Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амперклещи или мултицет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Пак не виждам логика даже случаят да е такъв.

И един “скъп” мултикец всъщност колко скъп е?

Да кажем 1000лв.
    Колкото един тАлафон средна хубост, който обичайно се подменя на 3 години.
    А аз все още не съм сменял батерията за този период.
    Не го ли изгубиш или счупиш просто няма срок годност.

Но не - ще купим от 100 понеже върши същата работа.
    В супера гледам рядко се купува “Камчия” или друга кучешка радост.
    А и тя завършва по абсолютно същият начин както филе за 80 лева.

А най-добре ако “пуснат” в супера и уреди - гарантирана далавера!
    Тогава не за колата - за всяка тераса ще купим по един

Враг усраине

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      То в една верига супери имаше мултицети за 20-тина лв. Колегите ми още не са го "уморили". Брандиран китаец,, 5х20 предпазител. Мери като за 70лв.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Абе сигурен, съм че "пускат" ама явно е за отбиване на номер.
      Виж зарядни, зарядни устройства е как си трябва.

"Да не оставим ни една батерия без чаржър, деа".

И те са баш като истинските - къ да не купиш всеки път

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...А аз все още не съм сменял батерията за този период...
    Нали знаеш за пълното щастие...
    Малката консумация пък е свързана с друг проблем. Не се бях замислял докато не се сблъсках с него.
    Преди около две години купих някакъв Кийсайд. Преди няколко месеца го загледах, че след толкова време спиртомера за нивото на батериите още показва максимум. Обаче ми направи впечатление, че стойката която позволява уреда да стои изправен се отваря и затваря стегнато.
    Отворих батерийния отсек за да я почистя, и с неудоволствие установих, че една от оригиналните батерии на уреда е потекла.
    Ако уредът ядеше по пакетче батерии за закуска, нямаше да имам подобен проблем...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Този проблем се решава с литиевата химия.
      По-скъпи са - каква изненада
      Но не протичат при никакви обстоятелства.

Мерси, че ме подсети - нямам спомен какво и дали изобщо съм слагал нещо.
      Вероятно вътре си е това, с което е пристигнал.
      След малко ще проверя каква е и ако не е литтиева ще наруша основен принцип - нещо работи ли - НЕ ЧЕПКАЙ!

P.S: M@мк@ му:

Mразя тоя слапан формат!
      Oще другата седмица ще я сменя с e такава, малко под 20лв е:

Изобщо аз отдавна на всичко повече от дистанционно изполвам само литиеви,
      Тук просто съм пропуснал.
      И се надявах да не е простотия в точно този формат ама не би...
      Последно редактирано от Esper; 03-03-24, 10:31.
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        След малко ще проверя каква е и ако не е литтиева ще наруша основен принцип - нещо работи ли - НЕ ЧЕПКАЙ!
        4бр AAA са при мен. Оригинално най-често са "индустриални" Duracell. При мен такова не е текло, но явно и до там са стигнали въжделенията на търговския отдел.

От някакво време и аз съм с литиеви.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Литиеви батерии, 1.5V, AA или ААА, които не се зареждат и не са ментета? Не съм виждал такива или не съм им обърнал внимание.
          Дай примерен линк?

И коментаторите...

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Ей ти:
            https://batteryservice.bg/kategoria/...aterii-aa-aaa/
            Това магазинче го харесвам, че е мабаш до секс шопа!
            Отделно, че е много добре заредено, точно като съседното

• pansim
            pansim коментира
            Редактиране на коментар
            +1 за литиевите еднократни батерии. Държат много и няма протичане, поне аз не съм видал досега.
            А на единия Брайман съм с литиев акумулатор, или по-точно два броя последователно. напъхани в корпус на 9 волтова батерия. Карат толкова дълго че не знам последно кога е зареждан. Което означава че май е по-добре да се постави една еднократна литиева батерия 9в. и да забравя за година време....поне.

