Ясене, това изглежда да е по-умно от мен. Ако не те затруднява да посочиш правилното от тия дето съм показал, че са с различен ампераж и волтаж. Ще ми се най-тънко да мина, ама ще си чеша главата и ще помисля.
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Аз слушам, ама ти не слушаш, че тая материя ме кара да се изпотявам. Взех да гледам едно видео ревю на ай макс и тотално го отписах. То не бяха брой клетки,не бяха натискания на копчета, не бяха чудесии. Тъй като времето за заряд не ме бърка, вземам най-евтиното от посочените.
Благодаря много.
Много зависи какъв ти е сонара, как и колко време го ползваш.... Ако като моят 9 инча с обща мощност 1.5kw сонда и търсиш риба на скорост, тоест максмална честотата на сигнала, този акумулатор ще те изкара макс 6 часа. Иначе взимай за него зарядно БОШ С-3 включваш и забравяш. Като ти потрябва откачаш и имаш напълно зареден акумулатор. Но ако ходиш по язовирите, не повтаряй моята грешка, имах точно такъв и палех всеки ден джипа по 4-5 часа да го зареждам. По добре си вземи един от от най малките автомобилни 36-42ah, пак ще го зареждаш на алтернатор но през два -три дена. Има и вариант фотоволтаичен панел, контролер и два такива акумулатора. Които сменяш. Най добрият вариант е да си купиш двигател с извод за зареждане.......
За шарански риболов ще се ползва. Намиране на място, нанасяне на въдици и от време на време, докато си махам с греблата да си зяпам какво има по дъното.
За шарански риболов ще се ползва. Намиране на място, нанасяне на въдици и от време на време, докато си махам с греблата да си зяпам какво има по дъното.
Идеално става, но значи ще работиш на структората, а там разхода е повече, аве той ще си покаже... Но на всяка цена автоматично зарядно с опция AGM, един такъв го хвърлих на една година от незнание. Бях го закачил на евтино зарядно от тия 2-3-4-12v След едно денонощие беше врял, закачих сонара 10 мин и край....писна му алармата и изгасна, не се подвеждай по евтини неща.....
Присъединявам се към мнението на Анатоли. След като смених 2 Варти 7АЧ за мотоциклета си Хонда ЦРФ 250Х като първата не изкара и гаранцията 6 месеца и ми я смениха в този срок по предложение на собственика на магазина си купих акумулатор 4 АЧ за аларма за 30 лв, сложих на мотоциклета букси "автомобилни кабелни обувки" и повече от 3 години карах така.
А за зарядно тип лидълско на режим мотоциклет за бавно зареждане.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар