Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Няма кола над 2-3 години без следи от експлоатация, и тия филми с 10 годишни коли на 130 К км. Истината е, че всичко се прави, ако ще да е изгнила отвсякъде. Моя е немски, та има тук там, карах го при тенекеджия, почисти проблемните места, изкърпи някои дреболии и обработи с боди. При него видях буквално реставрация на 124 - изцяло нов под, прагове... просто собственика имал спомени с колата и иска да си я кара, видях я и готова - красота. По механиката всичко е ремонтопригодно, части на прилични цени. Проблем може да има с ел.инсталацията, изолацията на кабелите, но и тя се сменя. Има ли желание ще се направи всичко. Предпочитам да кърпя и правя 124, отколкото 7-8 годишна кола с вече тръгнали ръжди, съединител с цена почти на 1/2 от колата и т.н.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Много ми е интересно какво разбирате под "читава"? Ако става въпрос за като излязла от завода - такава няма, или ако има не се продава, или ако се продава струва колкото новите.
      Точно! Е, не са, колкото новите - ама поне на цената на 10 г., по-нов и на поне 1/2 повече километри... ама явно има защо...

Коментар

Под читава разбирай, да има моне нещо здраво в нея и да може да стигне от продавача до сервиза.

Има около мен сега да се продава една 126 4.2 читава и пак не мога да спя....
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От всички пури, дето съм виждал, не е имало без забележки...
          Инак, 4.2, 224 нр, Бари Уайт и кожените ръкавици.... ех...

Коментар

Тази може да стигне до сервиза, ама като ще е 4та кола, с тия данъци, с тоя разход. Някой ден като порасна голям...
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Желая ти го от сърце! Такава кола трябва да си заслужи собственика.

Коментар

Колега и аз да споделя като бивш собственик на W124 200D, 4МТ, 1990г.
                Моите препоръки са следните:
                1. Двигател поне 250. Не мисля, че турбото трябва да те притеснява.
                2. В никакъв случай не взимай без блокаж, иначе много ще псуваш зимата. Гледам, че колегите препоръчват да не е 4matic. Нямам впечатления за него, но знам, че без блокаж е мъртвец. Това ми беше основната причина да го продам.
                3. Не пропускай и климатика.
                4. Гледай да не е подменено окачването със спортно, че губи целия чар на возията.
                5. Една дразнеща дреболия, която се получава ако е бърникан километража - не работи дневния километраж. Не помня точно как беше.... мисля, че броеше до 99 и не можеше да прехвърли на 100.

Засега това се сещам.
                TOYOTA LAND CRUISER 120
                OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
                YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Под читава разбирай, да има моне нещо здраво в нея и да може да стигне от продавача до сервиза.

Има около мен сега да се продава една 126 4.2 читава и пак не мога да спя....
                  ...то "евтино-хубаво" или "евтиния мерцедес после излиза скъп" ясно... ама за 4.2 бензин няма ли "други бири", или бърбъни, коняци или малцово

Коментар

Джамбазов е казал "читав", а не "евтин"!

"Няма нищо по-скъпо от евтиния мерседес", казваха мерсоводите от всеросийския МБ Клуб.

А такава пура, ако е читава, не бива да се опорочава с газове, метани и други алтернативи. Това не е кола за всеки ден, дори за всеки уикенд не е. Още по-добре е да върви и с шофьор - удоволствието от задната дясна седалка също е удоволствие.

Коментар

Оспамихме темата на човека. 126 е една от колите които трябва да имам в този живот.

Иначе от дизелите на 124ката които съм карал, най ми допада 2.5ТД, но разхода е неоправдан според мен...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Оспамихме темата на човека. 126 е една от колите които трябва да имам в този живот.

Иначе от дизелите на 124ката които съм карал, най ми допада 2.5ТД, но разхода е неоправдан според мен...
                        разбирам те напълно! има такива... "болести"
                        иначе тука наблизо има няколко бензинови 124-ки комбита... и си седят... аз не съм много наясно, чета и ми е интересно, явно, че ако бяха дизел в това състояние, щото изглеждат доста запазени, да са заминали досега...
                        а, дори знам една червена-лимузина наблизо (от тия с широката лайсна- не ги знам точно, ама май са от последните), ама 200 бензин, на 45 000 км. истински!!! на една баба - хич не е митология казвам ви
                        - седи си в един подземен гараж, и даже не я палят, ама и смениха акумулатора и мина на TUV... направо ще падна

P.S. попитах от чисто любопитство, дали не я продават, щото тука не ми е работа да обяснявам, ако една кола не се пали 1-2-3 години и т.н. отвърна, "а нека си седи"
                        Последно редактирано от ivied; 01-12-13, 19:43. Причина: широката лайсна, а нека си седи

Коментар

Това, че няма стари коли на малко километри е пълна заблуда! Съвсем друг въпрос е, че трудно ще ги намерите в Горубляне, Враца или Дупница... Цените им като цифра в евро са по-големи от нашенските обяви в лева...

В случая с W124 според мен единственият смислен вариант някой да си купи такъв е за удоволствие... Ако си прави сметка, че ще му е по-изгоден за ежедневна употреба от по-нова кола "понеже е много здрав"... Значи сериозно се е объркал...

Мой съсед с автосервиз си купи 560SEC при това доста запазен... След това около една година го реставрира и сега от време на време го подкарва, но все има по нещо за "пипване"... Убеден съм, че вече е вложил в колата повече, отколкото е дал да я купи... Много впечатляваща кола... веднъж я видях с отворен преден капак и при вида на делкото щях да припадна...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

SEC-а е автомобил за ежедневна употреба, точно колкото е Ферари 750 Монца Спидер....

124 е автомобил с поддръжка, чието ценово ниво може да оцени само тоя, дето има такава кола.. Която, дори и при тотално скапване, ще донесе като скрап двойно от пластмасовите евридейки от пазара..

Тедо, не плуваш в твои води тука.

Коментар

Разбрах, че ми трябват минимум 4 000лв. за да взема `някакъв` бенц и да стартирам - номера , такси, обслужване, гуми и т.н. А в момента нямам толкова. Друг е въпроса че в България читавите копелета 124ки се броят на пръсти за тия в интернет къде се продават говоря. Иначе, когато имам възможността ще си купя 124ка 2.5 чист дизел седан с 4 врати. Много ме запознахте със ситуацията покрай 124-ките и чистите им дизели. фен съм, мераклия съм, но явно не ми е времето още за такава кола, нямам нужните средства.
                              Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Както казаха колегите евтиния Бенц излиза скъпо. Трябва предишния собственик поне малко да е имал уважение към колата си и ще си доволен и ти, но карана ли е душманската ще си разочарован. Моята е карана 1 година в БГ, от уж специалист по мерцедесите, ама дълго му оправях творенията, от които е спестил парите си за цигари за 2-3 месеца, но пък се беше представил "на ниво". 124 под 3500-4000 лв. трудно може да е без много забележки, и то с малките мотори. Големите бензинови и дизели от 2,5 нагоре гонят 5000, има защо. Много пъти съм слушал "те като твоята ги има по 2 000" - е няма ги, ама не ми се обяснява. Търси и чакай момента, моята излезе след около година дебнене, но си заслужаваше.
                                Успех в търсенето!
                                Ford Maverick II 2.3 XLT
                                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X