Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRIP "компютри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TRIP "компютри"

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
    Не е проблем да ги показва по този начин. Това което сега мисля да променя е да се настройва и това от менюто преди да се започне работата. Да се избира как да се показва. Дали на един екран да е всичко мейдинно или всичко общо както сега или на един екран да е всичкия път (общ и междинен) а на друг да е всичкото време (общо и междинно). Мисля, че така се удовлетворяват и двата вида показания
    Така като гледам, работата отива на тестове. Ще са интересни резултатите, надявам се да не забравите да ни държте в течение!

@Стефан: Ъъъъ... преди хиляда години Тверь не е съществувал
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

@Стефан, не се ядосвай. Не съм искал да те засегна. Знам, че си доста в час с много неща - особено руски. Просто правя нещо, което не претендирам да е като серийните производства. Просто по функционалност се надявам да покрие всички изисквания на хората които ще са му потребители. Опитал съм се до колкото мога за такова изделие да постигна повечето от нещата които си споменал. И не претендирам, че това е професионална !!!! техника. Просто има много момчета в страната които искат да използват такава техника по нашите вътрешни състезания, а дай боже да стигнат и до международни - тогава все ще намерят вариант да си вземат от скъпите (ако до тогава не се оказало, че и евтиното правено в час по ттрудово му върши работа и то надеждно). Наистина съм съгласен с теб, че ако се стигне до серийно заводско производство цената ще е в доста пъти по висока. Дори само за да се извади ISO са необходими сума ти пари, а камо ли за останалото.Макар, че пък тогава себестойността на единичното изделие ще падне...

Коментар

Еди .... направи му възможност да се обучава ..... тоест без значение кой, къде, какъв датчик използва ..... и ... колко импулса пуска за 1 метър.
        Много често по състезанията (преди старта) има контролен 1 километър.
        Начало - бам бутона ... 1000 м. бам, пак бутона ... е те това ти е километъра ... и така ....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Хм. Някой май верно не знае какво значи "теория".
          До тука стигнахме до това, че 70 лева за две РАБОТЕЩИ копчета, не стигат. Стигат само за неработещи. Работата май започва да става друга ... Да не се окаже, че аз съм забравил за теорията на надеждността повече, отколкото вие сте чули че съществуват нейни раздели?

Изхвърлете го това като не работи. Хънтеровски датчик, 6 имп/оборот, в Карбон - Плевен, струва 12 лева и нещо. Волговския в София, същите данни, друга присъединителна част, струва пак нещо такова. Има и ладови, 10 имп./об. Резбата е по-трета. Има и проходни, жилото може да си остане.
          В Москва тия неща струват примерно 150 рубли, 1 евро е 30.
          6 имп. е за коли с милни километражи, 10 имп. - за коли с метрични. На ти един такъв и един инакъв, за експерименти. Имам ги тука.
          А нормалните промишлени бутони струват стотинки, просто се купуват не от помпозни офиси, а от нормалните магазини за КИП и А.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Еди .... направи му възможност да се обучава ..... тоест без значение кой, къде, какъв датчик използва ..... и ... колко импулса пуска за 1 метър.
            Много често по състезанията (преди старта) има контролен 1 километър.
            Начало - бам бутона ... 1000 м. бам, пак бутона ... е те това ти е километъра ... и така ....
            Има първото меню което е калибровка е точно за тази цел. Да се измине 1 км и то да си смята от там на татък. И не ме интересуват дали юе са 1000,2000... и т.н импулси просто колкото са повече импулсите нза 1 оборот - толкова точността е по голяма.
            А Стефан е прав за думичката "надежност". Не знам защо всички скъпи устройства са с т.н. мембранни бутони, като това са едни от бутоните които най-много се влияят от влага и замърсяване. Да не говорим за тия "меки" лентови кабелчета които ползват. Ами мога да заложа каквото и да е, че моето изделия връзките му са в пъти по надеждни от тези

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              мрън, мрън, мрън
              Стефане, стига си ял хората. Младежът с трипа конкретно е от нашите.

Коментар

Ясене, 10х за "младежа" защото съм ти с цяло деситилетие батко
                Последно редактирано от eddiesoft; 30-09-09, 18:15.

Коментар

Уж за да става плоско.

Коментар

Май е наблягано предимно на визия... Що ли си мисля, че аз май в часовете по надежност съм позапомнил повече от тия дето са ги проектирали... Не знам само руските ако не са правени по военен образец дали не са и те като западните...

Коментар

Строшени руски не съм виждал, та не съм ги разглеждал. Ама те не ги и използват много в офроуда, заради буксуването. Грешката става безнадеждна. Вероятно може да се вкара корекция от акселерометър, примерно, не съм мислил и не съм смятал. Сигурно трябва да е трикоординатен. Или от ГПСа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        1 евро е 30.
                        един USD e ~30 рубли, Стефане..

.. за младежа - всеки е младеж по дух, докато не се откаже...
                        тогава и за пенсионер не става

да не ти пука, колега ЕдиСофт, дръж здраво и не се предавай - ще излезе заек от храста - щом си се хванал, давай до края - някакви руснаци ще направят трипмастер, по-добър от нашия?

НЕ!!!

УСПЕХ желая на теб и на разработката!!!

Коментар

Не съм се отказал, но ако имам финансите за серийно производство и пусна нещо което е по-добро от другите и на по-ниска цена и ще ме гръмнат

Коментар

Чак сега гледах клипчето. Няма да е лошо да потърсиш инверсен дисплей. Ще е по-четим, а на тъмно осветлението му няма да дразни. За бутоните които си използвал...

При по-силен натиск, детайлът номериран с 5 се разкопчава от детайлът номериран с 1 и бутонът 4 заедно с декоративната капачка 3 пропадат навътре. Това е валидно за тоя вид бутони на Zippy. При другите производители може да няма такъв проблем.
                            Прикачени файлове
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Относно импулсите: Тойота - 1600 за 1000м. В зависимост от гумите се променят. Добре е да има две предварително записани калибровки - за два размера гуми.

На всички състезания се прави отделна калибровка.

На Мицубишито вземам инпулс от таблото, но сигнала минава през намалител и така стига до трипа. След намаляването на броя инпулси в момента калибровката ми е 670 за 1000м.
                              IvoVarbanov.bg

Коментар

За бутоните - това го знам и за това съм я лепнал тази част и дори при доста силен натиск - не се отлепва. А за импулсите от 20 до около 6000 работи с достатъчно голяма точност, така че май се оказва че съм го уцелил за всички датчици

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X