Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Засрещна клапани с буталата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Току що ми излезна едно видео,в което разказват че ,форд са първите които слагат гумен ремък в масло,именно в 1.8 TDCI .....и са изпищяло изключително много собственици на форд ,мондео,с макс, S макс ,и безброй фокуси
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Като страничен ефект, парчетата от скапващият се ремък запушват цедката на маслената помпа.
      На теория гумата на ангр. ремък е устойчива на маслото, но не и на промененият му състав от отмиването на изгорелите остатъци от нафтата.

• Така или иначе,моторите които качвам,ги избирам да са с верига....Малко да се отпусне мразилника навън и го почвам...нямам много време,ама ....

Телфера му виси вече заплашително над капака...да не е ставал форд,като не му харесва!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-01-21-21-34-26-596_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:167
Размер:152.4 КБ
ID:7023121
    Последно редактирано от Roninn; 21-01-26, 21:36.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• Много закачки с "миксерите" ама проблема с ангренажа не е в пряка връзка с работния обем
      Освен това , технологийте се развиват и съвременни 1.5 до 2.0 литра моторчета си ходят спокойно по половин милион километра
      С уговорката че се подържат и карат човешки, което разбира се изключва смяна на масло на 30 + хиляди км и др подобни счетоводни хватки
      Лични наблюдения над няколко подобни миксери в истерия
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

• Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
        Много закачки с "миксерите" ама проблема с ангренажа не е в пряка връзка с работния обем
        Освен това , технологийте се развиват и съвременни 1.5 до 2.0 литра моторчета си ходят спокойно по половин милион километра
        С уговорката че се подържат и карат човешки, което разбира се изключва смяна на масло на 30 + хиляди км и др подобни счетоводни хватки
        Лични наблюдения над няколко подобни миксери в истерия
        Не съм съгласен. Ангренажа и работният обем имат пряка дръзка. Когато единият двигател работи при 2000 об.м. , а другият при 4000 об.м. ,то това се отразява на ангренажа.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• Ако само пробега е важен и колко струва тоя пробег, то става и с ел скутерче за 500лв. Хем малко харчи, хем евтино, хем ако се развали, другото е 500лв. Стоката я слагаш на рамо. На няколко курса ще стане.
          Това, да ти е удобно, сигурно, топло, да ти е приятно, да се радва душата, да не се чудиш къде да сложиш третия куфар, кучето, ските. Музиката да не звучи като Веф, седалката да не е като градинска пейка, да не ти се налага да помагаш на педалите, те ега се засили.... Да не караш с антифони и да чакаш кога ще ти излязат камъните. Да не знаеш дали ще стигнеш там за където си тръгнал. Да избираш пътя, да не е стръмен.
          Ако мислите само за работа и кое колко струва...баси. по-добре 2м въже..... и парафин.

Аз завиждам на Владич, на Варвара, на Сан Диего брадърс, на Войводата, въобще на всички които още живеят а не съществуват.
          Карам си камиона с кеф и ми е на ...рамо колко харчи, колко струва и колко е дълъг.
          Пари се изкарват. Живота е един и е като прът в курник. Къс и усран.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо
          Silverado 1.3 i

Коментар

• didooo
            didooo коментира
            Редактиране на коментар
            Ако мое да добавя - от курника искам не само той да издаяни (той ако ще) , по-важно ми е аз (оператора ) да издаяна , като слеза от него ,след 500км , да нямам проблем да се повозя още толкова .

• И все пак, не стана ясно откъде би трябвало да се появи тая баничарка с двигател V8?
          На микробус, не камион, не автобус, не трактор или валяк, а баничарка?

