ги настройва то машината изобщо няма да тръгне!
          Точно този модел не е от най добрите ,създава известни проблеми но няма да се впускам в подробности щото съм прост заварчик и работата ми да мятам ръкохватката цял ден и да си светкам !

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
            Здравейте,
            Не всяка свирка е дървена!
            И от всяка свирка дърво не става!
            Като не знаеш какво да правиш с него и е малко по-сложно, то нормално е да ти е капризно!
            Качи се на някое АУДИ А8 с бордови компютир и пак ще гледаш и ще цъкаш само. Че и накладки неможеш да му смениш извън оторизиран сервиз! Пък после кажи, че колата е лоша или ще кажеш "вземи го ти".
            Ама ако ми го дадеш ще го взема и ще пея. Да го знаеш!
            Този модел е направен за хора които знаят какво искат (ръководния персонал) и хора които да държат ръкохватката (заварчици).
            Заварчика нетрябва да пипа там където незнае и неразбира!

Прощавай за по-острия тон, ама не казвай, че фрониус са лоши! МОЛЯ!
            И най добрата машина е купчина мъртво желязо ако нямаш къдърен заварчик . В работата имам заварчик с 45 години стаж няма метод в заваряването който той да не го владее до съвършенство работи с най обикновенно Харко но къквото той е заварил никога не е дало дефект. Преди десетина години едни колеги (инженери) правеха някъква технологична карта за заваряване на ЖП релси и носеха пробите да ги натискаме на 150 тонната преса накрая отидоха при него и човека от първия опит им направи заварка с нужните им параметри даже и не ги изслушя до края къкво искат подготви си матеряла настрои си сам елетрожена и го направи.
            Последно редактирано от sek.1; 22-02-11, 05:10.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Много правилно започваш! Верен отговор! И АУДИ-то е купчина желязо! Разковничето е в: 1. Мисленето, 2. Натрупания опит! Заварчика ти е от старата генерация и вероятно е ходил (някога) на курсове (поне) в които са го научили на нещо! После е натрупал достатъчно практически опит и е срещал какво ли не като детайли. Може би самия той е любознателен и се интересува от новостите.
              За да завариш добре една релса освен подходящите електроди, трябва да сменяш много бързо пръчките или да работиш с две ръкохватки (пускаш едната - вземаш другата). Там други настройки няма. На кутията с електроди си пише: ток, полярност, подсушаване и т.н. Спазваш инструкцийте и става.
              Всяко стадо има мърша! При инженерите е повече!
              Разликата между грешката на доктора и грешката на инженера е тази, че:
              Грешката на доктора минава два метра под земята и се помни преко сила 40 дни, а
              Грешката на инженера стои и се вижда от далече и всеки кой как мине споменава майка му, и коментира какво лайно е изсрано тука!

Приятно светкане!
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                ...настрои си сам елетрожена...
                Че електрожена има ЕДНО копче бре. Айде, евентуално + още едно-две, и за всичките се знае точно за какво са.

Машина като горната има куп параметри - десетки, а може би стотици, и някои си влияят един на друг. Това понякога помага да получиш това, което искаш, а друг път най-малкото е досадно да губиш време да ровиш в 100 менюта за да накараш машината да свърши това, което с някои компромиси ще свършиш с обикновеното телоподаващо за секунди, само защото и то има всичко на всичко 2-3 копчета.

Поради същата причина има фирми, продаващи една и съща машина с няколко разновидности на панела за управление - от съвсем прости, до пълнофункционални и с достъп до всички настройки - на който каквото му трябва.
                Последно редактирано от sparkybg; 22-02-11, 09:58.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе тука става въпрос за това, че за българина като цяло всяка новост първоначално се приема скиптично, свикнем ли си с един тип на работа, трудно почваме с друг тип... та така и с електрожените... не казвам че повечето параметри за гласене на всевъзможни настойки са излишък... напротив... колкото повече-толкова повече ... просто в 99% от случайте не ти трябват голяма част от тези екстри, особено пък да са с някаква определена точност... в останалия 1% се налага да гласиш машината много точно с всичките екстри. Там вече идва това, че трябва да сметнеш какво що да са ти параметрите, което е по-кофтито и ит трябва четене... Тук вече идваме за темата с инжинерите... по запада понеже спазват яко стандарти, та от известно време и тук вкарват всякакви нови стандарти (не говоря за заваряването само, ами за всякакви изистквания)... Та от тези нововъденеияняма как да навлезнеш за 1 ден... за това има инженер и инженер . Нали, ако еди кое си не е точно както е по проекта, не се приема от комисията разбираш ли, дори и в проекта да има нечовешката глупост от неразбрал инженер за какво иде реч... а доста често има и инжинерски недомислици- грешки по проекта (особено когато е писано само на хартия, без да се види наистина за какво иде реч) преправяш нещо по 2-3 пъти (като се променя и проекта преди това) и все не е правилно... или пък е объркана някоя цифра в проекта с нещо безумно... например, така ни караха да изпитваме тръба, 50 пъти над работното нялагяне!!!, защото така било писало в проекта... а по стандарт за този вид тръбопровод беше около 5 пъти!?!
                  Тъй че на запада може и да ги гласят инженерите, ама там поне са на ти с новите технологии... а тук какво... в момента в ТУ-то като се учи за компютъризирана автоматика на металообработването (нещо такова беше не помня точнокак с еказваше кацяло) работят по практика с машини на 30-40-50г. е как да излезне от този човек кадърен каръд който е на ти с новите техлогии с практика по същите... той ги знае само на хартия...и достигаме до всеизвестния лаф... "на теория разлика между практиката и теорята няма, но на практика има"
                  Моите снимки...
                  https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                  https://500px.com/ivankoo

