Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Бай ви Пенча има такова ръгнато в запалката, показва само напрежение.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Бай ви Пенча има такова ръгнато в запалката, показва само напрежение.
      Е, поне показва дали работи генератора. И как. Цели 5 лева се изръсих.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Е, поне показва дали работи генератора. И как. Цели 5 лева се изръсих.
        С'я прееба търговията на човека, какви 5 лева бре - 20 е.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз съм пушач. Би ли могло да се включи на друго място?
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Аз съм пушач. Би ли могло да се включи на друго място?
            Да. Във допълнително гнездо.

Коментар

Такова устройство имам и аз. Полезно е да знам кога е умрял алтернатора.
              Не цакайте човека с каса бира, ще прочете кое как работи и ще разбере разликата. Ако не я разбере или не му с чете, влизам в баса с варел уиски.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Такова устройство имам и аз. Полезно е да знам кога е умрял алтернатора.
                Аз па за тая цел си имам на таблото на колата червена лампичка с нарисуван акумулатор. Нямате ли си такива у флота?

Добре, няма да бъзикаме човека. Но няма и да му позволим да продава (ако се опита).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Аз па за тая цел си имам на таблото на колата червена лампичка с нарисуван акумулатор. Нямате ли си такива у флота?

Добре, няма да бъзикаме човека. Но няма и да му позволим да продава (ако се опита).
                  Червени лампички имаме много ама не ги виждам от кабината. Мотора бръмчи, вънка вали дъжд а аз съм се скрил долу и си гризя ноктите. И си мислля, че ми се зареждат акумулаторите... И като си помислим че си на 1000 мили от брега и нямаш много място за грешки, и лимита на нафтата е 2-3 литра на денонощие...
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Кой ти вярва на лампички,аз нямам ли волтметьр и инфрачервен термометьр да меря кое колко грее сьм за никьде.Като вьржеш и 9 батерии в една банка и познай колко от кабелните обувки и кабели не са у ред,кьде кое грее и кьде бЕга тока.И като банките са 3 примерно или имаш различни банки на 12,24,32 волта,ток на 110 и 220 волта,една зареждачка на стартовите,една или 2 зареждачки на тяговите,един конвьртьр от даден волтаж до даден волтаж,малко излорирани батерии / на радиото да речем,всичкия ток да се скапе батерията на радиото е само за него,да се обадя,че сьм на камьните пупупуупу и стои под задника на капитана,в моторното може да е 2 метра вода,батерията на радиото е на тавана и бачка/ и става една салата да се чуди човек лодка ли да кара,Аско жицата ли да му викат.
                    И това просто казано,не намесвам 3 генератора с техните батерии,не намесвам 2 мотора с по 2 алтернатора,соларни панели,алтернатори на хидравлика с принудително включване,батерии за трьстерите който евентуално мога да ги вьржа за тяговите или да комбинирам различните банки................и не сьм електричар,а само уж караме.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Имам, ама баш като изпуши релето, не понечи да светне, мамка и!

Коментар

Ей така, надявайки се само на лампичката една зимна нощ почти останах на пътя Усетих се след като пуснах отоплението на задния джам и ми спряха чистачките
                        Добре, че дизелака малко ток му трябваше да отлепи клапанчето, та да успея се прибера на габарити
                        Оказа се прекъснала възбудителна намотка в алтернатора ....
                        След това си направих 'високочувствителен и високотехнологичен' уред със светодиодче, което светваше на таблото ако напрежението спадне под 12.8В (в онея смутни години хората си мислеха, че имам аларма, защото диодчето светваше минута-две след като изгася двигателя )...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Имам, ама баш като изпуши релето, не понечи да светне, мамка и!
                          Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Ей така, надявайки се само на лампичката една зимна нощ почти останах на пътя
                          Е не знам. На прости дрънгели като Нива например, лампичката светва извън интервала 13-15 волта.

Коментар

Е не знам. На прости дрънгели като Нива например, лампичката светва извън интервала 13-15 волта.

И аз не знам, защо не светна, ама вече имам и стрелкови волтметър.

Коментар

Сигурен ли си, че светва по напрежение, а не през намотка в алтернатора?
                              На ГоУфу като ти е прекъснат ротора и лампата изведнъж се оказва, че не свети (не светва и при подаден контакт, ама кой да ти прегледа всички ламБи докато паля колата )
                              Просто 'масата' на лампата се взема през ротора... Почти съм убеден, че и на ладата е така... При свършили четки светва ли лампата?
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Сигурен ли си, че светва по напрежение, а не през намотка в алтернатора?
                                На ГоУфу като ти е прекъснат ротора и лампата изведнъж се оказва, че не свети (не светва и при подаден контакт, ама кой да ти прегледа всички ламБи докато паля колата )
                                Просто 'масата' на лампата се взема през ротора... Почти съм убеден, че и на ладата е така... При свършили четки светва ли лампата?
                                На моята категорично сработваше по напрежение, на по-новите май е пак така. На по-старите е през възбуждането и на износени четки нищо не казва (освен че не светва и преди запалването).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X