Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Дълга история,ако ще го караш това го дръж оригинален и не пипай,дюзите са му второ поколение,а не първото като на 290 та проблеми имат.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

W124 300D - DAS BESTE AUTO DER WELT!
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
        Разбрах, че ми трябват минимум 4 000лв. за да взема `някакъв` бенц и да стартирам - номера , такси, обслужване, гуми и т.н. А в момента нямам толкова. Друг е въпроса че в България читавите копелета 124ки се броят на пръсти за тия в интернет къде се продават говоря. Иначе, когато имам възможността ще си купя 124ка 2.5 чист дизел седан с 4 врати. Много ме запознахте със ситуацията покрай 124-ките и чистите им дизели. фен съм, мераклия съм, но явно не ми е времето още за такава кола, нямам нужните средства.
        Братче, хубав W124 почва от 5000-6000 евро в Германия.
        Колегите те подплашиха с някъф разход 11/100 нафта в града . Интересно ...... аз имам W124 300D, карам го почти 10 години, па толчав разход не е било никога - на дълго извън града не стига и 6/100, а в града 8/100. Ама тукашната нафта е верно нафта, а не като в милата ни Родина.
        Иначе сърцето те тегли в правилна посока - W124 300D е жива легенда, автомобил без аналог в Света.
        Неведнъж и Тук във Форума съм казвал, че мечтата ми е накой ден като имам кинти да си поръчам един чисто нов такъв танк и да си го карам до последно.
        Батка, карал съм и съм имал кво ли не, ама такъв кеф няма, като 124-ката, истински автомат Калашников - безотказен, бери и стреляй, бляд!
        Последно редактирано от мишоци; 27-12-13, 17:42.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Този човек, който има този с 2.2 сди има и 210-ка комби 300 чист дизел автомат. С него пътувах веднъж на 150 километра със скорост 100-120-140 където позволява сме поддържали тия скорости и мерца даде 6.5 на 100 разход като се засича пълно-пълно. Очудих се направо, защото при изправарване му давам пълна газ и талигата се изтегля доволно както е с автомат и е комби, е не те блъсва турбо но съумява да изтегли прилично при приличен разход за такъв автомобил.
          Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Разхода ясен,но вървенето е субективно.На 210 с мотор 290 турбо като му дам шута в ламарината и почти нищо не се случва,леко ръмжи само и голямо чакане пада.Сравнявам с нормална си V8 кола,не ми се мисли това с 2.2 какво прави,ще трябва да го карам на попътен вятър само.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              .....нормална си V8 кола,....
              Да са маАш от тая тема с катафалките.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Да са маАш от тая тема с катафалките.
                Ъ.. казаха ли ти го ?

Right between the eyes!!!

Коментар

Хахаха, то "нормална кола" е малко размито понятие. По кофти стечение на обстоятелствата, жена ми никога не е карала по-малко от 220 коня. Сега се сурка с 300 и малко. Прибираме се ние в БГ и взимам на бълдъзата 3 цилиндровата Корса. Тръгваме за Добринище. Започвам изпреварване на камион, отсреща идва кола, от дясно жената "дай и газ де!". Ми дал съм, до ламарината... Чак заформихме спор дали не се бъзикам. Наложи се да отварям капака да показвам разлика в размерите. Хахахаха. Та "нормална кола" за някой е съвсем различно понятие.
                  Абе, това как качва баир? /американец ме пита за 3 цилиндрова кола.../
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колега смешно е но си е така за понятието - нормална кола. ЗА мен нормалното е от 100 до 150 коня. Над 150 коня ми доставя много яко удоволствие. Над 200 коня не мога да си позволя на този етап .
                    Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

• От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

на мен най-голямо удоволствие ми е доставяло пунто 55 - първата ми чисто нова кола (не нов внос )... Не знам колко й е бил верен километража, а и нямаше оборотомер, но вървеше със 160-170...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Само да ви подсетя, че от 2,2 до 2,2 има разлика. До преди няколко години се вадеха от 2.0д над 200 коня. Народни марки коли. Мен ме е късало Х5 с 3,0д - бях с 3,5 Паджеро.

Коментар

W210 с 2,2CDI съм го пробвал. С механични скорости, шест на брой. Върви приятно, дори се изненадах от динамиката. Все пак четири цилиндъра на такова голямо купе(беше седан) не е много обещаваща комбинация. Разхода също беше много добър. НО! Такъв просто няма да си купя. Заради проблем с централното заключване, му сменят компресора на централното(та вакуум помпа ли се води) и от там се бъгясва и спира да върви нормално(липсва мощност). Спецове успяват да отстранят проблема с побългаряване, което е за добро - нещо се бъркал мотора, че компресора не си е неговия и не управлявал нормално турбината си(която между другото е с променлива геометрия, някой питаше). Още при излизане от сервиза, вече турбото надува до нормални стойности, обаче при пробата се чупи някакъв пластмасов резонатор в колектора, който на тази възраст си е било нормално да си се чупи... Толкова за тоя. Това даже си е екзотичен проблем за него.
                          210 не ми харесва баш, но ако ще е, има ОМ605 с турбина или без(единия даже няма много електроника). 606 е само с автомат, а аз лично харесвам ръчката.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            До преди няколко години се вадеха от 2.0д над 200 коня.
                            Ъхъ, на жената БМВ Х1, 2.0д - 204 коня!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                              W124 300D - DAS BESTE AUTO DER WELT!
                              И аз не разбрах защо го отсвирихте тоя мотор, всеки вика вземи 250!?!
                              п.п. Нямам си на идея за дизелите на 124, карам бензин, та затова питам. На печките не съм фен, за мен е гориво за друг тип МПС, но това е друга тема.
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Ааааа тука не говорим за малки Беемвенца с по 200 коня,а за на ДЕдо ви мерника с почти 2 тона ламарина по него.Приятна динамика щото го знаеш,че е 2.2 и от куцото магаренце какво да иска човек.Е не е като старите двулитровият дизели дето те бие градския транспорт / без значение кой,трамвая ти се вижда Ламборджини жълт / как те хване,но пак не е това което един семеен седан трябва да е.Ако ти трябва евтино водеща семейна става ма чак пък да върви.........катери баира на трета с всичката газ па не знам.

300 на 124 не го тачат защото е тежьк,харчи много,а реално върви маааалко повече от 250 с турбина,като сложиш и цената на колата и факта,че за градско трудно развьрта,а за селско става и с 2.2 и те за това го заобикалят главно.

Всеки луд с номера си,аз с мьььька правя около 270 мили на резервоар градско,бащата редовно зарежда над 400 смесено,аз задни гуми хвърлям на 16-18 000 километра и двете никакви градски коли не са по нашите разбирания в БГто,половин Лада задните гуми на 6 месеца каране,горивото и другите отделно.Е от такива сметки не се хвърлят и на 300 след като и 250 прави милион и почти толкова върви - за къде бързаш с тоя куфар...........
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X