Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амперклещи или мултицет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз ебавам един приятел залетял в тая насока, че с тия фотоволтаици са на път да прокарат нова електротехника
    Ето вече и реални отклонение - тоя ток не е баш като оня, 50 соларни хампера са към 25 не-ехологични
    Враг усраине

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Шегувам се ма от него съм слушал сериозно абстрактни неща при това свързани с ток и напрежение.
      НЗ какви неща научават от тубата и разните влогъри но ако е вярно то трябва сериозна корекция в закона на Ом.

БТВ твоята приставка - амперклещи работи с всеки уред, нали?
      Те мисля изкарват на изхода си да кажем 1mV на 1А тоест би трябвало дори със стрелкови уред са са оперативни.
      Аз ги купих в комплект с последният уред и изобщо не съм се сещал да ги тествам с друг.

• pansim
      pansim коментира
      Редактиране на коментар
      Да. Работят с всеки мултицет, и дават на 1 Ампер 1 милиВолт напрежение. Със стрелкови уред не съм тествал - благодаря за идеята, Ще опитам, не че има нужда пък и да работи едва ли ще е реално да го използвам...освен в аварийна ситуация.
      Последно редактирано от pansim; 26-02-24, 12:52.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Това с миливолт на ампер беше чиста стрелба на тъмно от моя страна но явно улучих.
      Толкова рядко съм ползвал тази приставка, че даже в момента не зная къде точно е подредена
      Предвид това беше доста по-разумно демона да беше червен вместо жълт но и това е минало бешело.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...Ето вече и реални отклонение - тоя ток не е баш като оня, 50 соларни хампера са към 25 не-ехологични
    Това е съвсем логично. Безплатната енергия се подчинява на други закони.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      ...японски... ...от един циганин.... на руския пазар....
      Почти като виц звучи.

А по подобен начин си купих токова сонда за осцилоскоп. Оригинална, нова, на няколко десетки години. Е, не от циганин на руския пазар, ама от човек, не знаещ какво продава, в световния битпазар.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И уточнение - моята приставка измервателни клещи НЕ работи с руски стрелкови мултицет модел 43101. Явно изхода е нищожно слаб, което не пречи на цифровия уред с входно съпротивление 10 мегаОма
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Моите са Fluke i410.
          И всичките няколко пъти за които съм се сещал за тях съм ги ползвал е с някой флук.
          Не помня да съм правил експерименти с други уреди, не ми е хрумвало.
          Сега тук стана дума...

П.С: Тоя линк нещо не се отваря но унигора е красавец.
          В началото на '90 помня, че все още се водеше спейс шатъл.
          Преди това - не знам.
          Но имаше ОТВРАТИТЕЛНО свойство - платмасата на измервателната система се наелектризираше УЖАСНО.
          Дори руското г0в0 Ц20 беше със стъкло вместо тъпа пластмаса над измервателната система!
          Последно редактирано от Esper; 27-02-24, 19:35.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          На флукетата цените са перверзни, баси! Ама сега ми бръмчи мухата да се снабдя с еднин Hantek CC-65. 85 долара е в TME и ревютата хич не са лоши.
          Последно редактирано от sparkybg; 28-02-24, 12:47.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Мойте беха на "далавера" или поне така ми казаха.
          Но не чак на такава далавера като тия

А иначе по-голямата перверзия от флуке беше фазомера, безконтактният тестер или както там му викат на оня светещ, фейк маркер
          Нема такъв цирк, това е като фенерче пред което трябва да светнеш със запалка за да видиш пуснато ли е
          В случая - да си носиш и фазомер

На времето ми изпадна Y8100. Върши работа пущината. Под 50-тина мА се "предава". Изхода е с ОУ и по книжка товара трябва да е със съпротивление по-голямо от 3кOhm. Напрежението на изхода е 0 -2V. Мери със спусък. При отпускане - размагнитва.

В колата подмятам китаец - ток през щипката, през сондите напрежение, съпротивление.... и честота / коф. на запълване. Няма размагнитване. Точността му е задоволителна.

Коментар

За утечки с ниски токове си има нарочни уреди.

sparkybg
          stefsab

Бихте ли обяснили като на ветеринар с автомобилни правотокови нужди. Спарки спомена шунт, Стефан за 10тина намотки на минуса, има ли други трикове с които да си помогна на мерцедесовите мъки и тегоби?
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• stefsab
            stefsab коментира
            Редактиране на коментар
            Какво искаш да мериш?
            С каква точност?
            С какъв уред разполагаш?

Шунта е сравнително скъпо нещо и ако го имаш вече - става.
            По-евтин вариант са токовите клещи с DC обхват.

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Не съм имал до сега автомобил, освен Вранглера ми, който след седмица - две да не падне акумулатора, гранд черокито не издържа и 3 дни и му пада акумулатора, за две седмици беше паднал до около 2 волта

Искам да мога да хващам утечки на 12волтова автомобилна система.

Имам мултицет, 2-3 вида, имам и амперклещи.

Точност, не знам какво ми е нужно, нещо като 10-100 милиампера или колкото там е нормалния разход на автомобил в покой.

Шунт имам някакъв ама къде е и какъв е не се сещам, за соларната ми система да гледам какво отива към батерията.

