Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амперклещи или мултицет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не знам - аз имам особен афинитет точно към тая марка.
    Не подценявам чайниците но за измервателна техника са ми абсолютен антипод - все налъм без каишка.

Демона - заигравка от това:

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Защо е това велико плюене ?
      Точно днес мерих с тия клещи постоянен ток (120мА) - и отново ми свършиха работа.Още като се пресегнах за тях - моментално се сетих за форума чайниците плюенето и прочие...
      Защото са боклуци бре, и това го знаеш много добре. Имат едно единствено предимство - евтини са, но това не може да компенсира недостатъците им.
      Тия дни включвах китайската скрап която имам. Ами на постоянен ток нулата се е преместила на ампер. Не съм проверявал дали са намагнитени или датчикът на Хол си е тръгнал, но е факт, че непрекъснато плуват в посока +.
      Да, по-добнре са от нищо, но с цената на куп компромиси. Скрап!
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Хубава работа - за 5 години нищо не се случи на мойте - нито се намагнитиха (това пък тук за първи път го чувам) нито показанието "плува" - имай напредвид че в единия склад имаме толкова силни магнити (неодими) че ръчните часовници масово изоставаха...

Освен това - за стотен път повтарям - не трябва да се купуват най евтините.
        Но какъв е проблема да купя китайско от среден и висок клас който спокойно се конкурира с марковите в ниския клас (да речем) но цената все още е много много надолу..
        P.S
        Един от шефовете на Бош (онез от техпарка) ми се оплака че купили осцилоскопи Ронде и Шварц - като цената била за над 100 000 евро - директно му казах че за тия пари трябва или сами да работят или свирки да правят - ама не освен това тепърва ще плащат по над 10 000 евра годишен абонамент някакъв си за софтуерна поддръжка. И какъв точно продукт ще създадат че да оправдаят тези пари? И как този продукт ще бъде конкурентен при тези големи харчове??
        Как да ти кажа - много хора си мислят че Европа е синомим на качество. Аз пък ще ти кажа че е синомим на администрация един милион "правила" и всеки продукт който струва 1000 лв е натоварен с 600 лв сертификати данъци и всякаква паплач...
        Когато един продукт е китайски - 1000 лв той е натоварен с администрация за 300лв (около 30%)
        По мойта логика - нисък клас марков мултицет 500лв(примерно) - ми аз за 500 ще взема много висок клас китайски и пак ще бия марковия...

• u_bo
        u_bo коментира
        Редактиране на коментар
        Миналата година са продадени само в ЕУ над 30 милиона инжектора за бензин и дизел. Огромната част от тях са Бош. Това без да броим другите десетки милиони датчици и модули по автомобилите. Тези 100к + 10к абонамент за фирмата им са като акара дето хапе комара, който пиел кръв от слона
        Фирмата има оборот сравним (по-голям) с БВП на КМБ. Без да плаща данък корупция и данък 'калинки навсякъде'.
        Дори се чудя - как така с толкова евтинджос са минали???

Вчера следобед двигател ,бучи ,тръгва на късмет...тръгне ли... веднъж докато работи ,пуск,стоп колкото пъти искаш...безотказен...постои ли изключен....не тръгва и от 5-я път....

OWON 41B+ около 200 бг лв......нося китайска безотказна скрап ....показа как се прави ( песен на Криско) на група немски измервателни лабораторни уреди ,в един завод....кондензатор ...капацитет 12.99 микрофарада при работен капацитет 16 микрофарада 5% ....

Сменен кондензатор,днес цял ден нито един отказ.

П.п И аз случайно забелязах че уреда мери капацитет.
      Имам три уреда ,единия от тях е чист уред който мери само капацитет и е наистина китайска скрап ,дето с кеф мога да изхвърля...обаче горепосочения уред е много ок.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Аааааааааа тоз "въпрос" сме го коментирали... Един колега му се взе акъла - имаше един газов котел и помпата не винаги тръгваше... полудя...провери връзки сменя ротори(вътре ) ей прави каквото си иска...
        Куриоза е че е също с тези клещи UT210 - и тогава едно старо куче му каза да смени кондензатора в кутийката на помпата (мисля че 3-4mF беше) - ама не - той го мерил и показало че е наред...Ама накрая след седмица го смени и всичко се оправи.
        Та да знаеш - при този проблем когато мериш пусковия или работния кондензатор - ако покаже проблем - ЗНАЧИ ИМА ПРОБЛЕМ
        Ако обаче не покаже проблем - ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ... тоест в редки случия кондензатора на мерене е наред но на двигателя не работи...
        Смяната е най сигурната проверка.

Да попитам феновете на китайските отпадъци - използвали ли сте хубави уреди (не от чайника) за продължителен период от време, и ако да - какви?
      Под продължително време, нямам предвид да цъкнете галетата у лево, у десно и да сте му се нарадвали, а да сте работили с уреда да кажем половин година или повече?
      Ако отговорът на горния въпрос е отрицателен, с какво сравнявате китайските бангии?

И коментаторите...