Енергайзер бре Ицо, продават се тук-там

https://energizer.com/batteries/ener...ium-batteries/

Менте... Знам ли.
          Откак съм взел да ползвам само такива в случаите, когато не са презареждаеми - слава богу не съм виждал подобна лайнарщина:

Явно не са менте.
          В ръчният GPS като заредя такива забравям кога съм ги сложил.

Иначе в другият уред и при мен са АА.
          И съм сигурен, че изхвирлих с каквото дойне и презаредих литиеви.
          Евридейката обаче изглежда съм я неглижирал.

Чувам, че индустриалните дурасел не правели така.
          Ич ми не е през чеп@ за това твърдение - друг да проверява, аз неам нерви
          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Литиеви батерии, 1.5V, AA или ААА, които не се зареждат и не са ментета? Не съм виждал такива или не съм им обърнал внимание.
            Дай примерен линк?
            Energizer Ultimate Lithium.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Мише, проекта ми го правят по цял свят, включително китайци и руснаци. Вероятно вече има няколко хиляди направени. Дали пък не им е интересен с нещо? Или ако са толкова гениални, защо нямат собствен такъв, ами правят моя? Ако направя втора "двойна" версия с цветен дисплей и разни салтанати, които масово се искат, ще бъде направен в още хиляди бройки.

Не всичко е пари на тоя свят. Ако сметна в пари прекараното време в човъркане по тоя проект ще стане страшно, даже по китайска тарифа. Само дето... е правен за кеф. Пробвай - не е лошо.

ПП: Ето за колко го продават в Германия, впрочем:
              https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...4232-168-14612

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Не бе Спарки аз друго имах във впредвид...
              Нали знаеш че от малък съм фитнесджия и в една фитнес зала бягащите пътеки са най скъпото нещо което непрекъснато се разваля и струва много скъпо. Долу горе - всяка зала трябва да има поне 5-6 бягащи - обикновенно бюджета е колкото всичко останало...
              Изобщо бягащата пътека е най универсалния и добър кардио уред признат навсякъде...
              Запознат съм с проблемите и особеностите на тези пътеки - и положението е ужас ужас ужас - но цените са над 10 000 и са калпави-не издържат.
              Имам идея за нов тип бягаща пътека - и вярвам че ще се наложи на пазара...
              Фабриката за производство на пътеки се намира в северен Китай и преди 2-3 години (някъде) беше склонна да произведе това което искам.
              Обсъждаме от най тежките пътеки - с широка лента масивна с мощен двигател и тежки дръжки отстрани луксозен дизайн с 19-24 инчов екран отпред
              Такива подобни има цената е около 20 000лв-22 000 - което е много...

Ние ще докараме цена около 10-12 000 ... НО...
              1.Ще я направим по моя начин - всичко по блокове - при наличие на проблем - смяна на блок(платка) като предварително подсилим проблемните възли - ще въведем мишевска гаранция (възможно е) - при проблем ремонт до 24 часа - това го няма никъде...в момента..Това ще бъде най здравата и издръжлива пътека - знам как да я направя.

2. Големия проблем на пътеките е чисто човешки - те са скучни и затова малко хора ги ползват.Искам да променя това - Например - качва се мадамата на пътеката и избира 20 минутно смесено интервално кардио - тръгва с 2 минути вървеж по плажа (момичетата много обичат да гледат) после следва 2 минути бягане - екрана показва спринт в зала(примерно) -следва 2 минути вървеж(примерно в градската градина) - после следва бягане ама под наклон - екрана веднага показва изкачване нагоре по тясна планинска пътека... Всички клипчета съответстват на темпото и интензивността.Накрая винаги се завършва с 2 минути вървеж за успокояване (екрана показва истинска еко пътека в балкана).
              Изобщо наблягаме на забавлението на разнообразието --- докато изгледаш всичко - ти си направил кардиото и си изгорил калориите...

