Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да си спретнем заваръчен инвертор - какво купуваме и на каква цена

Еми като кажеш какво пише върху него, ще ти кажем и що за елемент е.

Шотки диод не е, освен ако не са сменяли нещо. Преди слагаха ESAD92-02 диоди. И резисторите не са върху дросели. То в тая машина вероятно и дросели няма.

Понеже е недоклатена изработка са кърпили положението. Аз не случайно много пъти съм споменавал че има значение в кой гараж са направени, нищо че изглеждат еднакви.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ама ти още ли не си се отказал да питаш глупости по форумите. Нали ти казах в другия форум - питай тези в сервиза дето са променяли - по картинка НЯМА да стане работата. Пък и нали сега работи...какво те интересува...
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Пансим, натебе каво ти пречи ?

В "Направи си сам" си обсъждате разни работи и аз преча, но тук има и други форумници които може да знаят нещо. Има и други Майстори на този Свят.

Защо да не ги питам ? Ти не даваш никъде нищо да не питам и си навсякъде !

Къде да ги търся тия дето са го ремонтирал-дал съм го на Райдър и те са го препратили в оторизираният сервиз да го ремонтират. Минаха една, две години от тогава. Много ще се сетят какво са сменяли по моя инвертор точно. Ако изобщо ми дадат контакт с тоя сервиз от Райдъра.

===========

Спартак Тимчев,

И мене ме съмняваше че е донастройван, защото не са го настроили заводски добре и е станал взрива.

Дроселите нали са тези жълтите с медната тел, феритните които са на изхода-двата, що да ги няма. Там са. Пансим обясни че са за базичните електроди.
        Вярно че на повечето Китайци ги няма по принцип.

Коментар

И ако пък случайно някой ти се хване на приказките и вземе да ти обясни - какво ще се случи? Райдера ще стане Кемпи ли?
          И за да те успокяо малко ще кажа - ремонта на твоя райдер е бил в областа на захранването, поне по снимките това се вижда. Двуватовите резистори които са поставенио отдолу са най-вероятно в снубера на флайбека /може и да греша/ но по снимка е така. Сменили са ти високоволтовия МОСФЕТ, и са се застраховали срещу пренапрежение със по висока стойност на снуберния кондензатор, което довежда до повече отделена топлина в резистора. Затова вместо един са поставили няколко.
          Това е моето разсъждение по картинка.
          Сега по леко ли ти е? И по-добре ли работи Райдера?

Сега да не вземеш да питаш какво е флайбек
          Последно редактирано от pansim; 03-02-14, 07:54.
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Ей, ей опасна работа си ! Нищо няма да питам, спокойно, а и Ти нарочно си написал тия термини които Аз не разбирам за да се омотам.
            Важното е че доколкото разбрах е добре че съм сложил радиатор на на тоя високоволтовият Мосфет. Явно е позагрявали и пренапреженията са го думнали.
            Тоест схемата е подобрена по този начин с тези резистори.

Споко исках само да разбера е това и ДА- сега съм по спокоен.

Разбрах че Райдъра е скапан, и пред Тебе особено не трябва да го хваля, така че няма и да го правя, а и не ми е необходимо. Просто искам да знам какво го е накарало да изгори и къде е проблема-дали тия Чайници са спестили нещо за да стане проблема или просто късмета ми е такъв. И какво са преправяли и дали е добре така. Това е -с какво разполагам и дали ще бачка така.
            Тоест необходима ли е смяна на цялата платка отгоре или така е по добре ?

От тебе разбирам че така е по добре.
            И преди и след отговора Райдъра заварява като Китаец с Дросели за базични !

Коментар

Първоначално публикуван от kiossis Преглед на мнение
              ...Пансим обясни че са за базичните електроди.
              Вярно че на повечето Китайци ги няма по принцип.
              Не са само за базичните електроди, ама това е дълга тема.
              и... на повечето евтини китайци ги няма, да. На TIG машините понякога са заменени с индуктивност върху желязна сърцевина.

