Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко амперчаса ми е акумулаторът? Кахърни измервания.

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    Да това ще е интересна и много полезна джаджа за офроуда , Ясене давай да я изкопираме,а Спарки незнам с какво да го черпим .
    Кое имаш предвид - монитора или регулатора? Те и двете ще са полезни, ама едното го има направено готово, макар и скъпо, а другото не съм го виждал.

Коментар

Монитора ми е интересен . Регулатора не е толкова жизнено важен . Може да се измисли някакво форумно производство на полезни неща, да има достъп до идеята и схемите, който иска да си ги прави . Може и някаква идея с благотворителна цел да се измисли, например от този монитор се нуждае всеки джип а го няма в бакалията, в америката е скъпо и далеч . На мен не ми пречи да напоя 10 платки друг също 10, а събраните пари за материали, остатъка по темите за помощ .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

То в тия джаджи се оказва че софтуера е по-голямата разправия от хардуера. То аз на един уж прост поялник правя n-тa версия вече.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...се оказва че софтуера е по-голямата разправия от хардуера...
          Това е, защото си програмист.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Ще видим, това ще е по-натам. Първо ремонтите, после тунинга.

Давайте акумулатори.
            Имам 2 броя Берга 65 и 91 АЧ. 65-цата е на 3-4 години, а 91-цата е на година и половина.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Това е, защото си програмист.
              Абе да ти кажа, вече понатрупах проектчета доста на брой - хардуера със все проектирането, симулациите (ако се налага) и правенето на платка ми отнема, да речем, 2-3 дни по 2-4 часа. Първо сглобяване на проект със 100-200 компнента - още 1-2 дни по 2-4 часа, и после като се започнат едни безсънни нощи в четене на чаршафи, проби и грешки - не ти е работа. Ако трябва да се подкарва например и връзка към PC през USB + софтуер за PC-то - още по. Ако TCP/IP стек или нещо от сорта - мале мила. Общо взето като време е нещо като 1:3 до 1:10 в полза на софтуера. Хем вече имам понаписано едно-друго и не започвам съвсем от нула. При прост проект ще е по-лесно естествено, но етапа проба-грешка-оптимизация на софтуер си е времеемък, даже всичко да тръгне от първия път хардуерно. А и в едни 20-ина процента от случаите правиш още веднъж платка, ако нещо е сбъркано или забравено, а после може да се случи да правиш и трети и четвърти път, ако проекта е с много неизвестни и труден за симулации и не си правил нещо подобно преди това. Сега, вярно че не си изкарвам хляба с това и съответно имам още по няколко дини под всяка мищница, но при мен така се оказва.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То това на Балмар е хубаво, но малко встрани от моите цели. Преди всичко искам регулаторът да преслушва шунта и да ограничава зарядния ток, без да ограничава консуматорите.
                Я го обясни като за първокласник. Регулатора Балмар 612 може за минутка да се ограничи от 100% на колкото процента искаш. Стъпката е през 10%. Датчиците за температура на алтернатора и акумулатора автоматично свалят алтернатора на 50% при покачване на температурата над определени стойности /за алтернатора, по спомени е 210F на корпуса/.
                Ти какво ограничаване искаш на регулатора?
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Иска удължаване на живота на акумулаторите. Стандартния регулатор въру алтернатора в автомобилите гледа единствено да поддържа едни волтове, и толкоз. Не го интересува колко е нагрят акумулатора, колко е зареден, и т.н. Не го интересува и колко си въртял за да запалиш или да се измъкнеш от някоя дупка с лебедката. Гледа само върху клемите да има примерно 14 волта. Съответно е компромис, особено при по-тежка експлоатация.

Коментар

Жокерче - брата ги разбира и ги работи,той е електричара в бригадата.

А как ще го измислите да се настройва даден вид батерия?Тяговата иска друго зареждане от това на стартовата.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Ще се избира с копче. То няма и как иначе.

...ама, аз още не съм го мислил задълбочено. Хардуера е малко или много ясен какво трябва да прави. Както и горе споменах - тънката работа е софтуера.

Коментар

Спарки, аз за 3 стъпковото зареждане разбирам. Не разбирам кое не му харесва на Ясен в Балмар регулатора /освен цената де/
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

ОФФ
                          Ясене, като се наиграеш, предлагам да ти откупя играчката на костуеми цени +10%.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            ОФФ
                            Ясене, като се наиграеш, предлагам да ти откупя играчката на костуеми цени +10%.
                            Остави го на мира Ясен, няма да си я даде, виж братята от америчко, едната балдъза ( не помня коя) си идва тия дни, та може да ти донесе на костуеми цени плюс агне за единия брат, другия ще се слюнчи само.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Остави го на мира Ясен, няма да си я даде, виж братята от америчко, едната балдъза ( не помня коя) си идва тия дни, та може да ти донесе на костуеми цени плюс агне за единия брат, другия ще се слюнчи само.
                              Тежки са тия неща. Нахално е. Иначе е най лесно. Имат ПейПал.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Тежки де - колкото едно агне, написал съм го, пък и брата на брата с балдъзата ще си падне кило за кило.
                                Чакай само да се съмне там и да прочетат това.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X