Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRIP "компютри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TRIP "компютри"

Имах в предвид на права отсечка премерана с нещо, но не и с GPS. На GPS картите също има леки грешки. аз лично съм виждал с очите си как карам и от 3 GPS нито един не ми показваше, че се движа по пътя. Двата ми показваха, че съм отляво и то на различно растояние от пътя, а другия показваше отдясно . Вярно, че като координати ги показваха еднакви, но картите на различните GPS бяха от различни производители. Камо ли да им вярвам в гората . Ама то човек на кое ли да има вяра ...

Коментар

Извинявай брат ми, умъртвих се с времето и разни глупости. Ще опитам да събера каквото имам нощеска.
      Клавиатури, дисплеи, два различни датчика. Може да имах и един иглен поялник за смд-та, ако нямаш такова, ама не съм сигурен.
      Друго?

Коментар

Подаръците са най - малкият проблем. Ако има още някакви насоки, че утре пристига кутията и ще почвам разработк на платката. Да знам с какъв процесор да я правя окончателно, защото ако се окаже, че не стига място за дописвне на програмата и се наложи да се сменя - трябва и нова платка...

Коментар

За това ти трябва Ясен, той има опит с разни контролери. Май че и Спарки.
          Обаче не съм сигурен че трябва такова. Ами може би нещо от новомодните програмируеми логики.

Коментар

Не е проблема в това с какво ще се прави, а какви функции да има и какво да няма

Коментар

Слагаш нещо с ARM11 ядро и ще си сигурен, че ще стигне като изчислителна мощ и периферия. Вероятно и ще остане.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
                Подаръците са най - малкият проблем. Ако има още някакви насоки, че утре пристига кутията и ще почвам разработк на платката. Да знам с какъв процесор да я правя окончателно, защото ако се окаже, че не стига място за дописвне на програмата и се наложи да се сменя - трябва и нова платка...
                Все си мисля, че ако пропуснем гласовите команди , какъвто и процесор да заложиш, все ще свърши работа. Поне ако пишеш на асемблер. На твое място бих се ориентирал към сериите, които познавам най-добре, за да няма много изненади после. Избор поне има богат.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Слагаш нещо с ARM11 ядро и ще си сигурен, че ще стигне като изчислителна мощ и периферия. Вероятно и ще остане.
                  Хахаха.. с ARM9 може "да се изстреля балистична ракета", камо ли за 11 . Това с ARM ядрата за такова изделие е просто разхищение на ресурси. Един Atmel или PIC - и то не от върховите модели вършат идеална работа. Идеята все пак е да се направи нещо което хем да е функционално, хем да е евтино. Няма смисъл да се оскъпява с ненужно разхищение на ресурс. Няма да има синтез и обрабока на глас .

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Все си мисля, че ако пропуснем гласовите команди .

А бе, какви гласови команди са ви патили! Това да не е автомобилна навигация? Гласовите команди ги дава навигаторът.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• До: TRIP "компютри"

Аз бих сложил нещо, с неколкократно по-голям ресурс, от нужния за задачата трип. Все едно разликата в цените не е голяма. И бих оставил на платката всичките възможни входове и изходи на по-мощния контролер. Хубав, всеяден интерфейс. Това сигурно ще увеличи с нещо цената. Но пък ще има възможност за разширение и модернизация, без нови пари за платки и измисляне на нова архитектура. Само програмно, и за сметка на външните устройства.

Наистина съжалявам, но трета нощ се промъквам с люти боеве към нужното шкафче, и към сутринта попаднах в коварна засада. Може би нощеска, или утре. Вече почти виждам нужните чаркове.

Коментар

Стефане, да не те дебне жена от засада . Да иска на неиа да и обръщаш внимание, а не на шакафа .

Коментар

С тия боеве Стефан пак се разписа в цитатника. Иначе, 2-3 и даже 20 пъти по-голям ресурс все едно се залага, защото вече не се продават толкова хилави процесори.

Коментар

Не, по-тъпо. Едвам не се обесих с оплетена инсталация от Ритмо. Докато се опитвах да се покатеря до стелажа за клавиатурите.
                            Бе, Ясен може да разкаже някак по-меко, какво става в къщи.

Коментар

Аз ще си мълча. Има неща, които не разказвам на по-малко от литър водка, а безкрайно рядко пия.

Коментар

Я да попитам за една друга идея как ще я възприемете. Да има един дисплей на който да излиза инфо за режима в който работи в момента,общия изминат път, време, скорост и от тоя род. Т.е. той да е само информационен, а самите междинни резултати да са на големи 7 сегментни индикатори. И видимостта е по-голяма от тази на който и да е дисплей, а и има доста големи - цифрите ще се виждат и от пилота в следващия автомобил .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X