Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRIP "компютри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TRIP "компютри"

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    ... Остава да направиш нещо друго, и то да може повече. ...
    да намериш разликите между преден и заден ход, и характерна особеност от буксуването.
    А ако не ти трябва друго, което да може повече?
    Колегата го е казал по-горе:

Първоначално публикуван от СТОЯН ВАСИЛЕВ( lilia_prim) Преглед на мнение
    ... Ние карахме 5 състезания с най обикновен таксиметров апарат, така,че всичко което може надежно да мери междинни и общи разстояния и да визуализира тази информация става са " трип мастер". Останалото е подробности и суета.
    ...
    На кое буксуване ще търсиш характерната особеност? На онова, дето въртиш колела и стоиш на едно място или на другото, дето колелата навъртат километраж, а колата се движи със сантиметри в час, или пък на третото, дето от време на време колелата пробуксуват за кратко, но достатъчно, за да не излязат точно метрите?

А грешките на GPS-а с какво ще ги коригираш? А това, че пилотът е избрал малко по-различна траектория от този, който е правил пътната книга, и, примерно, сече завоите, навсякъде, където е възможно?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-10-09, 10:18.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
      Я хвърли едно око на това http://www.youtube.com/watch?v=AtT6SUvkzWI започнах го и го изоставих защото ми казаха, че мотористите карали предимно по GPS . А идеята ми беще да се направи моторджийски с възможност за въртене на холдер като в менуто също се задава дължината на една страница от roadbook-a за да може всяко нулиране на междинни данни да превърта една страница. Това с калибровката и на книгата - за да е универсално. ако има интерес - мога и него да го продължа. Само,че и за там ще искам мнения и насоки.
      Чета си темата от началото и много се чудя защо Стефан толкова се дъвче в малките часове с добрите идеи, които още са лабораторен ембрион за съжаление.
      Идеята у-вото да е комбинирано с ГПС, за да не върти като буксува, или като се връща при грешка е много добра и е въпрос само на софт. според мен, защото има ГПС през USB и блутуд за малко пари /не пиша цена, че те падат постоянно/ и ако аз примерно си купя този "трип" и едно -2 състезания се отикам заради буксуване или грешки си вземам ГПС и си надграждам с-мата. Всякакви у-ва с ГПС приемник е възможно да "се вържат".

За АТВ и мотоциклет не съм съгласен с Чавдар, защото в "чужденеция" в повечето състезания се навигира по роуд бук и по-рядко по ГПС. Но най- са разпространени тези само по маркери и ленти за Ваше съжаление.
      Погледнах линка горе и за съжаление фазата на развитие на това изделие е само на масата. Не желая да се заяждам, но като караш от вибрациите на кормилото не се вижда нищо дребно, нужни са само големи цифри, а ако все пак напишете "растояние" добавете и "З".
      За АТВ и мотоциклет устройството трябва за бъде водо, ударо и дивако устойчиво, по-здраво от моторджийските, за лодки и пешеходци ГПС-и на Гармин, т.к. до сега съм смлял 4 бр. и да се изведат бутони отговарящи на същите критерии на кормилото, достъпни без да пускаш ръкохватката. Много тежка задача, нали?!? Но за сметка на това, ако направите добро изделие, ще имате пазар и извън Бг.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Добре бе Чавдаре, имаш Добре!) Само за два дена стигнахме до идеята, че като ще се трепат пари и усилия, си струва и да се помисли. ПРЕДИ. А то тоя урок вече и не помня колко пъти сме го вземали, но дявол знае защо всеки път, света започва отново.
        Щом вече ще обсъждаме алгоритъма - да го обсъждаме, това вече е смислено занимание.

Коментар

Я да попитам ако направя устройство което да мери точно изминатия път без да се влияе от боксуването (не е толкова сложно да се направи) кой и как ще гарантира, че този който е правил книгите е мерил точно разстоянията? А и както каза Чавдар, май ще трябва да се сложи и бяла лента по цялото трасе по която да караш за да са абсолютно верни показанията... Ама то за какво ли ще е тогава книгата...

ПП. Синтактичните грешки са последното нещо което съм гледал дали има или няма... Мисля, че това ще ти е последното нещо което ще ти попречи на състезанието

Коментар

Като иска да прави трасе, трябва да даде верни данни, а не колкото могъл - толкова премерил. Като не ще да опъва рулетката, или да лази по картата с курвиметъра - да си купи брояч от тебе.

Коментар

Я да попитам ако направя устройство което да мери точно изминатия път без да се влияе от боксуването (не е толкова сложно да се направи) кой и как ще гарантира, че този който е правил книгите е мерил точно разстоянията? А и както каза Чавдар, май ще трябва да се сложи и бяла лента по цялото трасе по която да караш за да са абсолютно верни показанията... Ама то за какво ли ще е тогава книгата...

