Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRIP "компютри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TRIP "компютри"

Идеята не е лоша, но цялостната концепция беше да се направи сравнително евтино устройство което да покрива почти всички изисквания и съответно да е лесно за употреба и на български език. Подобни чипчета съм използвал в други изделия, но цената ще скочи доста по простата причина, че те имат някаква цена, трябва да се използва доста по-мощен контролер ,който също ще оскъпи... Да не говорим, че на два реда по 16 символа няма как да изкараш толкова информация. Това води до използването на графичен дисплей... И цената скочи... Сметни само частите, платката, кутията и цената набъбва доста. А разработка на платка, а разработка на софт..? Стигнахме и подминахме заводските Живот и здраве да има интерес и да пробием на международния пазар може да се мисли вече за такива върхови модели

Коментар

И сега кво стана, да не би да се връщаме в началото на темата?
      А то "колега!!!" и "успех!", май не било като графичен оригинал, исходник, или там етикет на витрината.
      Айде бе пичове, размърдайте се подскажете как точно за 1оо долара - в кой да е край на света. А то вече ме карате да отварям собствените си архиви, пък аз не съм прав по тоя случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        И сега кво стана, да не би да се връщаме в началото на темата?
        А то "колега!!!" и "успех!", май не било като графичен оригинал, исходник, или там етикет на витрината.
        Айде бе пичове, размърдайте се подскажете как точно за 1оо долара - в кой да е край на света. А то вече ме карате да отварям собствените си архиви, пък аз не съм прав по тоя случай.
        Ако няма да се вкарват G и подобни глезотии, засега все още е в границите на 250 лева. Колегата е прав, че ако навигатора едва намира време за междинното нулиране, едва ли ще има време и за въвсеждане на 4 цифри от дребна клавиатура. А ако се е втасал достатъчно, че 10 секунди да не са най-големия проблем, вкарването на 4 цифри с 3 бутона отнема тъкмо толкова. Хайде 15 да са, ако допреди малко е влачил лебедката. Може би общо 4 бутона ще опростят малко боравенето с машинката. Меню, потвърждение, плюс и минус примерно, като плюса и минуса са съответно и за холд и ресет. Не знам дали е практично обаче, това си е чисто теоретично разсъждение.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ами не се връщаме в началото на темата, а продължаваме да я разнищваме. Ама явно някои не само, че не могат да го проумеят, ами само се чудят как да си начешат езика с нямащи смисъл постове. И я ми кжете в кой скъп трип има жироскопични и акселерометрични датчици? Да не говорим за евтините ( в това число и руските).

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Ако няма да се вкарват G и подобни глезотии, засега все още е в границите на 250 лева. Колегата е прав, че ако навигатора едва намира време за междинното нулиране, едва ли ще има време и за въвсеждане на 4 цифри от дребна клавиатура. А ако се е втасал достатъчно, че 10 секунди да не са най-големия проблем, вкарването на 4 цифри с 3 бутона отнема тъкмо толкова. Хайде 15 да са, ако допреди малко е влачил лебедката. Може би общо 4 бутона ще опростят малко боравенето с машинката. Меню, потвърждение, плюс и минус примерно, като плюса и минуса са съответно и за холд и ресет. Не знам дали е практично обаче, това си е чисто теоретично разсъждение.
            Опитал съм се всички тези неща да ги направя дори с 3 бутона. Вярно, че един 4-ти бутон би ми улеснил доста работата, но за сега смогвам и с трите . Ако се окаже обаче, че е неудобно само с 3 - ще включа и четвърти.

Коментар

... А ако се е втасал достатъчно, че 10 секунди да не са най-големия проблем, вкарването на 4 цифри с 3 бутона отнема тъкмо толкова. Хайде 15 да са, ако допреди малко е влачил лебедката.
              ...
              Не знам дали е практично обаче, това си е чисто теоретично разсъждение.
              Именно "чисто теоретично разсъждение" ...

Я погледни примерно този резултат

1 И. ВЪРБАНОВ/Г.АНТОВ ... 04:09:41
              2 Г. ФИКОВ/Ц. МИКОВ ... 04:10:34
              ...
              или тук погледни разликата в крайното класиране между 2-я и 3-я (клас "Експерт"), пък после пак му кажи на човека много ли са, малко ли са 15 секунди!

