Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Като измерихте компресията после направихте ли реглаж на клапаните?

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
      Здрaвейте,много фенове не бенц имaло тук. ...
      Ами то сериозните почитатели на марката са тук..
      Няма да се размиват по разни мбфоруми, я!

Коментар

Първоначално публикуван от simeon40 Преглед на мнение
        Като измерихте компресията после направихте ли реглаж на клапаните?
        Те нa ОМ602 не се регулирaт.Смених цял мотор колегa.
        Поздрaви

Коментар

Те нa ОМ602 не се регулирaт....
          Ааа, как да не се регулират?
          Като сменяш маслото, се саморегулират, пустите...

ето, виж - The camshaft operated the valves via hydraulic bucket tappets; valve clearance adjustment is automatic..

Колегата отгоре или се бъзика нещо, или не е чувал за марката...

Коментар

Сaмореголирaщи е твa е вярнaтa думa,инaче съм реголирaл aмa нa 123.
            В Бългрия си го пaзим 123 от 79г. мотор 6цил редови моновaлкa,aвт скорости с лостa нa волaнa.Рестaврирaн през 2004

Коментар

Сaмореголирaщи е твa е вярнaтa думa,инaче съм реголирaл aмa нa 123.
              В Бългрия си го пaзим 123 от 79г. мотор 6цил редови моновaлкa,aвт скорости с лостa нa волaнa.Рестaврирaн през 2004
              Естествено, че ще го пазиш - това е класика.
              Прати ми VIN на ЛС - да му се накефя и аз.

Коментар

250д да няма компресия!? Да не е бил вярно на милион?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Естествено, че ще го пазиш - това е класика.
                  Прати ми VIN на ЛС - да му се накефя и аз.
                  Нямaм го тук,ще ти го прaтя един ден.
                  Поздрaви

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    250д да няма компресия!? Да не е бил вярно на милион?
                    Не знам нa колко е,имаше зaпекли и счупени сегменти.

Лично aз си мерих компресиятa,по нa 20г мотори кaрaни с лоши мaслa или лошa подръжкa можеш дa очaквaшш всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      ....250д да няма компресия!? Да не е бил вярно на милион?....
                      С правилни масла и регулярната им смяна взе да я губи осезаемо някъде между 700 000 - 800 000. Мъка , мъка .....

ПС. Между другото , при последвалата трапанация, шийките на коляновия вал си светеха като нови . Все ми се струва , че вала ше изкара още толкова .

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      .... Може би съм разглезен от 4х4, ама...
                      ... а мислиш , че не си ли ?
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Зa aвторa нa темaтa
                        http://www.ebay.de/itm/181301662777?redirect=mobile
                        Чисто нов,сaмо е рaзрaботен 25.000км
                        Поздрaви

Коментар

...
                          Чисто нов,сaмо е рaзрaботен 25.000км
                          .....
                          Ъхъ. И като са го разработили са го вкарАли в гаража и от тогава не е изкарван . Щото е на една баба , дето дядото е умрял и нема кой да го кара . Или ако греша , значи е бил на една млада майка , която единствено е ходила до детската градина да си кара детето .

Шегата настрани , но наистина е като кукла !

Само за протокола : на 25 000 дори все още не е разработен. Продължава "да се отваря" до още толкова километри , че и отгоре.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Ъхъ. И като са го разработили са го вкарАли в гаража и от тогава не е изкарван . Щото е на една баба , дето дядото е умрял и нема кой да го кара . Или ако греша , значи е бил на една млада майка , която единствено е ходила до детската градина да си кара детето .
                            КОлега от форума, който живееше в Германия, и работеше за Мерседес, си продаде 124-та на 97 000 км - РЕАЛНИ!!!. Аз толкова нов бенц не бях виждал.
                            Невероятен.
                            Продаде се за 40 минути.

Коментар

Здравейте колеги имам въпрос относно м111 моторите (2.0 и 2.2 16 клапана) при 124-ка.Защо има се носи толкова лоша слава на тези мотори?Поразгледах и видях,че ел инсталацията се скапва,комутатори и тем подобни...Как стой въпроса с ел. инсталацията при по-старите мотори (2.0 и 2.3 122 и 136 коня)?Какви проблеми могат да се очакват при тях?Насочил съм се в далечното бъдеще към 124-ка и съм си го поставил за цел да притежам такъв автомобил един ден...много ми допадат купетата а те са само с бензинови мотори.
                              Поздрави
                              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                                Здравейте колеги имам въпрос относно м111 моторите (2.0 и 2.2 16 клапана) при 124-ка.Защо има се носи толкова лоша слава на тези мотори?Поразгледах и видях,че ел инсталацията се скапва,комутатори и тем подобни...Как стой въпроса с ел. инсталацията при по-старите мотори (2.0 и 2.3 122 и 136 коня)?Какви проблеми могат да се очакват при тях?Насочил съм се в далечното бъдеще към 124-ка и съм си го поставил за цел да притежам такъв автомобил един ден...много ми допадат купетата а те са само с бензинови мотори.
                                Поздрави
                                Защо да му се носи лоша слава на 111 мотора? Много хубав мотор си е. 16 клапана. На времето май малко трудно се газифицираше - към настоящия момен не знам как стои този въпрос.
                                Комутатора му е скъп и се краде лесно. В известен MB форум имаше доста теми как лесно се отваря предния капак /няма до го писвам тук/ и как комутатора се разкача от щипките и куплунга и се гепва. По спомен second hand вървеше към 1500.00 лв.
                                За инсталацията също не съм чул, че се скапва /не че няма/. Моята 124-ка е на 25 години и с 8 клапановия 102 мотор /да чукна на дърво/ нищо не съм сменял от ел инсталацията.
                                Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                                Бахти, как се изказах...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X