Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Жалко едно истинско професионално зарядно, работил съм с такова, но сега се съмнявам да намериш като резервна част само автотранформатора.Такова цяло зарядно се продава в едно магазинче за ел части до женския пазар.

Коментар

Трафа е здрав, което доста ме зарадва и насърчи, днес си купих нов ампермер ,но малко по-голям до 40 амп и фазов регулатор също 40 амперов който да замени автотрансформатора. Утре ще измисля временен радиатор за регулатора и ако проработи- ще заслужи истински, като на солидстейт релетата

Коментар

Ама ти регулатора да не го слагаш от вторичната страна на трафа, та си взел толкова голям? На първичната може и да не му трябва радиатор.

Коментар

Ей сега слизам до мазата да си наточа вино и ще снимам

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1827.jpg
Прегледи:1
Размер:189.8 КБ
ID:5444642Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1833.jpg
Прегледи:1
Размер:177.0 КБ
ID:5444643розовите са за фазовия регулатор, колкото и да не съм в час по добре да си замълча

Коментар

Оня ключ 12/24 волта Рязко ли превключва...в смисъл 3 степени 12 0 24 волта или се движи плавно което ме съмнява понеже не видях тиристорно управление характерно за ония времена !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Това са стари мощни с реостатно регулиране изправители.ключа е за Рязко превключване.Бива да им се ползува трансформатора за баш много стационарно устройство.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  ...с реостатно регулиране...
                  Аз реостат не видях. Видях автотрансформатор.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aз пък видях електрожен!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Aз пък видях електрожен!
                      Ако мислиш да му ползваш трафа за това - не става. Става за телоподаващо, с някои условности.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бъзикам се. Това нещо излежда страховито. За акумулатори на подводница може да е ОК, не му разбирам

Коментар

Не е точно автотрансформатор,но не е и реостат,схемата му трябва да е нещо такова:
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

По ония години рядко ще видиш нещо толкова масово и произведено от единствения производител в Държавата,което да е опасно за живота.Моделите сигурно са повече,но основно са два големи туча с регулиране в първичната и реостат във вторичната(и огромни Селени).
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ако схемата е като горе, вероятно в случая е променлива индуктивност. Не пече като другото.

...макар че ми е малко странно, ама това е мислено в едни други времена...

Коментар

Ремонтирам един ТЕС на подобен принцип ! Докарах го до кривата круша и отлежава от миналата седмица да ми дойде музата !
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X