Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
    Защо не? Предполагм вътре е 1електроника,като всяко друго,просто е добавено телоподаващото и някой други финкуции.Съмнява ме да са сложили 2отделни токоисточника /така да се каже/,единия ма МИГ/МАГ,другия за редз и ВИГ....Още не съм много наясно как ще стане самото преправяне,чакаме от тебе пулса на телоподаващото,другото ще го измислиме.На Станьо колегата ще помага със схеми на АС-то,той е започнал да тунингова апарата и да прави нов по добър.
    Имаш ли човек, дето е в състояние сам да конструира инвертор? Проблема не е в толкова в силовата част, а в управлението. А конкретно за да посадиш AC, си има и подводни камъни, за които правещият трябва да е наясно. Иначе се случват пушеци, например като тия, дето станаха като си насаждах регулацията на честотата в мойта машина, за която за щастие имах приблизителна схема.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Това от снимките, които са публикувани по горе, наистина изглежда като ТНТМ от времето на .....Ъма.
      Само, че това не е ВИКИ, а е разглобено едно от изделията, които внесохте миналия път ако съм прочел правилно .
      Ето това е Вики:

За него говоря. А онова горе е като това на Станьо, с прибавен AC мост и управление на пулсовия режим, заради което са и всичките жици.

Ама, не визирам жиците. Визирам конструкцията и схемотехниката като цяло. Най-малкото това ще вкара всичкия боклук по цялата платка, със все управлението. На онова горе управлението е сложено така, че потока въздух минава под него.

Просто е евтин бюджетен вариант. Топологията е "Two transistor forward converter" или "Diagonal half brigde forward converter" (в google ще намериш достатъчно информация). Спрямо пълен мост, че дори и полумост, няма никакви предимства, освен цената си. Не използва ефективно трансформатора и иска по-голяма индуктивност на изхода, и по-голям капацитет на входа (който обаче на платката го няма) за да се постигнат едни и същи параметри с целия мост. Просто евтино бюджетно решение, нищо повече.

ПП: "Облечената" платка я няма, защото е заместена с елементи върху основната.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки това не е телоподаващото , а електрожена и е 145А .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
          Спарки това не е телоподаващото , а електрожена и е 145А .
          Ми к'во чакаш, та не си щракнал и телоподаващото?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Имаш ли човек, дето е в състояние сам да конструира инвертор? Проблема не е в толкова в силовата част, а в управлението. А конкретно за да посадиш AC, си има и подводни камъни, за които правещият трябва да е наясно. Иначе се случват пушеци, например като тия, дето станаха като си насаждах регулацията на честотата в мойта машина, за която за щастие имах приблизителна схема.
            Почна го моя човек идеята му е да копира тоя модел и на неговата база да вкара неговите идеи . Оказа се че почти цялата елементна база я има налична вчера ми показваше разни ферити.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Почна го моя човек идеята му е да копира тоя модел и на неговата база да вкара неговите идеи . Оказа се че почти цялата елементна база я има налична вчера ми показваше разни ферити.
              За твоя човек знам. Питах Sparow.

Коментар

А какво представлява пулсовото телоподаващо, само един ключ на изхода с управление по честота и запълване или е нещо по-сложно ?
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А какво представлява пулсовото телоподаващо, само един ключ на изхода с управление по честота и запълване или е нещо по-сложно ?
                  Като електроника е близко до пулсовия ВИГ, с някои допълнителни особености. Регулира се не непрежението, а тока. Той пулсира с честота 150Hz и импулси от по 2-4ms (зависи от дебелина на тел, вид материал, скорост на телоподаване, вид газ), като фоновия ток е такъв, че само да образува капка на телта, примерно 80А а пиковия - да я отлепи и в струен режим да я плякне върху заварката примерно 250А. Обаче, машината трябва да гледа параметрите по време на самото заваряване, и да се адаптира към промени в тях - например промяна на позиция на ръкохватката, промяна на дължината на парчето тел извън дюзата, и т.н. Има различни режими, но общо взето целта е да имаш контрол върху отделянето на капката от телта. Например един от режимите, може би най-разпространения, е по една капка на импулс. От това че капката се отделя от телта и отива в заварката в пулсов режим следва почти пълната липса на пръски например, както и възможността за заваряване на тънък алуминий и т.н.

Коментар

Ето ви линкчетата да си ги гледате:
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926841734996
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926842792789
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926842663212
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926842372161
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926841217170
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926841181753
                    http://wwwapps.ups.com/WebTracking/p...R8926840839803

Групирани са малко странно. Явно за някои машини е слагал по 2 в кашон.

Коментар

Ходих до другата българска фирма от линка, дето даде StilNik По-горе (не мога да го дам пак, защото е нарушение на правилата, но в през Google се намира лесно по фраза "mig/mag произведени в българия")

Човека е читав, разбран и най-важното - в час. Предлага уникални свои доработки на китайските машини. Мога да препоръчам на всеки заинтересован да отиде на място и да поговори с него за нуждите и вижданията си.

Коментар

Да не би да може да насади моето на телоподаващ модул ?
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Да не би да може да насади моето на телоподаващ модул ?
                          Вероятно може. Точно подобно на твойто пробвах при него, само че му е правил доработки. Иди и питай.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ходих до другата българска фирма от линка, дето даде StilNik По-горе (не мога да го дам пак, защото е нарушение на правилата, но в през Google се намира лесно по фраза "mig/mag произведени в българия")

Човека е читав, разбран и най-важното - в час. Предлага уникални свои доработки на китайските машини. Мога да препоръчам на всеки заинтересован да отиде на място и да поговори с него за нуждите и вижданията си.
                            Много се радвам , че споделяш моето мнение . Ако имаш време, дай повече информация. Зная , че на място да се видят апаратите е едно, а друго е да се сподели компетентно мнение. Приличат ли си с Викитата, разбрахте ли се нещо за цените при групова поръчка?

Коментар

Нямат нищо общо с викитата. В основата си са като тия, дето внасяме групово по тая тема. Разликите са предимно по управлението, основно негови разработки. Пробвах някои от тях, и наистина си вършат работата. Има идейни нещица.

Повече от това не мога да кажа, защото ще наруша правилата на форума.

Коментар

Мисля да си сложа един амперметър на цо-то може и външен на масата , но се чудя как да го направя. Има ли готови такива ?
                                Ето тука един.
                                http://nnelectronic.com/images/26_jpg.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X