Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    А кой те сдоби с това аку, да не ходим там.
    Баща ми го е включил наопъки на зарядното, а той акумулартора е бил толкова умрял горкия, че защитата на зарядното не е сработила. Иначе и аз съм правил подобни опити, но зарядното си трае и въобще не зарежда, докато не го вържеш както трябва.

А ето вече 4-ти човек ми казва че далеч не е първи такъв случай. А аку-то си е мое. Купих ферозата с него, ама от известно време ферозата се кара със стария ми от теранто, а понеже шкодата от 2 години не е карана, съответно акумулатора вече няколко пъти сдава до нула, а го зареждаме колкото да я припаля от време на време.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Акумулатори , генератори ...
      И аз да питам...
      Може ли да се прецакат изправителните диоди на генератора докато двигатела работи и даваш с кабели ток на друг автомобил да запали ?

Весели празници!
      LZ5ZI qth HASKOVO
      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Не. Освен, ако не обърнеш кабелите, но тогава ще пострадат (евентуално) диодите на колата с изтощения акумулатор.

Има и варианта да си им е дошло времето (лоши контакти, замърсена охлаждаща повърхност), а с тази операция ти просто да ги натовариш до щатния ток, което рядко им се случва. И да умрат от това. Но на изправен алтернатор - не.

Коментар

• От: До: Що е то акумулатор и с какво се яде?

много от написаното по темата за акумулаторите не е вярно. като например "Няма никаква връзка между мощността на генератора и капацитета на акумулатора" има и то много голяма, ако токът който произвежда алтернаторът (генератора) е малък акумулаторът няма да се зарежда напълно и за кратко време ще го изхвърлиш, относно зареждането на акумулаторът - ако говорим за стартерен акумулатор зарядният ток трябва да бъде около 1/10 от капацитета му а напрежението на заряд = 2,27 В на елемент или 2,27 х 6 елемента в един акумулатор = 13,62 В.
          за другите видове акумулатори има други изисквания. Не е хубаво да се говори без да си попрочел поне малко по темата

Коментар

• От: До: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Първоначално публикуван от pesobg Преглед на мнение
            много от написаното по темата за акумулаторите не е вярно. като например "Няма никаква връзка между мощността на генератора и капацитета на акумулатора" има и то много голяма, ако токът който произвежда алтернаторът (генератора) е малък акумулаторът няма да се зарежда напълно и за кратко време ще го изхвърлиш, относно зареждането на акумулаторът - ако говорим за стартерен акумулатор зарядният ток трябва да бъде около 1/10 от капацитета му а напрежението на заряд = 2,27 В на елемент или 2,27 х 6 елемента в един акумулатор = 13,62 В.
            за другите видове акумулатори има други изисквания. Не е хубаво да се говори без да си попрочел поне малко по темата
            Ще ти го кажа в прав текст: Пишеш пълни глупости!!!
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Никога повече няма да си купя акумулатор Банер. Втора зима, сутринта умря тотално. (имайки предвид какви са ни зимите напоследък)
              Коментарите по отношение на параметри, зареждане и т.н. може да си ги спестите - всичко е наред. Просто тия акумулатори са боклуци.

Коментар

Тия дни се зачетох в документацията на едни зарядни за акумулатор. Интересни методи за заряд използват.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3_stage.jpg
Прегледи:1
Размер:25.1 КБ
ID:5247105 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8_stage.jpg
Прегледи:1
Размер:34.1 КБ
ID:5247106
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Тия дни се зачетох в документацията на едни зарядни за акумулатор. Интересни методи за заряд използват.

[ATTACH=CONFIG]294238[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]294239[/ATTACH]
                  ъхъ. Единственото място, където сме виждали реална полза от това, са UPS. Навсякъде другаде, прежалваш последните 10% от капацитета в името на предсказуемата и относително бърза работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    Просто тия акумулатори са боклуци.
                    Боклук е твоят Банер!
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ъхъ. Единственото място, където сме виждали реална полза от това, са UPS. Навсякъде другаде, прежалваш последните 10% от капацитета в името на предсказуемата и относително бърза работа.
                      Ами хората точно това предлагат - нищо не прежалваш. Включваш и забравяш. Като му се изсветка каквото има да светка, си готов.

И коментаторите...

Коментар

Всъщност така би се държало най-обикновено зарядно, с мека характеристика, ограничено по максимален ток и напрежение:

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Всъщност така би се държало най-обикновено зарядно, с мека характеристика, ограничено по максимален ток и напрежение:
                          Зарядно ограничено само по ток и напрежение ще стигне до края на стейдж 2. Да не говорим, че масовите зарядни в продажба са ограничени по... нищо. Колкото ток даде трафа и каквото напрежение достигне...

И коментаторите...

Коментар

Имам питане! Един акумулатор го позабравих да поисъхне и чак като спря дапали колата му долях 1,5 литра дестилирана вода! Обаче са сулфатизирали клетките....
                            А иначе е европеиски 90 амп. и е на 3 год.....Та по времето на соца се продаваше едно нещо за разбиване на сулфата по клетките! Беше в малки шишенца ,руско , зелена течност! Имали сега подобен аналог?

Коментар

Допълни го, изтощи го до край, зареди го хубаво, и си го карай, докато се скапе. Един такъв изкара 2 години на голфа на дЕдото.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Допълни го, изтощи го до край, зареди го хубаво, и си го карай, докато се скапе. Един такъв изкара 2 години на голфа на дЕдото.
                                Е тва му правя.Закачил съм го на едно интелигентно зарядно дето струва 300евро. Периодически го изтощавам до 9волта и пак 12часа заряд. Изкарва горе долу по 4 завъртания на стартер за по 15 сек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X