За другото - сега като се загледах, panism е прав че точно по захранването на машината са пипали. Не по силовата част. Поне до колкото може да се разбере от замазаната снимка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kiossis Преглед на мнение
                Тоест схемата е подобрена по този начин с тези резистори.
                По-скоро закърпена. Но пак - точно захранването няма отношение към качеството на заваряване. То просто осигурява напрежение на управляващата електроника на машината. По принцип точно това е сравнително рядък дефект. Китайчугите тия малки захранвания ги произвеждат във всякакви варианти и милиони бройки, та са се понаучили какво може и какво не.

Коментар

Sparkybg Няма рядък дефект при евтинждосите. Случва се всичко и всякога
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    Sparkybg Няма рядък дефект при евтинждосите. Случва се всичко и всякога
                    Еми аз и по-горе съм писал - евтинджосите се правят незнайно в кой гараж, и незнайно с какво качество части, настройвани, евентуално, на око, ако изобщо. Може и даже да не са пускани никога преди да пристигнат при теб. Правят и разни "рационализации" и прочие изпълнения и уж дребни схемни разлики дават големи разлики в надеждността, а и в качеството на работа въобще. Големите производители са 4-5, и обикновено слагат името си върху кутията, заедно с истинските параметри на машината. От там надолу е каквото уцелиш, нищо че може и да изглеждат еднакви. То и кел файда ако е произведено от читав производител, когато някой по веригата му е навъртял всичките хубавини на макс с цел да продава 140 амперова машина за 200 амперова такава.

То не че и марковите нямат издънки, еле пък в ниския клас. Разликата е че при марковите издънките са систематични, тоест като натворят някое говно, то мирише малко или много еднакво при всичките машини от конкретната партида. При китайските палитрата от миризми е доста по-богата - от невинни и лесно ремонтируеми дефекти, до такива, при които за да оправиш нещото, трябва да изкормиш половината машина. Едни неправилно мачнати или с лошо качество трафове могат да ти вгорчат живота например. На такава машина често практически няма какво да направиш като ремонт - сменяш цялата платка със все трафовете, надявайки се че резервната част, която си купил е по-читава. Ама това си е половината машина, да не кажа и повече от половината.

Коментар

Само да вметна че тоя е Китаец, но е правен от компоненти на Кенде. На кутията пише само Райдър. То реално тия нямат разработен инверторен апарат и са взели от Кенде готов на които са си написали името. Та е правен в завод и е тестван предполагам. Наистина този дефект е малко странен и рядък и според мен.мене.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:716769.jpg
Прегледи:1
Размер:341.7 КБ
ID:5560418

Коментар

Всъщност, правилният въпрос е -нормално ли е този Транзистор - Мосфет да загрява леко ? Някъде за половин, един час работа на празен ход 50-60 градуса. Пипа се с ръка но е топъл.
                        И ако е нормално защо тия не са му сложили радиатор ? За по евтино ?

Коментар

1. Забрави за това, дето пише по платките. Това просто означава че са ползвани заготовки на платки, поръчвани от Kende. Какво е правено после по тях, къде са сглобявани и дали някой някъде не е изкупил нечий брак няма как да знаеш.
                          2. Не знам Kende що за производител е. Те почти всичките си имат и сайтове със шарени картинки как 1000 труженички се трудят в цехове, и на складове, пълни с кашони. Ама това не значи че снимките са на техния завод и на техния склад, нито че те сами произвеждат машините, а не ги купуват от някой.
                          3. Производители с традиции са например Mitech и Jasic. Имаше и още няколко, ама в момента не се сещам. И дори те имат калпави и сполучливи модели.

Абе мазалото е пълно. Бачкай си с машинката и толкоз. Дано не се разваля повече. Тия поне се сервизират лесно и има кой да го прави. Както и друг пък съм писал - има и ужасно идиотоустойчиви машини, както и кекави такива. Има и изглеждащи тотално еднакво, но едните работят, а другите - не. Даже понякога на глед по-добре направена и сглобена машина дава по-често дефекти от неугледна такава. Някои машини на Jasic например вътре са буквално нарити. Обаче работят и не дават дефекти. Други, уж същия модел, вътре са лъскавки и подредени, но подреждайки ги например набутали кабела за някоя обратна връзка близо до високото за запалката и съвсем резонно машината или не работи като хората, или дава дефекти. И това са само видимите неща.

Такива ми ти работи.
                          Последно редактирано от sparkybg; 04-02-14, 13:17.

Коментар

http://www.kende.com.cn/products_lis...umb01-008.html

Това е сайта им-Китайски са. Нещо като Мидеа за климатиците от правени в Китай.

Специално тази машина е правена само с части на Кенде- пусков ключ, кабели за заваряване, всичко е с логото им. А дали е правена в техен завод, не знам, но изглежда като Техните на сайта им.

Нормално ли е в същност този Високо-волтов Мосфет да грее при работа на празен ход-за половин час около 60 градуса ? Пипа се с ръка, но е топъл. И защо не са му сложили радиатор ако е нормално да загрява ?

Коментар

С риск да стана досаден за kiosiss, ще кажа за не знам вече кой път:
                              Нали ти работи машината. Радвай се и заварявай. Не го мисли. Каквото и да питаш - машината няма да стане нито по-добра, нито по-лоша.
                              Машини от Китай вече внася всеки който има пари и не го мързи
                              Лошото е, че се търси почти винаги най-тънката цена, а китаеца няма да откаже да ти набута боклук. За толкова пари - толкова. Не визирам твоя райдер.
                              И най-лошото е, че се допуска внос на какви ли не измислени техники, които не отговарят на заявените параметри. Всичко е едно безхаберие.
                              ПП Я се опитайте да изнесете техника в Китай...през иглени уши ще трябва да се мине, задължително с ПЪЛНА документация в тяхна лаболатория и атестация само при тях в Китай...няма не искам...ама у нас ....
                              Панайот Бърдарски
                              0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                1. Забрави за това, дето пише по платките. Това просто означава че са ползвани заготовки на платки, поръчвани от Kende. Какво е правено после по тях, къде са сглобявани и дали някой някъде не е изкупил нечий брак няма как да знаеш.
                                2. Не знам Kende що за производител е. Те почти всичките си имат и сайтове със шарени картинки как 1000 труженички се трудят в цехове, и на складове, пълни с кашони. Ама това не значи че снимките са на техния завод и на техния склад, нито че те сами произвеждат машините, а не ги купуват от някой.
                                3. Производители с традиции са например Mitech и Jasic. Имаше и още няколко, ама в момента не се сещам. И дори те имат калпави и сполучливи модели.

Абе мазалото е пълно. Бачкай си с машинката и толкоз. Дано не се разваля повече. Тия поне се сервизират лесно и има кой да го прави. Както и друг пък съм писал - има и ужасно идиотоустойчиви машини, както и кекави такива. Има и изглеждащи тотално еднакво, но едните работят, а другите - не. Даже понякога на глед по-добре направена и сглобена машина дава по-често дефекти от неугледна такава. Някои машини на Jasic например вътре са буквално нарити. Обаче работят и не дават дефекти. Други, уж същия модел, вътре са лъскавки и подредени, но подреждайки ги например набутали кабела за някоя обратна връзка близо до високото за запалката и съвсем резонно машината или не работи като хората, или дава дефекти. И това са само видимите неща.

Такива ми ти работи.
                                Kende са китайска фирма за заваръчна техника. Преди години внасяхме техни машини с траф и медни намотки, бяха много добри освен че лъжеха малко за амперите, но ние го знаехме. Продали сме сигурно тирове с такива електрожени, рекламациите бяха единици и се оправяха лесно. После вкарахме три модела инвертори, толкова бяха зле че ги трупах на купчина и пробвах по цял ден, половината гърмяха след няколко секунди, здравите продавахме на доставни цени и нищо не се върна от тях. Тогава бяха с едни платки, които не подлежаха на ремонт и се отказахме заради ниското качество. Та голяма фирма са и имат голяма гама машини, за съжаление вече не си вярваме и не работим с тях. Имаха и хубави машини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X