Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амперклещи или мултицет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето това е схемата с LM317

https://www.youtube.com/watch?v=P_2GGNr4q1s&t=598s
    Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
    Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Ицо не съм казал първо защото опита е водещ а не уреда...
      Мога да те опровергая лесно. Отиваме до некой струг, връчвам ти подходящо желязо, рулетка, и лагер с инчови размери (за да ти е по-гадно) за да ми направиш лагерно легло и вал за него.
      Като уточняващ върпрос - с какъв уред би работил по-лясно: рулетка, шублер, микрометър?

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Друг проблем:
      Всички познавате този тип кондензатори нали:
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:big-105121118_5fb3ac4103ffd0-69823533image.jpg Прегледи:0 Размер:55.8 КБ ID:6958699
      Мерим всичко е наред - при това пълно измерване...

Монтираме и бачкат - обаче след месеци почват проблемите ... най често капацитета от 2микро пада до пикофаради имаме пробит​ буквално искри ...
      И като се заядохме - оказва че че при ниски волтове - (20-40) няма проблеми ама като минат 60-70 започват - при 250 декларирано...
      Сега ясно е че е проблем с качеството . Ама нали уреда трябва да ни каже това? Нали затова мерим? Да разберем дали ще ни върши работа? И се оказва че не става..Уреда не мери реалните работни волтове на кондензатора нали?? Или мери?
      Проблемите са повече от един и уредите са накрая на списъка.
      Проблем 1: Някакъв кондензатор. Няма производител, няма дейташит. Еквивалент е на "идно такову".
      Например, искам да видя параметри или графика как се дерейтва пробивното напрежение във функция от честотата. Къде да погледна? Искам линк към дейташит на кондензатора от снимката. Ама не на един като него, а точно на тоя.

Та, в каква верига работи тоя кондензатор? Честота, напрежение, ток, нещо различно от "идно такову"

И само за уточнение: 1 mF (милифарад) = 1000 uF (микрофарада). Че съвсем като на седянка на мегданя го подкара...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от mdim Преглед на мнение
        Ето това е схемата с LM317

https://www.youtube.com/watch?v=P_2GGNr4q1s&t=598s

Това е класическото свързване на чипа в режим CC.
        Върши също работа за лед драйвер за зарядно и за какво ли още не.
        Враг усраине

Коментар

• Иб@си, вече и схемите ли започнаха да ги чертаят в йотубето...

И коментаторите...

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            То па една схема...
            Ма то това е чара на 317 - сичко прай с 2-3 чарка на кръст

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Ами добави в изхода на приставката един буфер който може да осигури необходимият изходен ток.
          На какъв обхват трябва да е мултимера за да работи с приставката? 2V?
          Приставката с какво се захранва?
          Няма приставка.
          Ако се прави такава тя ще реши както проблема с механичната несъвместимост на двата вида банан щекери така и може да усили сигнала за да се влияе от импеданса на уреда.
          В случая това е проблема.

Иначе тия приставки дават на изхода си 1mV/A.

Може да се направи такава, не е ракетна наука.
          Но едва ли ще се захвана с това.
          Ако беше за мотор имаше повече шанс
          Враг усраине

Коментар

• Мишо, не знам от къде си купувате частите, ама категорично не е от където трябва. Във всичката ми съзнателна SMD практика нямам НИТО ЕДИН дефектен резистор и кондензатор, без аз да съм направил простотията.

А за горните кондензатори - купи си аналозите им например на WIMA, и в следващите 20 години няма да имаш проблем. Стига да избереш правилните за мястото, на което ги ползваш. Е, няма да са като китайските за 10 кинта кофа кондензатори, но такъв е животът.
            Последно редактирано от sparkybg; 06-03-24, 10:28.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Няма смисъл - това просто са различни подходи.
              Нито Мишо ще промени неговият нито останалите ще приемем такъв.
              Дори не съм сигурен дали може да характеризират с правилни или неправилни.
              Баща ми например се стремеше да свърши работа с подръчни средства, тел, пирони и свински опашки.
              Влудяваше ме предпочитанието да купи 10 китайски боклучета вместо 1 нормално работещо.
              И това беше съзнателен избор, който за него беше правилен.

Та всеки с разбиранията си!
              Враг усраине

Коментар

• Някакъв човек отива при Бай Стругар и пита:
                - Майсторе, можеш ли да ми направиш такава и такава втулка, толкова голяма. (показва с ръце)
                Майсторът:
                - Ама не може та бре момче. Ето ти шублер. Отиди, измери, и кажи точно колко голяма трябва да е.
                Връща се клиентът и майстора пита:
                - Измери ли?
                - Да.
                - И колко е?
                - Ами шублер, шублер и половина...

И коментаторите...

Коментар

...Проблем 1: Някакъв кондензатор. Няма производител, няма дейташит. Еквивалент е на "идно такову".
                  Например, искам да видя параметри или графика как се дерейтва пробивното напрежение във функция от честотата. Къде да погледна? Искам линк към дейташит на кондензатора от снимката. Ама не на един като него, а точно на тоя...
                  Мишев, нещо по въпросите които зададох? Идея за вида на кондензатора?
                  Обикновено си доста словоохотлив, а когато стигнем до конкретика губиш дар слово?
                  Или още си на "идно такову"?

