Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    А ми да по принцип е така ,особено добър резултат има при заваряване на галванизирана ламарина с месингов припой -води се запояване ... а тва за двойния пулс е измислица на Фрониус -иначе рекламата им е добра...
    Не е само на Фрониус. И Cebora и Selco, и още доста производители имат машини с двоен пулс. КОнкретната машина, дето опитах (баси грешката! ) преди време беше на Selco, май. Аналогично е на бавния пулс при аргона.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Давай Спарки с теб сме !
      Ето и викито .
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0017.jpg
Прегледи:1
Размер:201.8 КБ
ID:5245379Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0020.jpg
Размер:200.3 КБ
ID:5245380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0021.jpg
Размер:182.6 КБ
ID:5245381Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0022.jpg
Размер:143.9 КБ
ID:5245382Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0018.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5245383
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Давай Спарки с теб сме !
        Ето и викито .
        [ATTACH=CONFIG]291317[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]291320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]291321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]291324[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]291325[/ATTACH]
        Мда. Практически същия еднотактник.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не ми изглежда същия, тези четирите транзистора долу в дясно на гръбната снимка са свързани, като мост към първичната намотка .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Не ми изглежда същия, тези четирите транзистора долу в дясно на гръбната снимка са свързани, като мост към първичната намотка .
            Може и да си прав. Платката е двуслойна и само откъм гърба не може да се прецени.

ПП: Може лесно да установим това, ако премериш съпротивлението между двете, оградени с червено и двете, оградени с жълто, спойки. Ако е нула или близко до това - значи еднотактник.

Размер:173.7 КБ
ID:5245396
            Последно редактирано от sparkybg; 20-01-11, 10:27.

Коментар

При мен 2 в 1 Вики обаче управлението е различно ! Нормално все пак е комбо !
              Последно редактирано от Roninn; 20-01-11, 10:39.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Снимай какво има под черния капак. Това е интересното. Изглежда доста по-добре от другото.

ПП: Пратките вече са в Румъния, което значи че е 99% сигурно че утре ще са тук.

Коментар

Нещо не мога схвана логиката на схемата, червените са първичната на силовия, а синьото е дросел половин намотка . Уж не са вързани в паралел четерите транзистора, но и мост не е, средна точка няма на трафа .

Размер:208.5 КБ
ID:5245404
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Травелинг ,твоето беше 170 А нали ? Комбото е 180 А ....интересно дали вътре имат разлики....По-късно ще ходя до гаража да си преправя зарядното за акумолатори което е еднотактово само че с автоматично изключване при достигане на 14.4 волта .....както и да е ако ми остане време ще го отворя..!

Ето снимки на Чешкия инверторен електрожен Kitin 165

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

За KitTin-a: Better, muuuch better! Поне като изпълнение.

Travelling, премери съпротивлението между двете червени и двете жълти, дето по-горе съм ти очертал. Това ще изясни нещата. На високоволтов и високомощен траф трудно ще откриеш първична с централен извод. Такова би било push-pull, което се ползва предимно за ниски волтажи, понеже транзисторите на първичната трябва да издържат на двоен волтаж на входния, а и трафа ще иска двойно повече мед за първичната, от което отново са само недостатъци. Това, дето си го очертал го видях още горе. Премери това, дето ти казах.

ПП: Синьото не е дросел, а токов трансформатор. През него управлението следи тока в първичната намотка. Отново - нищо странно. Всичките го имат това под някаква форма.
                      Последно редактирано от sparkybg; 20-01-11, 11:10.

Коментар

Довечера .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Днеска най-накрая си вземах новата газ... старата се оказа някакъв кофти смес на Коргон ()Аргон и ЦО2) и за това не бачкаше добре...
                          Като се прибрах от работа просто не можах да устоя и покрай колите в гаража клекнах на тясната алейка на земята и направих малко проби по 30-40 мин... тествах на алуминиева ламарина, черно и неръждавейка... направо се радвам като малко дете сега ))

П.П. Алуминия се заварява просто прекрасно... само трябва да свикна, че прави много лесно топки отпред и да го подавам по-бързо и да не го държа близко до ваната
                          Моите снимки...
                          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            За KitTin-a: Better, muuuch better! Поне като изпълнение.
                            Че той така и работи ,както е изпълнен !

Коментар

Имам чувството, че тела се нагърчва леко в широката броня и пружинира на моменти изпада в резонанс . Свредло 2мм влезе свободно в бронята на жилото явно е към 2,2-2.5мм .
                              Тел 1мм не смятам да ползвам 0.8 ми стига . Въпроса е , че на моменти малкия шланг замирисва на дългите шевове .

Колеги,
                              Късия шланг при заваряването е смо от полза. (Не е както при жените)
                              За тел 0,8 ти трябва бяло или синьо жило.
                              Бялото е за тел 0,6-0,8, а синьото е за тел 0,8-1,0
                              Късия шланг ти гарантира по добро теловодене и по-малко съпротивление от бронята. Следователно по добро зваряване
                              Тефлоновата броня е само за алуминий, защото всичко друго я износва бързо и струва около 25 лева.
                              От това кото прочетох по-скоро мога да ти кажа ,че н си настроил правилно притискането на ролките.
                              То се прави по следния начин:
                              1. ОХЛАБВШ ПРИТИСКАЩИЯ МЕХАНИЗЪМ
                              2. Сгъваш тела веднага след дюзата и натискаш спусъка на шланга.
                              Телът трябва да прилплъзне в ролките.
                              3. Изкарваш около 10 см тел извън дюзата и го задържаш здраво.
                              Натискаш спусъка и тела трябва да се сгърчи между дюзата и ръката ти
                              така че ролките да го избутат.
                              4. Натягаш ролките докато го избутат.
                              5. Повтаряш само точка 2 Т.Е. ролките с тела трябва да приплъзват когато го държиш на късо (тела е сгънат след дюзата) и избутват тела когато е задържан на 10 см от дюзата.

Ако имаш и след това проблем - обди ми се на0889 522 036 за още инструктаж
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Дойдоха:
                                - 2 плазмени резака 50А
                                - 1 плазмен резак 60А
                                - 2 AC/DC машини
                                - 1 DC машина без пулс

За триъгълници, електроди, ръкавици, ръкавели, ще проверя малко по-късно че не се знае в кой кашон са.

Другите неща явно ще дойдат в понеделник.

До тук са се обадили че ще идват:
                                - Roninn - 50А резак + 2бр. триъгълници - запазени
                                - sariev - 200А AC/DC + 50A резак - запазени
                                - Nik - 60А резак - запазен

Напомням, телефона ми е О889О72757. Всички поръчали резаци, имат леко доплащане, с изключение на Nik, който ми е оставил предварително 800лв.
                                Последно редактирано от sparkybg; 21-01-11, 09:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X