Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Ако ще го трошиш, троши бързо. Бълдъзата пътува за БГ след десетина дни...
    Интелигентно регулаторче Balmar Max Charge 612. На неителигентна цена...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ех ако знаех за бълдъзата щях да се примоля да ми домъкне една верига за раздатката... ама така докато намеря кинтите и ще е тук

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Ех ако знаех за бълдъзата щях да се примоля да ми домъкне една верига за раздатката... ама така докато намеря кинтите и ще е тук
        Кажи за веригата. И колко тежи?

Коментар

Kaзах на ЛС, че вече зацапах достатъчно, но той Ясен каза, че ще чисти...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Kaзах на ЛС, че вече зацапах достатъчно, но той Ясен каза, че ще чисти...
            Верно зацапа.
            Ма мисли малко преди да цапаш!
            Че и Ясен не взима кинти за да чисти. Айде стига Чукча писател и питател.
            Откривай нещата сам, или питай викито, че тука малко ставаш досаден.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Спарки, нямам нищо против да решим с подръчни средства обратната задача - интелигентно 3-стъпково зарядно във вид на регулатор за алтернатор.
              А трите стъпки са?

Нещо да гледа заряден ток на акумулатора ли е целта?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://www.balmar.net/PDF/2005-mc-612-manual.pdf
                Спарки, страница 7. Трите стъпки са Bulk, Absorb. и Float. Направиш ли му на Ясен нещо такова, тава кебапчета щъ черпи!
                Ясене, тия гъзарските имат датчик за температурата на алтернатора. Като го подкараш на 100% да не се опече. Това мислили ли сте го?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Верно зацапа.
                  Ма мисли малко преди да цапаш!
                  Че и Ясен не взима кинти за да чисти. Айде стига Чукча писател и питател.
                  Откривай нещата сам, или питай викито, че тука малко ставаш досаден.
                  На теб ще ти досаждам с огромно удоволствие и безплатно и вечно!

Коментар

За да не се приеме като спам, правя уговорката, че въпросът се отнася до темата.
                    Нямате ли си работа или сте мазохисти? Пенчо каза защо:
                    "Преди години бяха нужни само волтмер..."
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      http://www.balmar.net/PDF/2005-mc-612-manual.pdf
                      Спарки, страница 7. Трите стъпки са Bulk, Absorb. и Float. Направиш ли му на Ясен нещо такова, тава кебапчета щъ черпи!
                      Ясене, тия гъзарските имат датчик за температурата на алтернатора. Като го подкараш на 100% да не се опече. Това мислили ли сте го?
                      Сгрях.

Ясене, това за зареждане на щатен акумулатор или допълнителни такива?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Ако ще го трошиш, троши бързо. Бълдъзата пътува за БГ след десетина дни...
                        Интелигентно регулаторче Balmar Max Charge 612. На неителигентна цена...
                        Тя и цената си е за интелигенти... къде 400 долара без темп датчици за акум. и алтернатор.

На джипа съм с червена оптима на около 3 години. Ако някой има път към Сф мога да го пратя за изследване. Преди това бях с Банер, но все беше недозареден. Като им се обадих казаха, че джипа ми не зарежда достатъчно /до 14,2в./. За този акумулатор трябвало поне веднъж месечно да зарежда до 14.7 в. Обясняваха, че нещо трЕбвал да калцира!?!
                        Теглих им на ум една майна и си купих Варта. Още на първия студ на Пампорово сдаде багажа и не можа да запали. Смениха ми я веднага гаранционно с друга такава. При следващия стед на село -17С едвам завъртя... Предложиха ми Оптима и доплатих. Продадох витарата с банера. Вече втори собственик смени и си е с Банер-а. Гледам и лебедка и е поникнала. Явно има нещо вярно за зареждането на Банера.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

То това на Балмар е хубаво, но малко встрани от моите цели. Преди всичко искам регулаторът да преслушва шунта и да ограничава зарядния ток, без да ограничава консуматорите.

Коментар

Е, това е с "една идея" по-лесно. Пък и ще се върже по-лесно.

Щатния регулатор може да си стои, а да му се бъзика обратната връзка. На това му остава да гледа 2 шънта - отиващото към акумулатора и харченото от консуматорите, и да бъзика щатния регулатор така щото да не прекалява със зарядния ток. Май даже и чисто аналогово може да се направи, но с малък проц ще е по-добре, та да може след стартиране да компенсира за няколко минути с по-голям ток. 2-та шънта ще са най-скъпото в цялата работа - къде 40-50 кинта общо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Е, това е с "една идея" по-лесно. Пък и ще се върже по-лесно.

Щатния регулатор може да си стои, а да му се бъзика обратната връзка. На това му остава да гледа 2 шънта - отиващото към акумулатора и харченото от консуматорите, и да бъзика щатния регулатор така щото да не прекалява със зарядния ток. Май даже и чисто аналогово може да се направи, но с малък проц ще е по-добре, та да може след стартиране да компенсира за няколко минути с по-голям ток. 2-та шънта ще са най-скъпото в цялата работа - къде 40-50 кинта общо.
                              Само един шънт, при това - вече го има защото е дошъл със ксантрекса. Дай в отделна тема.

Коментар

Да това ще е интересна и много полезна джаджа за офроуда , Ясене давай да я изкопираме,а Спарки незнам с какво да го черпим .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X