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
                    mishomishev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ами често казано - губя желание за обмен на инфо...
                    Поначало идеята е кой уред може да хване проблемен кондензатор - това е смисъла...
                    И вместо да се обсъжда същината целенасочено - получавам упреци що купувам калпави да съм вземал качествени и прочие...
                    Или да съм искал графики на ТОЧНО тези екземпляри - това е невъзможно - нито един производител не го прави - обикновенно изготвя една графика данни и толкоз ...
                    Все пак целта на темата е ДАЛИ някакъв измервателен уред може да каже дали кондензатора е качествен или менте...
                    Хора като мен(или Анатолий) не искат да знаят дали е 99микро или 101 микро - искаме да знаем дали този кондензатор върши работа.
                    Като ви слушам - няма да чуя отговор освен упреци

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Така поставена задачата - става ли този кондензатор или не изобщо не изисква специализиран уред.
                    Един омметър и майсторски усет.
                    Едно време само това имаше както и куп резервни чаркове.
                    Мериш или направо смениш като вдигнеш левел.
                    Като чета май и сега така се прави.

Пък като и новите компоненти дефектират яко обърни внимание какво са писали останалите.
                    Току виж се оказали прави, че няма никакъв заговор а просто купувате нискокачествени такива.

Като се замисля дефектни или неотговарящи на параметри части сa ми идвали само от разни интернет преебалници и китайски произход.
                    Защо пък от Фарнел например не се е случвало, за разнообразие дори.
                    Не че там не продават китайски компоненти!

• Заредих малко литиева химия покрай тази тема:

АА комплекта - за деня на страшният съд.
                  Тогава който няма резервни батерии ще плаче а ние ще се смеем
                  Враг усраине

Коментар

• Намерих си някакви стари архиви със снимки от сглобяването на LC метъра.
                    В последствие само на него сложих батерия и контролер за зареждане, че ми се налага на няколко пъти да го ползвам мобилно.

И като стана въпрос за такива платки погледнах, че в момента нямам ни една.
                    Мисля да си поръчам нещо такова или такова.

Ако някой иска да участва ще си делмем шипинга (джиджи-диджи).
                    Паре - само у ревулюця.
                    На мен ми трябва модел с регулируем изход до към 12V/1-2А, може и фиксиран на толкова.
                    Фиксиран на 5V например не ме устройва затова съм се спрял на някой от тези двата.
                    С уговорката, че нямам най малка представа какво л@ни0 ще се окажат като/ако дойдат.
                    Не съм ползвал точно такива модели но и да съм няма никаква гаранция за повтаряемост.
                    Това си е нормално с такава скрап - какво, как, до кога са все едни празни приказки
                    Враг усраине

Коментар

• Ето какво може да се види в сравнително скъп китайски уред:

Не му пречи, работи си предполагам.
                      Но е типичната ситуация за която тук казваме:

Хубава работа но ЦИГАНСКА
                      Времената очевидно налагат преосмисляне на ценностите понеже и чайниците и мангалите са много по-адаптивни.
                      Враг усраине

Коментар

• Здравейте!

Позволете рязко да сваля нивото на дискусията с един лаишки въпрос – коя от двете „куче“ марки да предпочета за мултицет в ниския клас? Axiomet, или Mastech? UNI-T не искам... BRYMEN pansim ги похвали, но не намерих точно каквото искам, хем малко, хем сравнително универсално. Говоря за компактни моделчета, които уж измерват всичко основно (променливо и постоянно напрежение и ток, съпротивление/диод/верига, капацитет...), а вече доколко точно го правят – не знам. Автоматичния диапазон не е задължителен, не ми пречи да си превключвам ръчно.

Примерно:

https://mastech.bg/bg/products/tsifr...titset-ms8239c

https://www.tme.eu/bg/details/ax-105...E&gclsrc=aw.ds

Иначе си харесвам това FLUKE, но честно казано ми е скъпо:

https://www.fluke.com/en-us/product/...ers/pocket-107

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                          Ето какво може да се види в сравнително скъп китайски уред:

Не му пречи, работи си предполагам.
                          Но е типичната ситуация за която тук казваме...
                          Ами платката изглежда мърлявичка, ръчно наситена, но виждам скъп кондензатор. Тоест, не е чак толкова мизерен.

И коментаторите...

Коментар

Ами платката изглежда мърлявичка, ръчно наситена, но виждам скъп кондензатор. Тоест, не е чак толкова мизерен.
                            Като да пуснеш роза в селски нужник

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                            Здравейте!

Позволете рязко да сваля нивото на дискусията с един лаишки въпрос – коя от двете „куче“ марки да предпочета за мултицет в ниския клас? Axiomet, или Mastech?
                            Гласувам за Axiomet
                            Враг усраине

Коментар

• Двигателист
                              Двигателист коментира
                              Редактиране на коментар
                              Благодаря, за съвета!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X