ПП. Синтактичните грешки са последното нещо което съм гледал дали има или няма... Мисля, че това ще ти е последното нещо което ще ти попречи на състезанието
              Разстоянията по принцип се мерят с ГПС, и има отклонения, дори и само, че ГПС смята само по хоризонтала, някой ги мерят с трип компютрите на джипките, а дали преди това са ги калибрирали на 1 км или просто според времето за изпиване на 1 бира в движение-не се знае. Факт, е че по състезания и тук и в чужбина не винаги роуд буците са вярни. Ходил съм с АТВ да гледам състезания и качен на някоя височина съм виждал 3-4 джипа да се лутат безцелно на пръв поглед. Но не знам къде е грешката, в роудбука, в "трип"-а или в навигатора.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Разстоянията по принцип се мерят с ГПС, и има отклонения, дори и само, че ГПС смята само по хоризонтала, някой ги мерят с трип компютрите на джипките, а дали преди това са ги калибрирали на 1 км или просто според времето за изпиване на 1 бира в движение-не се знае. Факт, е че по състезания и тук и в чужбина не винаги роуд буците са вярни. Ходил съм с АТВ да гледам състезания и качен на някоя височина съм виждал 3-4 джипа да се лутат безцелно на пръв поглед. Но не знам къде е грешката, в роудбука, в "трип"-а или в навигатора.
                Светльо не се изказвай неподготвен!!! Никой не мери разстояния с ГПС. Навсякъде се ползват трипове където има пътна книга. Винаги организтора дава контролен километър по който да се настроят триповете и на състезателите със този с който е правено трасето.
                Грешките в книгите и боксуването не могат да се избегнат, затова има и картинки в пътната книга. Паузата е хубаво нещо когато се боксува на място примерно кална локва. Другото е късмет

Коментар

Хванал си главната идея, давай нататък направи нещо да го вкараме в боя, пък винаги може да се доработва щом имаме връзка с производителя

Коментар

Здравейте ,
                    Тъй като съм час от екипа който разработва устройството мога да ви уверя че колелото вече се върти и вращане на зад няма . За нужните и ненужни функций сме се консултирали с водещи навигатори в националния шампионат .Скоро ще има готово устройсто за тестове.
                    Яворе не е проблем да тестваш устройство в боя , но незнам навигатора ти как ще работи с двата трипа едновременно . Редполагам че до 2 седмици макс. ще има готови устройства. Работата не спира , края се вижда .
                    Поздрави!
                    flash-gsm team

Коментар

Няма да може да се пробва. Следващото състезание е на 16 октомври.

Буксуването не е проблем. Усройството трябва да е здраво и да не се влияе от вибрации. Цифрите да се виждат очетливо и бутоните да издържат удар от около 20 кг.

За офроуд състезанията по пътна книга не са необходими много екстри за навигатора, едва успява да нулира навреме.

Навигатора трудно може да нулира два трипа, но да имаш втори резервен е предимство. Калибровката трябва да може да се коригира в движение. Друга функция е да може да се въведе общия километраж до момента и бронето да продължи. Време и средна скорост за етапа, общо време.
                      IvoVarbanov.bg

Коментар

Само кажете как с няколко бутона ще въведете примерно 1.357 изминати метра при положение, че навигатора няма време да нулира? Ако има клавиатура - разбираемо, но с 2-3 бутона само...Иначе идеята не е трудна за изпълнение. Само дайте идея как да става.

Коментар

Само кажете как с няколко бутона ще въведете примерно 1.357 изминати метра при положение, че навигатора няма време да нулира? Ако има клавиатура - разбираемо, но с 2-3 бутона само...Иначе идеята не е трудна за изпълнение. Само дайте идея как да става.
                          Е как, с инкрементален енкодер. Врътваш, нагласяш хилядите, натискаш и въвеждаш стойността. След това стотните, десетите и единиците. Може да го ползваш и за скролиране по менютата, примерно.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

... Ако има клавиатура - разбираемо, но с 2-3 бутона само...
                            E, това е един от проблематичните моменти. На стандартните трипове не е задължително да преминаваш контролна отсечка за да калибрираш трипа, тъй като можеш директно да въведеш от клавиатурата необходимата стойност.
                            Доста полезна възможност за случаи, в които се налага бърза промяна на калибровката.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Енкодера е нещото което би било много удобно, но е доста "лимбизе". Просто е доста нежен, но иначе е много удобен за работа. Ползването му би улеснило много неща. Не знам колко би издържал при такава експлоатация..

Коментар

Енкодера е нещото което би било много удобно, но е доста "лимбизе". Просто е доста нежен, но иначе е много удобен за работа. Ползването му би улеснило много неща. Не знам колко би издържал при такава експлоатация..
                                Веднага ти одговарям ,не би издържал .Пробван в сходни условия първо почва да не може да отчита всеки инпулс /и тва те побърква/ после ти оства в ръцете.Е може да има някакво специялно изпълнение но мисля че ще е златно

Колега, една идейка от мен ,незная с какъв контролер работиш, но ако разполагаш с достатъчно ресурси можеш да използваш Accelerometers. Така ще изчезне проблема с мерене на разстоянието. Вярно че доста сметки ще трябва се правят но предполагам схващаш идеята.Не претендирам че идеята е добра, просто я споделям.
                                И още една
                                http://www.st.com/stonline/products/...gyroscopes.htm
                                Мисля че ме разбираш.Работил съм с този чип, ползван е в изделие което ползва ГПС, но позицията е изключително важна и когато се загуби сигнала започваме да разчитаме на това. Разстояние ,скорост,посока... че малко напред...малко назад - нямаш грижи. Изключително точно работи. Е... важни са сметките, но като гледам с кво си се захванал .........
                                С тва жироскопче можеш ги побърка от глезотии.Можеш да им показваш даже с кво G са се джаснали
                                Идеята ти ми допада изключително много, и съм убеден че ще бие по доста показатели "големите" марки .
                                Успех
                                telefonche@mail.bg
                                Варна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X