Къде е проблема:
              Според мен - ти си един от малкото хора които познавам които хем програмират хем са електронцици - а тука е точно това - комбинация от двете!
              Тоест преплетени са нещата и трябва подходящия човек...не става с всеки.
              Фабриката ще ни даде пътеките ПРАЗНИ - тоест аз/ние ще ги заредим с тези програми. Те трябва да са разнообразни и лесно сменяеми - с цел да се поддържа интереса.
              Ще направим и програма за истински мъже - примерно качва Мишо на пътеката и си избира мадама (блонди,брюнетка, висока, ниска, нормално дупе, бразилско дупе ) и накрая Мишо тръгва да бяга - щото на екрана избраната мадама бяга пред него по прашки и го вика да я стигне) и едно дупе ох мамоооооооо и се мъчиш да го стигнеш.... И си навъртял километрите... Аз лично - след мадами тичам...
              Може да направим и същото ама за педераси --- щото те ще тичат след ъъъъъъъ да де....
              Тинейжърките може да тичат с удоволствие ако ергена бяга пред тях...
              Има идеи...

Изобщо ще заложим на шоуто забавлението и уникалността..

Трябва да бъде тежка масивна луксозна от тоя тип:

https://www.google.ru/imgres?imgurl=...MygyegUIARC8AQ

Според мен : комбинацията от пътека дето не се разваля и е забавна - при това на цената на другите - ще се наложи...Нещо ново е няма го на пазара а има нужда ...
              Много дълъг стана поста - ама схвана идеята -- мисля
              Последно редактирано от mishomishev; 03-03-24, 13:20.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Не съм аз човека - имам достатъчно ангажиращ основен източник на доходи, пък и вече съм на етап от професионалната си кариера, когато силата ми не е в количества нарит код, а в това че съм изградил екип, на който няма нужда да вися на главите за да си вършат работата. А да разполагаш с екип струва МНОГО. В Китай по отношение на софтуера това го няма, освен че и нямат мисленето за писане на код. Там се наемат хора за определен проект, написват нещо, предават го, и после масово си наемат евтино "момче за всичко", дето само прави дребни корекции. И друг път съм го писал - китайците са царе на това да направят читав хардуер и тотално да го осерат с отвратителен софтуер.

Пореден пример - чисто новият ми китайски телефон праща всеки SMS за около една минута. И НИКОЙ не може да ми каже защо. И това е телефон от една от най-прогресивните им компании. Еми не, следващия ми телефон няма да е китайски - сори.

Та, мисълта ми е - току що сам написа защо за читави неща се плаща скъпо. Има кой да ти го направи, но цената НЯМА да ти хареса - трябва да платиш заплатите на една стая програмисти за поне 2 месеца. И ако ще продаваш количества под 1000 пътеки годишно, сметките не излизат. Нещо повече - на тичащите мачовци, гонещи мацки със стегнати трътки по прашки, на втората седмица най-много наличните трътки ще им омръзнат. И ще трябва ъпдейт. И ще трябва да ги сменяш, и за това ще трябва да търсиш нови мацки с готини трътки и да им платиш да тичат пред камера по прашки. Което, макар да нямам никаква представа за тарифите на мацките с трътки, достойни да бъдат обути с прашки и някой да точи лиги по тях на пътеката във фитнеса, подозирам че струва едни пари дето съвсем пращат бизнес модела някъде си.

Бях попадал на кякакви китайски иозбретения които имаха ЮСБ конектор отстрани на батерията. Явно елементът е 3.6 или 3.7V, а в него има DC-DC ккнвертор.
            Подобни имах предвид за ментета...

И коментаторите...

Коментар

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              Тези с конвертор не стават. Имат си постоянна консумация макар и в микроАмпери. И трябва да ги наглеждаш периодически, че иначе дава фира батерията, което за мен е неприемливо. Но пък за някой може и да е ОК.

И 9V има. В LCR-метъра ми съм паркирал една такава.

За щастие засега няма нищо китайско или ментеливо в тях. Но цената е достатъчно перверзна, за да не ги слагам в дивайси, които не са заслужили такива.

Идеални са и за вариант "запас за зор-заман", на който гарантирано можеш да разчиташ.

