Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Аз пък нищо не Ви разбирам от писаниците, обаче пък с удоволствие гледам картинките.
    Ииии... да попитам: те този

"поялник" вече работи ли?

Коментар

да дааааа колега 1.4 днес заварвах заварвах сега му предстоят тестове и донастройка и снимки как заварява

ураааааааааааааааааааааааааааааааааа

Коментар

А така, важното е да се заварява и да се върши работа , чакаме доказателствата, че заварява .
        Лекцията на Sparky за управлението и обратната връзка е доста интерсна. Просветна ми, че мога да използвам готови токови трафчета от климатиците. Там сигнала за тока се взема от трафче в захранването на моста.

Коментар

Първоначално публикуван от magnet Преглед на мнение
          А така, важното е да се заварява и да се върши работа , чакаме доказателствата, че заварява .
          Лекцията на Sparky за управлението и обратната връзка е доста интерсна. Просветна ми, че мога да използвам готови токови трафчета от климатиците. Там сигнала за тока се взема от трафче в захранването на моста.
          Ако моста е на същата или приблизителна честота, и тоците са от същия порядък - да, можеш да ползваш тоя токова траф. Всъщност конструирането на токови трафове не ми е силната страна. Все съм се оправял някак, като ми е потрябвало, но все е било с натамъняване едно към гьотере.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами гледайте

http://vbox7.com/play:be8fe07134

как заварява

http://vbox7.com/play:199d23db89

приятно гледане

Коментар

Много добре.....Колко излезе като части без труда ?
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Привет на всички
                за цените скоро

до ден 2 ще сметна всичко за голямо съжаление труда е доста но удоволствието от работещата машинка е голямо.

за теглото 2250грама. кутията от Компака е от доста по дебела ламарина и е много здрава. вентилаторчето е перфектно много мощно за габаритите си.

предстои му тест на БАЛАСТ че иначе трябва да изгора цяла кутия електроди един за друг за да видя дали грее

Коментар

БРАВО!!!!!
                  Направил си нещо много хубаво!
                  Работи!
                  Следващия път като правиш клипчета, сложи си ръкавици, обаче!
                  Как се държи на базични електроди - ОК 48.00, Норд, EVB, ЕV 50, или някакъв такъв друг базичен модел.
                  Обръщай внимание на това дали е за + или - на ръкохватка електрода. (поставяй ръкохватката на правилния извод)

Още веднъж - БРАВО!!!!!!
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Привет на всички
                    Благодаря за съвета за ръкавиците.
                    С ОК 48.00 на есаб заварява чудесно когато заварявах на клипчето беше + към маса или права полярност.
                    имам и електроди емона. но Норд и другите типове нямам.

ако някой се занимава професионално със заваряване и има различни типове електроди 2.5мм и може да услужи с 2 шепи за тестове ще съм му мнооооооооооого благодарен.
                    иначе трябва да купя 5 кутии различни електроди за тестове не че няма да стане ама .......

сега отивам да заварявам една панта на приятел така че до скоро....

П.С. не мога да се докопам до електрожена вече щерката е на 5 годинки и го разнася из къщи и вика не ми пипай радиото тате хахахахахаах.

Коментар

Моя грешка извинете не съм пробвал ОК 48.00 а заварявах с ОК 46.00 трябва да купя ок 48.00 за да пробвам.
                      днес заварявах една метална входна врата на апартамент блокирала пантата и се отскубала от вратата разбира се вратата от ламарина 0.8мм справихме се. Подсилихме нещата и разбрах силата на този електрожен : заварявах с електроди 2мм и малък ток дъгата е много устойчива и пали от всяко докосване на точковане направо стана прекрасно.

получи се една добра машина сега захващам още 5бр. същите

Коментар

Доста силна тая машинка , малка ама злобно заварява. Ще върши хубава работа.

Дайте ми съвет какъв шланг за ЦО да си купя. Засега съм се насочил към Редко, продават някакъв италянски, син на цвят, за 85 лв.

Коментар

magnetcho аз имах шанса за 130лв да си купя чисто нов не употребяван шланг за ВИГ заваряване с максимално допустим ток 200А на фирмата ЕСАБ ама той изпадна съвсем случайно на таз цена и го грабнах веднага. после си купих малка бутилчица аргон и няколко волфрамови електродчета и позаварявах малко нераждавейка и малко профили от желязо за тестове и се накефих максимално. бях ги закачил към един електрожен дето правих преди време и позаварявах за удоволствие много се радвах голям кеф и маската тогава си купих че за ВИГ и двете ръце трябват.

успех в покупката дано ти дадат добър съвет колегите.

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
                            magnetcho аз имах шанса за 130лв да си купя чисто нов не употребяван шланг за ВИГ заваряване с максимално допустим ток 200А на фирмата ЕСАБ ама той изпадна съвсем случайно на таз цена и го грабнах веднага. после си купих малка бутилчица аргон и няколко волфрамови електродчета и позаварявах малко нераждавейка и малко профили от желязо за тестове и се накефих максимално. бях ги закачил към един електрожен дето правих преди време и позаварявах за удоволствие много се радвах голям кеф и маската тогава си купих че за ВИГ и двете ръце трябват.

успех в покупката дано ти дадат добър съвет колегите.

Колега дай снимки да видим как става.

Коментар

Ами става лесно.
                              взимам си електроженчето дето сглобих бутилката с аргон шланга ЕСАБ волфрамово електродче заострям го добре - към ръкохватката + към заварявания материал добавъчен материал и почват мъките с паленето..... търкаш електродчето и дагицата започва........

това е то не е много трудно макар да е непрофесионално.

Коментар

Първоначално публикуван от magnet Преглед на мнение
                                Доста силна тая машинка , малка ама злобно заварява. Ще върши хубава работа.

Дайте ми съвет какъв шланг за ЦО да си купя. Засега съм се насочил към Редко, продават някакъв италянски, син на цвят, за 85 лв.
                                Аз съм фен на BINZEL.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X