Пак да си припомним, че от обикновения рали компютър се иска най-вече точно пресмятане и показване на изминато разстояние и (евентуално) време, като информацията трябва да бъде представена максимално удобно и ясно за бързо и лесно възприемане в условия на физическо и психическо напрежение, постоянни сътресения и т.н.
              Какви G-та, какви глезотии, какви шарени графични дисплеви, какви 5 лева?!?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А какво толкова. Ръцете и копчетата не стигат отдавна, минаваме на гласови команди. Ту компютъра от огледалцето за обратно виждане ги казва, ту пак той ги чува, и изпълнява. Ако това дразни пилота, набутваме въпросното устройстно в някой бутон на таблото. Добре де, вместо него, а той вече не свети безполезно, ами рисува цифри на забралото на каската. Такъв бутон струва 100 - 150 долара, според способностите си. Говори и чува. За още няколко долара, пристига по пощата тука. Работи, и не се лигави, все едно какво става с акумулатора.
                Няма ядове да направим още по-красива платка за такъв контролер. Но поне аз, нямам представа от програмата. И не знам за колко години, и колко пари, може да се прерисува.

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
                  Опитал съм се всички тези неща да ги направя дори с 3 бутона. Вярно, че един 4-ти бутон би ми улеснил доста работата, но за сега смогвам и с трите . Ако се окаже обаче, че е неудобно само с 3 - ще включа и четвърти.
                  Не се съмнявам, че и с един бутон ще се оправиш, въпроса е по-скоро за удобсво на навигатора. От това което Чавдар казва, или поне това което аз разбирам от казаното, след старта, важните бутони остават два - нулиране и задържане, тоест четвърти не се налага
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

... след старта, важните бутони остават два - нулиране и задържане, тоест четвърти не се налага
                    В обикновения случай на нашите състезания важният бутон е един - нулиране на междинните разстояния. Естествено, при определени обстоятелства, други бутони могат да станат също така важни. Примерно бутоните за превключване от единия датчик на другия (за който има 2) или пък за превключване от една калибровка на друга. Или пък клавиатурата за въвеждане на корекция в калибровката.

Т.е. не пречи трипът да има и повече бутони. Само че в случая говорим за бюджетно решение, при което би следвало да се наблегне на базовата функционалност, а евентуални разширени възможности да се добавят само ако това няма да попречи на изпълнението на поставената цел - достъпен в ценово отношение трип.

Разбира се, нищо не пречи да се прави и вариант с много екстри, конкуриращи утвърдените модели. Само че това е съвсем друга задача.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-10-09, 09:21.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Спокойно мочета. Имам причтел нервохирург. Навит е да имплантира слушалка в ухото, микрофон в зъбите и броячите в очния нерв. Проблем е само как и къде ще се включи датчика.... Дали да няма някакво устройство на седалаката и като седнеш да се включва...

Коментар

Хм. Искаш ли да ти дам разкостени калкулатори или електронни бележници ли, как се казваха,. Да опиташ с техните клавиатури. Може пък да излезе нещо.

Коментар

Подаръци приемам всякакви. Шамар да е - аванта да е

Коментар

Тверьтрип способен измерять пройденное расстояние с точностью до 10 метров....

А аз се ядосвам, че моето изделие работи с точност до няколко сантиметра.... Май колкото повече чета за тези скъпи устройства толкова повече се убеждавам,че са правени да показват "около"... или "приблизително"...
                            Може ли да ми каже някой който ползва такива заводски производства дали си е играл да види с каква точност работят реално. Дали някой е премерил с някаква прецизна техника 1 км и да го мине няколко пъти с трипа да види дали ще покаже всеки път едно и също или има разлики.

Коментар

Може ли да ми каже някой който ползва такива заводски производства дали си е играл да види с каква точност работят реално. Дали някой е премерил с някаква прецизна техника 1 км и да го мине няколко пъти с трипа да види дали ще покаже всеки път едно и също или има разлики.

Не си струва. Точността е тази, която ти дават датчиците, а че тверът не смята по-малко от 1/100 от километъра, мисля, че е смислено.

Коментар

А аз се ядосвам, че моето изделие работи с точност до няколко сантиметра.... Май колкото повече чета за тези скъпи устройства толкова повече се убеждавам,че са правени да показват "около"... или "приблизително"...

Силно се съмнявам, че някой от колегите си е играл да мери точността на Тератрип-а с някакви по-прецизни инструменти.
                                Нееднократно сме си калибрирали трипа по GPS, но това е далеч от прецизно измерване. Едно, че GPS-ите, които използваме имат своите ограничения и второ, че не винаги човек успява да закове колата точно на километъра, тъй като GPS-ът показва изминатото разстояние със закъснение.

Така или иначе точност до сантиметри просто не ти трябва. Ако на 2-3-5 м от точката не мога да видя пътя, по който трябва да хвана, значи или пътната книга е сбъркана или ние сме се загубили ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X