Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

a на 300 D или TD какво не му харесвате..?
    тук не важи ли принципа на Мечо Пух "колкото повече - толкова повече"..?

Коментар

Брех..
      Три пъти го почвам тоя пост... и три пъти трия...
      Що ли?
      Да си наложа мнението?
      Дето е формирано от опита?

Ами не, не искам да си налагам мнението, който иска, може да попита, и с удоволствие ще дам съвет.
      но да се влиза в безсмислени полемики, при които опонента не иска да чуе гласа на фактите - ами няма смисъл.

Всеки има право да трупа опит на цената, която е готов да заплати.
      Най-евтино е да пита.....

Коментар

само питам, не влизам в полемики, наистина ме интересува...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          a на 300 D или TD какво не му харесвате..?
          Според абревиатурите, приети в марката, 300 D се различава от 300 TD само по това, че второто е трилитрово дизелово комби ( зарад Т-то - което значи touring-сиреч комби), спрямо първото, което не е ясно какво точно е - вероятно конвенционален атмосферен трилитров дизел, монтиран в някакво купе, неясно какво.

Коментар

Моя е 300D комби. Като преценявам трезво нещата, не ми харесва ... като нищо може да ме надживее тая талига и мисля да го сменям за S класа. Не, че и тя няма да ме надживее, ама поне да разнообразявам ...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Моя е 300D комби. Като преценявам трезво нещата, не ми харесва ... като нищо може да ме надживее тая талига и мисля да го сменям за S класа. Не, че и тя няма да ме надживее, ама поне да разнообразявам ...
              Ти си го карай комбито в следващите 50 лета, пък после може да се самонаградиш с една S-classe.
              Ако питаш мен, ти си си го заслужил още сега, така че може да се поогледаш.
              Без да се разделяш с комбито, естествено!

Коментар

Не се самонаказвай,вземи си повече от една,че само с една е мъка.Плюс това можеш да си поправяш забележките по нея и няма как да ти вземат 1500 лева за смяна на спирачки да речем.

Аз се чудя как не си взел една ми се клатиш с това 124

А по темата..........и аз съм на мнението на Вени макар да не съм му го чел или да помня какво е казал,просто си го познавам човека.И на кратко -250 със или без турбина е избора,300 тежи и харчи,но ако това не е проблем........си го взимаш в С класа
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

а турбо на 124-ките има ли? 250 D и 300 D?

Коментар

Колеги аз вече съм взел кардинално решение следващият автомобил, който ще си купя да е Мерцедес 124, като конкретен модел Е-класа 2.5 113 коня.
                    В темата се написаха доста факти общо за старите и за новите автомобили.
                    Аз съм си решил защо искам `стара` кола. Тъй като в свободното от университета време работя като начинаещ автомонтьор и преди това съм работил 2 години като начинаещ стругар, съм се сблъсквал с малко но достатъчно случаи на проблеми при новите автомобили, които са буквално смешни на фона на малкото изминати километри. Фактор също е и че съм фен на `старата школа`.
                    Смятам че това че 124 е стар модел автомобил не е предмет на тази тема на разговор.
                    Тук става въпрос за чистите дизели при Мерцедес преди въвеждането на комънрейл системата, и такива като мен, които са любознателни и желаят да попиват знания за тези машини да научаваме от тези които са се сблъсквали с проблеми и са били собственици на такива машини.
                    Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      а турбо на 124-ките има ли? 250 D и 300 D?

поне го има писано ти стрелям линковете директно.Копирай си ги,че може да го сметнат за реклама и да ги бастисат.

http://www.mercedes-bulgaria.com/e-k...1985-1996.html

http://www.mercedes-bulgaria.com/e-k...-na-staro.html

и сьм съм сериозен за 140 с дизела в него,седни в една,врътни едно кръгче,а аз ще се почесваме щото ще ме сърби задника после.Аз минах през малките та знам какво е.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Поздравления! Добър избор. Колкото повече ровя в новите коли, толкова повече се старая да пазя старите си. Последното ми животно е TLC HJ 60 - 1982г...
                        Това, което си избрал е една от най-приличните коли, произведена някога. Единственият възможен сериозен проблем при 124 е кафявата гостенка.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

BENZBOSS на мен ли препоръчваш w140-ката ? Не съм порастнал още за такава класа.

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
                            BENZBOSS на мен ли препоръчваш w140-ката ? Не съм порастнал още за такава класа.
                            Не на теб,а на всички

Вярвай ми няма какво толкова да му се расте,ако данъка им е сходен като цена,а и избора ти е дизел който го има и е 124 то аз поне не виждам другите разлики какви са.Е едното е с 15 цола,другото с 16,но ако ровиш по колата и леките проблеми си ги отстраняваше сам то следващия ти проблем е само зимата,снега и тесните улички.

Ей не ми вярвате значи
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Ами 2 автомобила съм имал и досега на майстор ходих само за претапициране на тавана че нямах нерви да го правя. Всичко по колата съм си правил сам. Това не е проблем. Проблема е, че мерцедес зимата не съм карал и това можеби е стъпалото, което още ме спира да яхна един мечо. 140ка .... доколкото знам окачването е скъпо там прекалено голяма кола за мен е , тежко се намира място за паркинг, с тоя 300 чист дизел ше е като ковчег сигурно .... турбодизелов мерцедес няма да си взема(предкамерен).

Коментар

Окачването не е скъпо и не се троши лесно ако е нормалното такова,хидропневматиката е подобие на комбито на 124 та и там не се троши лесно,но си прав,че вече там е скъпичко.

За другото вече ти си знаеш,ако ще е само градска кола наистина размера има значение,но ако ще е втора кола и за дълъг път............да ме извинят 124ките ма големия си е голям.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X