Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Бош имат едно тайничко означение - S3, S4, S5 и тн. Не е коректно да се сравняват различните категории. S3 е най-калпазанския стартерен, S4 е необслужваем и тн, има ги някъде.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Говорил съм за една зареждачка 220 волта на 24 волта,нова била..........и ровя за нещо строшено с инвьртьр.Ако кацне ше изрева.
    Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    24волта е тегаво. Няма преправяне на 12. Само за 24волтов курник става.
    Я Печатаря ако не иска, дай на мене 24-волтова строшена джаджа, ако изпадне.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Над 5-год. Варта представлява ли интерес? тъкмо не е карана над седмица
    Представлява.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Той видимо това прави и после пише " возите мъртво олово".

Коментар

Не е строшена,нова била ма нямало какво да я правят и ми вика Ела я вземи.Ще отида като намеря време да видя джаджата и ако става ти я товаря,все за някой стар Патрул или каравана или лебедка ще стане.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

В моя случай - 2 silver + един същото, ама японски размер, в моя случай. Японските са със син капак, като клас същите като silver. И трите необслужвеми, без гелове и прочие полюции.

Държа ги чисти винаги. Мия си двигателя 2 пъти в годината и акумулатора винаги е чист като от магазина.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моят старец е от преди да станат силвър...

Коментар

Ясене, понеже не всички имаме такива чудеса като твойто дето показва всичко дай един акъл как да измеря вътрешното съпротивление с подръчни средства?
            Върти ми се в главата нещо като напрежение в покой - напрежение под товар / тока

Обаче при какъв ток?

Свалих го от колата 12.2 ( някаква утечка май има), пренощува без нищо закачено и на сутринта го меря 12.5 в. Натоварих го с 4.5 ампера и отиде на 12.2 веднага и след 10 минути вече отиде на 12.0.

Сложих го на ТЕС-а и почнах културно и нежно да го наливам с ток с 1А и след 6 часа отиде на 14.5

Чини ми се че е пътник, колкото и да не ми се иска
            Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
              Ясене, понеже не всички имаме такива чудеса като твойто дето показва всичко дай един акъл как да измеря вътрешното съпротивление с подръчни средства?
              Върти ми се в главата нещо като напрежение в покой - напрежение под товар / тока

Обаче при какъв ток?
              Виждаш ли, че сам си се сетил за първия интересен въпрос. Има и други - при каква температура, в какво състояние на зареденост и с каква история на употребата в близките часове. Вътрешното съпротивление на оловен акумулатор е ярък пример за нелинейност (повечето модели предполагат линейна и логаритмична съставка), освен това може да се измени десетки пъти (че и стотици пъти, това не е майтап) в зависимост от ей такива досадни подробности. Поради което нито е диагностичен параметър, нито експлоатационен. На практика се използва свързания с него параметър "стартов ток", но за него пък има само методика за качествено измерване - дали е по-голям или по-малък от предварително зададена стойност.

Напрежението в покой също не значи много. В зависимост от няколко фактора, 12.2 волта може да значи 98% зареден или 0% зареден. И да, променя се при престой от няколко часа след натоварване или зареждане.

На практика, без да се гледа история на токовете, са сигурни само двете крайни състояния - 100% зареден (над 14 волта при малък заряден ток) и 0% зареден (10-10.5 волта при малък разряден ток). Прочее, той посоченият по-горе кулометър така се и калибрира. И също така, ако за оценка на състоянието можеше да се измерват само моментни характеристики, нямаше хората да се занимават с кулометричната досада.

Коментар

Специални благодарности за Сан Диего Брадърс и Бълдъзата. Получих си играчката. Малко още не съм я платил, ма радостта е голЕма.
                Ясене, твойта е при Брато.
                Мерси Братлета.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Важното е,че е при тебе.

Тия дни атакувам зареждачките,разреждането е лесно
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Важното е,че е при тебе.

Тия дни атакувам зареждачките,разреждането е лесно
                    Де късмет, де.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Вальо, със здраве да си я ползваш! Като сляза от тая лодка ще се разберем за парите. Споко, ще си платиш ... Хахаха
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз съм спокоен. Ти имаш да взимаш. хи хи
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

И аз не съм платил втората. То и за първата нямаше твърде яснота. Ама във Флота са така.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            И аз не съм платил втората. То и за първата нямаше твърде яснота. Ама във Флота са така.
                            Каква яснота? Работата е ясна, инструктирах бълдъзата да ви ги даде като и се обадите. И като гледам, всичко е по план.
                            Чакай да изровя емайла да го видя какво беше. Ич ме няма по сметки, добре, че е жената...

Your order ID is #156353.
                            Order Date: 28th Jun 2013
                            Shipping Address

Nikolay Alexandrov
                            .....
                            Billing Address

Nikolay Alexandrov
                            ....

Your Order Contains...

Cart Items SKU Qty Item Price Item Total
                            Xantrex LinkLITE Battery Monitor - 84-2030-00 84-2030-00 1 $216.99 USD $216.99 USD
                            Subtotal: $216.99 USD
                            Shipping: $10.99 USD
                            Grand Total: $227.98 USD
                            Anchor Express
                            http://www.anchorexpress.com/

А, е толкова струва джвръчката. Вариантите са 2- даваш ги на бълдъзата или ми ги пращаш по пейпал. Жената имала пейпал, ще ви го пратя на лични.
                            Вальо, нямам лично бе! 3 пъти гледам, само ме шашкате. Брат ми чак звъни, аз съм по средата на маневра, и вика "виж Форума и личните!". Баси викам, пак нещо съм оплел конците. Гледам, няма нищо, пак гледам, пак няма... И се прибрах в нас и се подкарах. Сега нещо ми дрънчи главата, ама нали трябваше все някак да ви полея подаръците...!
                            И що сте баннали Насов, сега тая верига за раздатка ще си я нося на гердан. Хахаха базикам се, добре, че ми даде телефон предварително.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Айде пращай пейпала.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Вальо, нямам лично бе! 3 пъти гледам, само ме шашкате. Брат ми чак звъни, ..........
                                Ми късно беше. Писах нещо и проверих уж к'во съм писал. Гледам на линия си ...и... нищо.
                                Нема значение. Благодаря. Купил съм вече кабелажа. утре го забучвам в буса и почвам да си играйкам.
                                Аааа вече съм чист.
                                Заделил съм от Дядовата 20 годишна, двойно препеченица.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X