Цена за закупуване да кажем до към няколко (5-6) стотин лева, с какво мога да реша този ми казус?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Това е съвсем логично. Безплатната енергия се подчинява на други закони.
          Ми то един колега от РЗА в Пловдив 400, преди време каза - въпреки че шунтираш токовите вериги, тока си тече където си иска. Законът на Кирхоф въобще не вАжи.
          -Чем занимаетесь по жизни?
          -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
            Овъртолил съм се в стари нефелни китайски мултицети и реших да ги разфърлям из колата/вилата и да взема нещо по-прилично и удобно, на което да мога да разчитам. И сега се замислих, защо па да не са амперклещи. Основно меря напрежение, ток, утечки, съпротивление, някой диод/кондензатор евентуално. Та амперклещите много ме блазнят в частта, че не се налага да разкачам веригата. Може ли да се разчита на токовото показание, дори и при по-слаби токове <0.5А. По-удобни ли са? И за да не съм голословен:

https://newtek.bg/shop/izmervatelna-...t203-400-600a/

или

https://newtek.bg/shop/izmervatelna-...ve-multimeter/
            От същия магазин има доста по-адекватни:
            https://newtek.bg/shop/izmervatelna-...l-clamp-meter/
            Последно редактирано от u_bo; 29-02-24, 23:13.

Коментар

Взех UT210D. Много приятно инструментче.
              И сега въпрос - Никъде не успях да прочета честотомерът безопасно до какво максимално допустимото напрежение може да се използва?
              WG 2.7 CRD

Коментар

Това е тръпката с чайниците - винаги има възможност за хазарт ако искаш да опознаеш възможностите им
                След като нищо не са написали - test_test.
                Пробвай в контакта - би трябвало да мине такъв тест.
                След като моят дърт метекс от '90 го може би трябвало и този червен демон да оцелее.
                С тази разлика, че го пише в мануала му но вече явно няма смисъл
                Враг усраине

Коментар

В бумагата, точка VIII 1. пише 600V (AC/DC)
                  Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
                  Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• imarh
                    imarh коментира
                    Редактиране на коментар
                    Е заплес голям съм верно. Голям да пораснеш!

"When measuring voltage or frequency, the maximum input voltage is 600V (AC/DC), and this is not allowed to be exceeded; otherwise, it is possible to cause electric shock and damage the instrument."

AC/DC е споменато, защото ограничението важи и при измерване на напрежение освен честота.

DC и честота може да имат общо само ако е намесена зелена енергия
                  Враг усраине

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Вероятно не можем да четем.

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Спецификацията е на какво издържа входа. А DC е широко понятие - един кондензатор и вече мериш AC съставящата. Не че казвам че има такова нещо в тая урутка.

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Входа за измерване на съпротивление е същият, дали важи и в този режим цитираната стойност?
                    Въпроса е риторичен, истината е, че за тези неща няма значение какво пише.

Обикновено важи, поне на урутките дето не са по 2 за левче. Това е едва ли не задължителен тест по ревютата на такива дивайси. Гледа се освен дали ще издържи и какво се случва след това и колко време ще се освестява.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ти би ли включил такова чики-рики в мрежата на режим съпротивление?
                    Или в какъвто и да е източник на високо напрежение?
                    Нормален уред ще го понесе, това не е такъв.

Всъщност точно това е разликата между нормален уред и нещо намерено в зрънчо.

Да се премери ниво на батерия не е предизвикателство дори за руски Ц20.

А по отношение на конкретният въпрос чайниците просто не са написали какво ниво на сигнала е нужно в режим измерване на честота.
                    Или аз не го виждам!
                    Враг усраине

Коментар

Защо е това велико плюене ?
                      Точно днес мерих с тия клещи постоянен ток (120мА) - и отново ми свършиха работа.Още като се пресегнах за тях - моментално се сетих за форума чайниците плюенето и прочие...

Точно този модел са уникални с размера си - едни такива мънички готини - много хубаво ми лягат в ръката... Вярно че не са за голям ток но за нашата работа (ток до 10А ) са идеални.
                      Специално този модел UT210 ги използват доста колеги при монтаж на климатици и газови котли - биле специализирани за това защото като отидеш на обект - гледаш че помпата или компресора работи но по консумацията може да се ориентираш дали са в норма. А пък капацитети мери за да можеш да провериш пусковите или работни кондензатори...
                      И отново казвам - този модел буквално го скъсахме от работа повече от 4-5 години...
                      Изби си парите (100 лв ) многократно - какво повече да искам?

P.S
                      Така и не разбрах за навивките - защо са необходими? В случая ако има две или три навивки - съответно измервания ток ще се дели на 2 или на 3 - за да се отчете верния. Но каква изобщо е идеята? При положение че челюстите са толкова малки и един от обхватите е макс 2А защо изобщо трябва да правим фокуси?? И при15- 20мА не сме в началото на скалата? Защо тогава? Освен ако тока не много малък и не може да се хване (ама тогаз пък защо клещи)
                      P.S 2
                      Защо унита да са червени демони? Аз имам на бюрото истински Унит и е изцяло черен - в смисъл че червената гама са ~70% - имат и черни и сиви...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X