Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    ....
    Според статистиката в Щатите дела на тръбните и самозащитни телове е около 70% от всички заваръчни материали.
    около 18% са плътните телове, а останалото са електродите.
    В Щатите цепат стотинката на 2 и въобще не са будали.
    ....
    Излизаме малко от контекста на проблема , но нека да уточним нещо :
    Както е известно , универсален заваръчен метод ( панацея ) за съжаление няма .
    Това че в Щатите делът на МИГ-МАГ е нарастнал толкова е радостно за производителите на съответната техника и приозводителите на консумативи за нея . Обаче :
    Тъй като делът например на ултразвуковото или електронно- лъчевото заваряване едва ли надхвърля 0,5% от общото , то дали с МИГ-МАГ ( след като е така разпространено) може да се заварява фолио с дебелина 0.2 мм. ? Или пък дали е изгодно пак с МИГ-МАГ да се заваряват дебелини със и над 100 мм. ?
    Както е казал народа : "Козата си иска пръч"

В този аспект ми е интересно статистически в Щатите колко процента от напорните тръбоводи , газопроводи и динамично натоварени конструкции в монтажни условия се заваряват с МИГ-МАГ и колко с обмазани електроди ? В заводски условия е друга бира.

А вече от чисто професионално любопитство - ако този дял на МИГ- МАГ наистина е станал агресивен и в тази област , то дали имаш някакви данни за технологията на заваряване ? За мен е полезно , защото вече направих няколко безуспешни опита за един тръбопровод (въпреки пробите с различни марки телове и защитни смеси ) . Епруветките на огъване се късат още на 100-110 градуса . Изискването е всички да издържат на 180. За металографията пък да не говорим .
    Питам , за да не си пишем ей така - за спорта
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Имам идеи и технология.
      обади ми се на 0889 522 036
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        ......
        По никакъв начин не препоръчвам работа на генератор на еднотектов инвертор.......
        Може ли малко разяснения по този въпрос. Защото може да се тълкува различно в зависимост от запетайката.
        "По никакъв начин не препоръчвам работа на генератор, на еднотектов инвертор.." Тоест еднотактов инверторен заваръчен апарат не бива да работи на генератор, за разлика от останалите. ИЛИ
        "По никакъв начин не препоръчвам работа, на генератор на еднотектов инвертор.." Тоест Инверторен заваръчен апарат не бива да работи с инверторен генератор, особено еднотактов.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

С викито работихме няколко часа на неголям генератор, верно вътре има една допълнителна защита , но мисля че и без нея няма да има проблем .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            С викито работихме няколко часа на неголям генератор, верно вътре има една допълнителна защита , но мисля че и без нея няма да има проблем .
            Защитата не е от това, което дава слаб генератор. От ниско напрежение защита не може да се направи.

Проблема на еднотактната схема е че дори и при пълно натоварване, през половината време не прави нищо. Това значи че на входа трябват двойно по-големи кондензатори още по дефиниция. Енергията, съхранена в тия кондензатори е пропорционална на капацитета им, и на квадрата на напрежението до което са заредени. Тоест, ако напрежението падне с 20%, енергията, съхранена в кондензаторите спада с близо 40%. От това пък те се товарят повече, защото променливата съставка на тока, който се дърпа от тях, и съответно на напрежението, до което са заредени, става в пъти по-голяма, от което те загряват повече. Същото, макар и по други механизми, се случва със силовия трансформатор на инвертора, и с индуктивността на изхода, с транзисторите и с диодите, и в един момент се получава че машината грее повече, а дава по-малко на изхода. Двутактната схема, при еднакво оразмерени траф и индуктивност, работи с теоретичен максимум от 100% от времето. Това значи че при едни и същи елементи, има двоен запас. Като сложим и двойния брой транзистори и диоди на изхода, излиза че и те се товарят 2 пъти по-малко. И трансформатора и индуктивността греят примерно с 30-40% по-малко.

...в същото време, никой няма да си играе да прави еднотактна схема, която да преоразмери двойно, защото ще излезе по-скъпа и по-тежка от двутактната.

Та, проблемите са още по дефиниция, дори да приемем че конкретната машина е направена перфектно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
              Давам допълнителни разяснения:
              Еднотактов инверторен апарат небива да работи на генератор.
              Спарки добре го е обяснил защо.
              Ако все пак се наложи, То тогава генератора трябва да има почти двойно по-голяма мощност от нуждите на заваръчния апарат.
              Това е така защото:
              1 При запалване на дъгата електрожена дърпа почти максимална мощност, а генератора работи условно казано на празен ход. Първа възможност за проблем - по-ниско напрежение от допустимото.
              2 Генератора вдига обороти и мощност за да навакса пореблението на електрожена - повишава оборотите и всичко е наред.
              3 Прекъсва дъгата и електрожена минава в режим готовност (минимална консумация). Да, обаче генератора има инерция (в общия случай) и докато спадне оборотите и мощността той вдига напрежението и подава висок пик. Втора възможност за проблем - по-високо напрежение от необходимото.

Представи си сега, какво става ако не успееш да запалиш дъгата от раз, колко пъти ще се повторят неблагоприятните комбинации. Все при някое повторение пика ще пробие.

Когато генератора има достатъчно запас от мощност, тези пикове са по-малки и влизат в рамките на допустимото. (Тогава генератора работи в "златната среда", а не на максималните си възможности)
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Кажи ми тогава с какво е по-различна двутактната схема в този случай .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Кажи ми тогава с какво е по-различна двутактната схема в този случай .
                  Аз ти казах. За едни и същи елементи (като цена, тегло и размери), двутактника има двойно повече време за реакция, разбирай - двойно повече запас.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема стоваренето и разтоварването на генератора си остава, но на практика не пречи, единствено не винаги може да се работи на максимален ток .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За да сме малко по-практични ( и малко да избягаме от сухата теория) :

Агрегат ESAB ,трифазен , 6KVA , бензинов едноцилиндров четиритактов дв-л HONDA 11 кс.

Еднотактов инвертор Чемонт , монофазен , практически 150 - амперов . Работа преобладаващо с базични електроди 3.2 и по-малко 2.5.

До тук : 2 тръбопровода с обща дължина окло 8000 м . и дължина на положения с еднотактовия инвертор шев - над 1200 м . Проблем : никакъв !

Вие смятайте проценти и подробности .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

E, със 150А инвертор на 6KW агрегат, много ясно че няма да има проблеми. Както и да го смяташ, максималната консумирана мощност излиза към 4 киловата. Ако сложиш и загубите - 4.5 преко сили.

Коментар

Не е точно така, колегата е написал , че генератора е трифазен, а електрожена монофазен.
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не е точно така, колегата е написал , че генератора е трифазен, а електрожена монофазен.
                            И?

Коментар

Едва ли може да изкараш всичката мощност само от едната фаза .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Едва ли може да изкараш всичката мощност само от едната фаза .
                                Зависи от предназначението и класа на генератора. Съмнявам се въпросния да е нисък клас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X