Коментар

Грешката на инженера...
                    Грешката на доктора...
                    Когато в далечната 1971 година инж. Иван Иванов от метални конструкции вкарва в България за първи път телоподаващ апарат на ЕСАБ (Два пълни тира с машини) в подделението им в Кремиковци (ЗУМК) никой, подчертавам никой не е искал да работи с тези машини, защото не са им имали доверие! Тогава двама младежи от една бригада решават да опитат и виждат предимствата на метода. И после в много кратко време машините стават популярни и всеки се натиска да работи с тях защото:
                    1. Много по малко пушъци
                    2. Един добър заварчик за един работен ден може да изгори около 6-8 кг електроди, като около 40% от тях е шлака и трябва да се чисти, а с телоподаващото без много зор стигаш и до 17 кг, без шлака или със за тръбните, ама е много по-малко
                    3. По-малко дефекти
                    4. Не е необходима висока квалификация на заварчика
                    И тъй нататък и т.н и др.......
                    Докато се убедиш в предимството на технологията нормално е за българина да плюва колкото може..... "И Мунчо изригна в плюнки" - Иван Вазов "Под игото" (Е Мунчо по друг повод е изригнал, но това е народностна и национална черта)
                    В наши дни никой нетрябва да се убеждава в метода, ама технологията върви напред.... и не ни чака!
                    В момента нивото в ТУ по-ниско от това на техникум от преди десети ноември....
                    На младежта не и се учи и това си е!
                    А пък старото поколение си мисли, че е най-умното нещо на света.... тука и аз изригнах в плюнки....

Извод: Не стреляй с гаубица по гаргите! Не че не става, ама вдигаш много шум за нищо!
                    Приятна ви вечер!
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Айде стига вече де. Кому е нужно да се караме? Всеки си има гледната точка.

Коментар

aig...Кажи къде по точно в кремиковци са дошли първите МИГ апарати и аз ще го снимам за форума..с историческа цел,и в кремиковци работя чат,пат...даже когато се видяхме с спарки за резака отивах нататък..!
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Ахамм... за това казвах че в България е рядко да срещнеш знаещ и разбиращ инженер, камо ли от младото поколение... а да не говорим за моите набори, за това и и има все повече "Грешката на инженера" ... просто, на днешно време се влиза във ВУЗ просто за тапията... рядко влизат хора които искат да научат нещо... но макар и рядко ги има... но подари старата практическа база, даже и тези които искат да научат нещо ново някоя нова технология, пак остават с пръст в уста като завършат и се дипломират... каквото и да си говорим все няма да стигат думи, тук е България все пак
                          Спарки, какво става с новата оферта. Нищо не казваш, има ли някакво развитие
                          Моите снимки...
                          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Режимите(трансфер на метала през дъгата) зависят от напрежението .То пък зависи от това какъв материал ще се заварява .Със струен режим се заваряват дебели части ....
                            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            От тока, не от напрежението.
                            И от тока и от напрежението и от газа.
                            П.С. Проблема на струйните режими освен дебелината на детайла(която даже е на второ място) е че е невъзможно заваряването в сложни пространствени положения.(вертикал,бордова ,таван,..)Именно там е наместена импулсната дъга.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                              И от тока и от напрежението и от газа.
                              Тсъ. Само от тока. Тока отделя капката и тока е виновен за режима на отделяне (глобули, дребнокапков/струен и прочие, а във високи амперажи има и вихрово-струен). Напрежението е само последствие, и заедно с тока отговаря повече за нагряването, проникването и разливането на заварката. При много от пулсовите машини регулацията е само по ток. Напрежението е вторичен наблюдаван параметър, по който се регулира честотата на токовите импулси или се прави корекция на тока за компенсация на вариации в дължината на тела извън дюзата. В крайна сметка се цели стабилна дължина на дъгата по време на базовия ток, а самия пренос на метал става по време на токовия пулс (пиковия ток).

Коментар

Пак изпаднахме в подробности !
                                Принципно в трансформационните машини настройваните величини са две Напрежение и Скорост на телоподаване !А импулсните са друго нещо те се регулират с няколко величини !
                                Това имах в предвид като най просто обяснение за преминаване от една дъга в друга !А надали някой заварчик като работи го интересува зависимостите между напрежение и скорост !
                                А при настройване на машината се съмнявам изобщо дали някой си задава въпроса в какъв трансфер ще е !!
                                А пък и огромната част от заварчиците едва ли знаят за "трансфер на метала през дъгата" !Щото честно да си призная от моите колеги може би на една много-много малка част им е известен "трансфер на метала през дъгата"

А за по любопитните ето и подробни обяснения http://mladtehnik.com/?p=2903 но хич нямаше да е лошо да ги има и съответните фигури и схеми към този материал!
                                И ще помоля някой (може би joe007 или aig ) ако има този и ли подобен материал но с фигури и схеми да го публикува

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X