Коментар

От поне 5 -6 години ползвам те тия на Шнайдер . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16723865829406.jpg
Прегледи:187
Размер:76.5 КБ
ID:6957954
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Един от признаците, че уредът е китайски отпадък е логото CE на лицевия панел. А ако е абсолютна скрап, логото е "чайна експорт". Който не знае каква е разликата между двете, да се консултира с Гугъл.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Ай стига ве !
            Част от задълженията ми е да изготвям точно "СЕ" на определени продукти. Не твърдя че знам всичко но не се сещам за връзка между СЕ и скрап..Не може ли да ни кажеш накратко вместо да губя време да търся?
            Защото ще ми е полезно да го знам

Трябва да се признае че Юнит правят добри измервателни уреди. Не в най-ниския ценови клас. Та въпросните измервателни клещи УТ210 са си съвсем прилични. Играл съм си с такива за да видя кое и как, модела до 200 Ампера
          Сега...колко години ще работят, това не знам. Нямам такива, пък и ми се налага да ползвам подобен уред не повече от веднъж на два-три месеца и затова не предвиждам и да си купя. Приставката ми върши работа,ама ме е срам да и пусна модела...ще ме биете с камъни
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Доколкото камъните ще са виртуални, пробвай пък ще видим.

Някои диви китайщини си вършат работата, която се твърди че вършат. И най-интересното е че не е нужно да са скъпи китайщини.

ПП: Уреда в сегашната ми кола е баш UNI-T. Такова имаше в Елимeks, което е на 5 минути пеша от работата ми. Не са амперклещи де. Прост мултицет - предполагам съм взел нещо за около 100-ина лева.
            Последно редактирано от sparkybg; 01-03-24, 12:18.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              Моите са HoldPeak HP-605A. Вършат толкова работа колкото струват и нито грам повече. Не ги препоръчвам.

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Прост мултицет - предполагам съм взел нещо за около 100-ина лева.

Братле - "прост" Унит е от порядъка на 20-30 лв ---- за 50-70лв си е съвсем приличен мултицет- За 100 лв си е супер...
              За около 400 лв е лаболаторен (настолен 220V дето се бори всички ръчни маркови) примерно UT804-805

Първията ми уред, купуван лично от мен, нов, от магазин е Wavetek Meterman 27XT, вече на около 25г. Брандиран китаец. Нищо лошо за него. Десетина г. работех само с него. После се сдобих и с други - Няколко FLUKE и едно Keithley. Естествено ми минаха и 20-30 бр. чистокръвни китайци.
            Китаеца не го пазиш, "ръгаш смело в контакта" , но ако ти трябва сигурно измерване в зашумена среда или сигнала не е "чист" само на фирмен вярвам! Отделно фирмените имат доста по-стабилна първоначална калибровка.
            За сегашните китайци знаем на кой обхват с колко "бягат" показанията....
            В колата нося един китаец и едни японец KAISE...

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
              Китаеца не го пазиш, "ръгаш смело в контакта"
              За сегашните китайци знаем на кой обхват с колко "бягат" показанията....
              Разликата е че евтиния китаец може веднъж да го ръгнеш в контакта...а скъпия марков уред го ръгаш 30 години и продължава да работи.
              На сегашните китайци не им бягат показанията. Поне не при стайна температура. Но не може да се разчита на точност при големи температурни амплитуди.
              Отделно обикновено първото падане им е последно...и др. такива.
              Обаче не си отговарят на категорията за напрежение и не бих измервал с евтин уред нищо над 50-100 волта.
              Еле пък постоянно такова...например на някой фотоволтаичен стринг 600+ волта.

Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Постоянно меря стрингове ...

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                На кое викате стринг ??

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Верига бре колеги, какви са тези стрингове от електрони.

Има един доста говорящ признак, по който човек може да се ориентира доколко един юултицет е истински, поне по отношение на безопасността - какви са му предпазителите. Ако са обикновените стари прозрачни стъклени бушони, струващи стотинки, изобщо не е мислен да отговаря на сехашни стандартни. Поинтересувайте се с какви предпазители са например юултицетите на Fluke и Keysight (било Agilent) и ще ви стане ясно за какво говоря.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...Поинтересувайте се с какви предпазители са например юултицетите на Fluke и Keysight (било Agilent) и ще ви стане ясно за какво говоря.
                Не слушайте Спарки. Той се бъзика.
                Такъв предпазител струва колкото дискутираните уреди или повече от тях. Тоест, в уред струващ 60 пари няма как да има предпазител (не менте) който струва 15 дойче марки.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Не слушайте Спарки. Той се бъзика.
                  Такъв предпазител струва колкото дискутираните уреди или повече от тях. Тоест, в уред струващ 60 пари няма как да има предпазител (не менте) който струва 15 дойче марки.
                  В TME има UNI-T и за по 300 евра парчето. Не ги знам с кви бушони са, обаче.

Коментар

300 ойро за Юнит ще дам когато калем се прихване на сандалите ми.
                    А за подобна сума ще притичам до магазина на Флюк или Кийсайд и ще инвестирам там. Или пък при някой от жапанските производители, например Хиоки или Йокогава.

И коментаторите...

Коментар

Добре де, към част от участниците: Никога ли не ви е хрумвало че омаловажавате дейността си като работите с “портокалки” по оборудване струващо стотици или хиляди пъти повече?
                      Нормално е уреда ви да е колкото няколко кила сирене?

Имам предвид професионална употреба, сервизна, развойна дейност, производство…

Нещо като в авто-сервиса до стегнат маркучите с тел вместо със скоби.

“Върши същата работа” дали и ОК?
                      Понеже е точно така!

Това заради което е темата е различно.

Аз също ползвам тел и имам имитация на уреди от Елимес.
                      В колата като това реално показва отношението ми към съоръжението.
                      Изглежда и при вас и така
                      Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X