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
          Не съм съгласен. Ангренажа и работният обем имат пряка дръзка. Когато единият двигател работи при 2000 об.м. , а другият при 4000 об.м. ,то това се отразява на ангренажа.
          Чудя се (риторично) когато единият матор няма повер, и по баирите му се вади душата за да може поне да се премести (като на гореспоменатия 190D) а другия има максимален въртящ момент още от под 2к оборота, кой ли двигател ще работи при по-високи обороти?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

И аз не съм съгласен. Моето "миксерче" К9К монтирано на купе с три лъча на предния капак при 115км/ч е на 2100 оборота. Нещо да кажеш за оборотите
            Спокойно можеш да подържаш 150км/ч докато ти омръзне да караш или свърши магистралата

Тръгва да се движи още на 1600об/мин. 1.5л с турбинка. Баирите на магистралата срещу комините на ТЕЦ-овете бобов дол ги "взима" със 150км/ч
            В момента е на 340х.км и НЕ пипа масло от смяна на смяна
            Последно редактирано от pansim; Вчера, 14:20.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

• didooo
              didooo коментира
              Редактиране на коментар
              Абе , има не едни , дето са с по 140 на 2к оборота (с 180 на 3к ) , некак си по-даянат . И хич не те информират за посоката на баира

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              Абсолютно. Всичко има. Аз говоря за конкретен случай с конкретен миниатюрен "миксер" Който се представя достойно и като вървене и като скорост и като разход. Особено последното!!! Обикновено съм на 4.3/100км

• Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
            ...В момента е на 340х.км и НЕ пипа масло от смяна на смяна
            Това че "не пипа масло от смяна до смяна" е интерен довод при разговор "на маса", но в реалността не е за хвалене, а е по-скоро притеснително...

И коментаторите...

Коментар

• pansim
              pansim коментира
              Редактиране на коментар
              Даааа...ясно ми е накъде отива мисълта ти...гориво в маслото. Спокойно. Имам познания и практика по темата. Нищо притеснително няма в конкретния случай

• Под "не пипа масло от смяна до смяна" масово се има предвид че не долива. Ако при смяната се налее ново масло до max, а до следващата е паднало на min, това си е разход, който почти никой не отчита. На някои коли min-max е 1,5л, може да има и с повече.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• Да не изпадаме в буквоедство и да не се опитваме да тълкуваме разговорния език, сленга и т.н.?
              Не пипа маслото все още значи не пипа маслото. Ако от смяна до смяна разликате е между максимум и минимум на "щеката", това е разход от максимум до минимум.

И коментаторите...

Коментар

• Ами всичките, дето ми твърдят че колкото сипят, толкова вадят не го отчитат. И като им обърна внимание - е, намаля нивото. Ама се хвали, че не пипало.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• Няма във вселената двигател с турбо, който да не пипа масло изобщо. То и без турбо няма, но да речем че при липса на турабо е малко по-постижимо почти да не го пипа.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Навремето се бъзикахме един приятел, че само ние си купуваме коли, дето горят масло. Въпрос на национална чест в БГ е да се хвалиш в обратното. А тогава се караха едни дърти кошници....Те сега пък новите си го бутат от ден първи, но то си им е технологично заложено, къде нормално, къде са се поуляли.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• А, спокойно. От всички автомобили които съм имал и имам, моите винаги са имали най-голям разход на гориво. Същите, при познати и приятели са харчели значително по-малко.
                      Та същата работа с маслото.
                      Ако от смяна до смяна харчи около мин - макс не му обръщам внимание. Виж, ако малсото не намява, ще занеса колата в сервиза за да се види на какво се дължи тоя феномен.

И коментаторите...

Коментар

• Еййй ....нищо не може да каже човек без да се натъкне на дежурните форумни спецове
                        Масло не пипа, означава че не се налага доливане за периода на смяна който при мен е 10 х. км. И това важи и за другата ми печка 1.4 френска машина с около 100 000 км само в нашето семейсто
                        за 6 години притежание. Ремонт по мотора = смяна на ангренаж. НИЩО друго за този пробег
                        Кия 1-во поколение стар предкамерен дизел със смяна на масло на всеки 5 000 х.км също не се долива.Да - намалява нивото което е нормално. Но нищо фрапиращо и извън норми няма
                        В разрез с мнението че малките турбо мотори едва ли не са аут след 100 х. км
                        Абсолютна заблуда!!!

ПП корекция на мнението ми - при 2100 об/мин скороста е 120км/ч по телефона демек GPS
                        Tова за френския К9К монтиран в А клас на Мерцедес W176
                        Последно редактирано от pansim; Днес, 20:02.
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 6 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на Днес.

Зареждам...
                        X