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Не се. Дават им 20 години гарантирано съхранение. Реално изкарват повече.

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              Нещо май не се разбрахме, за презареждаема ли батерия с конвертор ли става дума? Щото точно те се разреждат заради вградения конвертор. А другите еднократни са ясни. С две ръце съм ЗА тях

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              За еднократна незареждаема литиева батерия с напрежение 1.5 волта говорим. Никакви конвертори няма вътре. Мяташ един блистер някъде, след 20 години ги слагаш на какъвто дивайс искаш, и те си работят. И не текат.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Бях попадал на кякакви китайски иозбретения които имаха ЮСБ конектор отстрани на батерията. Явно елементът е 3.6 или 3.7V, а в него има DC-DC ккнвертор.
            Подобни имах предвид за ментета...
            Такова с л@йнян@ пръчка не барам.
            И те са презареждаеми.
            Говорим за непрезареждаеми.
            Е като това:

И то умира но не се насир@
            Враг усраине

Коментар

Ама кажете, че батериите се водят FR6 та да с улесни търсенето...
              А тия енергайзери се продават в малко магазини, повечето само електрически, и явно затова не са ми попадали в полезрението.
              Но пък Гъгъла сподели, че има и други производители предлагащи батерии FR6.

И коментаторите...

Коментар

Има - поне GP и Varta. Ама се намират по-трудно от Energizer-а, особено 9V вариант.

Коментар

По-напред бях писал, че ще направя тест на приставката за ток с аналогов уред но както и предположих не успях да го намеря

Унигора си стои на рафта та му проверих поне батериите.
                  Не са мръднали за годините и погледнах - сложил съм индустриален дурасел.
                  Този прибор е с 4 броя но Type C а такива литиеви не успях да намеря.
                  Спомням си вече, че тогава пича в батери сървис доста ме убеждава за качеството на индустриалните.
                  Предвид горната снимка дюрасел не ща да чувам от бая време но помня тогава да каза, че нямат абсолютно нищо общо с другият дурасел.
                  Може и да е прав чиляка но аз пак съм скептичен, аку че са живи от...
                  А де - тоя уред го купих май от Венци Петров тук.
                  Трябва да има барем 3-4 години!

Сигурен съм, че приставката ще сработи без проблем... Стига да я нАмеря!
                  А и да не - явно няма да е голяма загуба след като не зная къде е
                  Враг усраине

Коментар

• pansim
                    pansim коментира
                    Редактиране на коментар
                    Я, ма той чистичък и новичък - направо за музей.
                    Браво!

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Жив и здрав да е Венци, не знам от кой институт го е увампирил ама наистина изглежда като витринен експонат.
                    И кожени гащи си има, само сондите са заминали в друга посока

В долапа има и такъв уред. Навремето бях тръгнал да го продавам, че не се използва. По случайност се зачетох в надписите на задния му панел, и по-точно какъв ток измерва - малките обхвати. И отиде обратно в склада.
                  Същата работа и с един семпличък настолен цифров уред. Аха да отиде в продавалника, но мярнах че има обхват 2000V, и го прибрах при Унигора.

И коментаторите...

Коментар

От стрелковите само това си оставих.
                    Такъв същият имах много преди тоя но беше бая сдухан от служба.
                    Венци като извади на витрината това го отнесох като куцо пиле домат без никакви пазарлъци и двоумене.
                    Той е направо като свален от витрината, аз го разпломбирах за да смажа потенциометъра.

Всичко останало се продаде и подари.

НЗ с какви сонди е вървял навремето ама тия оставих само заради винтидж визията.
                    Въпреки, че не са швабензи или оргиналдЪ, чисто мада раша мейд.
                    Като го ползвам слагам по-нормални с адаптери за тоя формат, че модерните не вляят.

Като се има предвид кога е произведена и какво може... И още го може...
                    Направо е невероятно.
                    Само да не се малага да погледне човек вътре.
                    За едно време сигурно е било ОК ама по новому е "Алеле майкю, германци!!!"

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X