Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    А да ми дадете схема с SFD 107 изправител и КЦ 133 стабилизатор? Трябва ми за акомолатор 185 амперчаса. Забравих да кажа - имам звънчев траф, ама е изгорял. Дали ще мога да си го навия?
    Благодаря!
    За коледа мога да ти подаря КТ315Г. Става за зарядни до 235Ah.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      А да ми дадете схема с SFD 107 изправител и КЦ 133 стабилизатор? Трябва ми за акомолатор 185 амперчаса. Забравих да кажа - имам звънчев траф, ама е изгорял. Дали ще мога да си го навия?
      Благодаря!
      Да го пренавиеш или да го навиеш за 13-14V, защото оригинално не е за повече от 9. Не съм сигурен, че сърцевината ще го позволи.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Ми имам жица 0.05 и сметам да се събере.
        Един колега предложи КТ315. Много благодаря, но не мога да си позволя да го ощетявам, особено за такива скъпи и дефицитни чаркове.
        А стига, че вече ми се привижда торба с банани...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ако шумове на 5-10см от 5 киловатов отворен заваръчен инвертор са ти достатъчни - смислено направена платка и външен заземен кварц - не забиват дори презряните PICльовци. Лично съм пробвал тамън 3 тотално различни такива (pic16, dspic30, pic32).
          ...
          Не е до марка или архитектура, а до схемно решение. Нищо им няма на ПИК-овете, аз съм им сърдит по исторически причини.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:622508_524281580923168_1546320884_o.jpg
Прегледи:1
Размер:100.9 КБ
ID:5436578Натиснете снимката за да я уголемите

Име:457059_524281837589809_307234620_o.jpg
Размер:75.6 КБ
ID:5436579Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220468_524282127589780_1382322920_o.jpg
Размер:46.5 КБ
ID:5436580Натиснете снимката за да я уголемите

Име:194238_524282850923041_828894686_o.jpg
Размер:84.0 КБ
ID:5436581

След 3 дневен престой на акумулатора на зарядното преди малко реших да погледна какво показва мултицета !

А на последната снимка е последният модел на токоизточник !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:461644_524295404255119_2109693756_o.jpg
Размер:65.5 КБ
ID:5436582

След измиване ,че изглежда отвратително ,мерене на ток ! От 1 ампер при допир на сондата, пада веднага до показанията на уреда
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Не разбрах много какво си правил, ама тоя акумулатор не изглежда добре, ако на един ампер кляка на нула.

Коментар

Държах го 3 денонощия на зарядното и преди час два меря напрежението на 14.3-14.4 Волта,ток 0.02А ,След като го откачих да го измия и пак премерих тока и е същия...акумулатора има ток да те убие....докато го миех ми бръждеше на раничките на ръцете !Много си е добре...това ми е пациента !Имам още един такъв в гаража на друго зарядно за екперименти ! Въпроса е че мога да оставя произволно дълго зарядното включено и без да се интересувам какво се случва ....тока започна в началото от почти 7А и сега е видно колко е !

Коментар

Може!

Коментар

А едно време по цяла зима седяха акумулаторите на щепсел, крушка, грец и две щипки.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Да, ама едно време нямаше глобално затопляне при -20 и тока беше други пари.
                        По-добре да си напънеш сивото вещество и да направиш умно зарядно, а левчето което няма да дадеш на енергото прати на някой, който има нужда от него. Модерни времена
                        LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Държах го 3 денонощия на зарядното и преди час два меря напрежението на 14.3-14.4 Волта,ток 0.02А ,След като го откачих да го измия и пак премерих тока и е същия...акумулатора има ток да те убие....докато го миех ми бръждеше на раничките на ръцете !Много си е добре...това ми е пациента !Имам още един такъв в гаража на друго зарядно за екперименти ! Въпроса е че мога да оставя произволно дълго зарядното включено и без да се интересувам какво се случва ....тока започна в началото от почти 7А и сега е видно колко е !
                          Ако имаш възможност измери плътността на електролита при това положение.

Коментар

Нямам Ареометър,мисля тея дни да ходя до руския пазар за нашийник на кучето и ще се огледам дали има там !

Коментар

Последно имаше в Практикер. А май и в Бриколаж съм виждал. Някакви смешни пари.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Докога ще ви повтарям, че ареометърът на съвременните акумулатори е абсолютно безсмислен?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X