Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амперклещи или мултицет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    С риск да бъда оплют да попитам:......

Между другото - имаме проблеми с измерването на кондензатори...
    Мислех да пускам и аз тема,за избор на уред за мерене на капацитет.И аз имам такъв ...не съм сигурен за марката ,ползвам всичкомер ,ползвам и комбиниран уред...и накрая сумирам и деля на 3 за средно аретметично .....
    Искам проверен уред,най вече висок клас китайски ...

Някой нещо ?
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

EXTECH LCR200
      https://www.tme.eu/bg/details/lcr200...ve-rlc/extech/

Не че си няма кусури по интерфейса, но някакви генерални нередности по меренето не съм намерил.

Extech вече са купени от Flir и не знам колко дълго ще го има.

ПП: Били поделение на Flir май. Корпоративни простотии.
      Последно редактирано от sparkybg; 03-03-24, 22:14.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        EXTECH продаваха и още има налични в ТМЕ мултицети на Брайман. Та въобще произвеждат ли нещо или само името

Аз имам ей това китче:

https://www.ascel-electronic.de/kits...ision-lc-meter

Задоволително работи нищо, че е ТНТМ.
      Имам и всичкомер (DT-71 на Seeed).
      Не съм ги “борил” че двете се ползват в различни условия но при разлики вярвам повече на кит-а.

Това, което е показал Спарки е съвсем различен левел.
      То е видно дори от цената.
      Враг усраине

Коментар

Това което е показал Спарки има още няколко братчета-близнаци (от различни родители) като външен вид, а като карантия братята му гонят дузина.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Имам MS5308
          Май е от близнаците
          https://www.youtube.com/watch?v=1ewbA35-Gts

Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Който пък е братче с прословутия DE5000 или както се изписваше, който е далечен роднина на какъвто беше Тонг Хуй, който пък е роднина на БК пресижън, а повечето от изброените външно приличат на една серия ръчни LCR-метри на Аджилент...

Значи, като е подухнял вятър и е разпилял индигото, е станал тотален мармалад.

И коментаторите...

Коментар

На какво е трети братовчед и с какво индиго е копиран не знам. Имам го от години, споделям впечатления от първа ръка. Може Agilent-a да е по-читав достатъчно, за да оправдае двойната си цена, а може и да не е. Ако някой притежава такъв, можем да сравним.

Според мен конкретната машинка е ОК и си заслужава похарчените стотинки. Не съм я сравнявал с друга за да кажа нещо повече.

ПП: И да, има функционални еквиваленти на TENMA и UNI-T например (освен споменатрия DER EE DE5000), на половин цена, абсолютно еднакво изглеждащи на външен вид (жалко, мислех че TENMA, като марка на Farnell, е нещо по-висок клас). На нещо на външен вид като EXTECH-а до сега не съм попадал, та явно поне са се постарали да направят собствена кутия.

ППП: Моя е купуван от ТМЕ, ама в момента там няма. Има във Farnell. Някакъв ориентир - за всичките години батерия съм сменял веднъж (сега е с литиева), и не я харчи докато е в покой, макар да не е с механична врътка.

ПППП: Намерих "братче" на моя - Lutron LCR 9184. Цената с 25% надолу.
              Последно редактирано от sparkybg; 04-03-24, 10:11.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Поровичках се още малко. Предвид функциите, честотите и т.н., има масов чипсет за такива неща:
                https://www.cyrustek.com.tw/wp-conte...ds/ES51920.pdf

Има даже примерна схема и т.н., тоест при мерак човек може да си го стъкми вкъщи. За купешките - въпроса е какво са нарили около въпросния чипсет и с какви части.

UNI-T UT612 е със същия чипсет. Ревю и сравнение с D5000 тук:
                https://www.youtube.com/watch?v=abqVErJVVp0

DE5000 изглежда да е със същия чипсет.

Agilent/Keysight НЕ СА със същия чипсет:
                https://www.youtube.com/watch?v=Mp0n-Gu0aKk

...и те-така.

Ако някой разполага с такава машинка, може да сравним.

ПП: Другата масова група са братовчеди на Tonghuy TH2822C, включителн BK-Precision и Agilent/Keysight.

Както писа Ицо, мазалото е пълно.
                Последно редактирано от sparkybg; 04-03-24, 12:07.

Коментар

Детската аудитория да не чете!

Хайде народе, всичкото китайско LCR по без гащи!

И коментаторите...

Коментар

EXTECH LRC200 без гащи. Бях прав за чипсета, но няма нищо общо с UNI-T:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:extechlcr.jpg
Прегледи:162
Размер:237.1 КБ
ID:6958392

Коментар

Ицо, снимките не се виждат, поне при мен.

Коментар

• pansim
                        pansim коментира
                        Редактиране на коментар
                        И аз не виждам снимките

При мен снимките са наред. Може би при теб някой реклмен блокер не ги харесва и ги спира.
                      За проба - директен линк към една от снимките.

Редакция:
                      Качвам страницата като .pdf.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Поровичках се още малко. Предвид функциите, честотите и т.н., има масов чипсет за такива неща:
                      https://www.cyrustek.com.tw/wp-conte...ds/ES51920.pdf

Има даже примерна схема и т.н., тоест при мерак човек може да си го стъкми вкъщи. За купешките - въпроса е какво са нарили около въпросния чипсет и с какви части.
                      Ако е за направи сам, Електор са публикували проект който е на по-високо ниво от повчето от обсъжданите уреди.
                      Цената на BOM беше коравичка, но си заслужава резултата. По спомен уредът работеше до мегахерц.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от ittso; 04-03-24, 13:55.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Ако е за направи сам, Електор са публикували проект който е на по-високо ниво от повчето от обсъжданите уреди.
                        Цената на BOM беше коравичка, но си заслужава резултата. По спомен уредът работеше до мегахерц.
                        Добре, че е кит та е само 800 чифута
                        Мисля, преди време, като ми беше влязла мухата да имам под ръка нещо за измерване основно на индуктивност попадах на него.
                        Тогава май не беше чак толкова.
                        Определено не ми се хвърляха такива средства, дори в юнит не ми се инвестираше предвид колко интензивно имам нужда от него.
                        Тогава налепих онова, за което твърдят, че е немско, набих в кутийката литиев акумулатор с charging borard и не съжалявам.
                        Не измерва електролитни кондензатори обаче, което е проблем.
                        Враг усраине

Коментар

Дават схеми, дават гербери, дават хексове и приложен софтуер за писи, дават BOM.
                          Не виждам защо някой трябва да купува готовия кит.

Но и джаджата е сериозна де. Вчера погледнах, не била до мегахерц, а до два. И по принцип харесвам подобен тип уреди които работят не само на 2 - 3 фиксирани честоти, а владеят материала "any frequency". Полезно е когато човек иска да пусне суип и да ви ди как се променят параметрите във функция на честотата, например.
                          Както и да е. Много избягахме от хоби-заниманията.

И коментаторите...

Коментар

Ама и франсето e 100 процентово такова... 2020г, и пльоснал вътре 8 битово 8051 MCU за 40-50 евра парчето. Шъ умръ и изчезна безкрайно!

Това РЕВЕ на 3 гласа за една STM32-ка с FPU, баси!

ПП: Нещо повече - и смешен по днешните стандарти дисплей за още 50 евра. Даже еPaper е със сравнима скорост, а ще е МНОГО по-добре във всичко останало, включително комсумация.

При тоя подход няма как да не е на неприлична цена. Сега ше ме карат да подхващам проект, баси!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X