Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

И аз я мислех 124-ката, но разхода си е разход. А и през повечето време се возя сам, без багаж, около 1200-1400км на месец, повечето градско. На година са около 15 хиляди километра и средния ми разход сега е около 6/100(старо Ауди TDI). 900 литра, по 2,60лв са...към 2300лв, а за 1500 литра(при 10/100 за Мерцедеса) са близо 4000лв. Все си мисля, че до 1500лв смогвам да си поддържам Аудито, с все данъците и застраховките, че и консумативи като гуми от магазина си купувам(не от евтините), синтетично масло и пр, все по-скъпите части. Ако ли ме хване кризата, спестявам малко от поддръжката, без сериозни последици. Това добиче 90 коньовото TDI на VAG, знае и две и двеста, че даже и без подгревни свещи пали ако е зор дори в голям студ. Но от гориво при по-харчовита кола, можеш да спестиш само като походиш пеша.

Иначе за много неща ги харесвам тези коли на МБ, и то повечето дребни и сантиментални. Предразполагат към спокойно и сигурно шофиране. Ресурса и здравината, също. Самата им направа, като качество и вложена мисъл(разбира се не чак на 100%). Харесвам таблото на този автомобил, оформлението и избора на аналогови уреди, отчитащи директно определени параметри - манометъра за маслото ми е на сърце, уреда за температура, дори аналоговия часовник в оборотомера(желателно е и да има оборотомер), скоростомера, с чертичките за напомняне на коя предавка колко може да се вдигне... Естествено, возията и комфорта. Схемата на превключване на скоростите, най-вече включването на задна предавка(казах вече от сантименталност), както и самото превключване на скоростите като усещане. Начина на управление на чистачките от ръчката на мигачите, самата чистачка със сложното си движение. Външния вид и звука на дизеловите им мотори(както казваше един познат "Все едно се трошат камъни вътре"). И сигурно още много неща, за които на прима виста не се сещам(да, ръчната спирачка и ключа за фаровте и т.н.).
    Хубави коли са, но в момента хем не са за мен, хем читави почти няма. Тази от марката от онези години, която ме устройва като разходи и качества е 190D(W201). Но пък от нея читавите са още по-голяма рядкост и пак на баснословни цени.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колега, Цецо, все едно поста който ти го написа съм го написал аз. . Явно все още не съм готов за Мерцедес. А и да бъда готов факта си е факт - трудно ще намеря читава 124-ка.
      Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Баси какви бисери се написаха, не е истина! Върха е "124 с 606 78 г."! А съм се понапил вече! Ама и мъртво пиян да съм, не мога да си представя, че мога да изтърся такива бисери .

Коментар

Хммм..
          Ако намериш 124 купе - дизел - купувай, независимо от цената!!!!
          В Латвия има два броя такива - добре направени. Инак - от фабриката не са излизали никога такива.
          Това е само за уточнение.

Инак, ако искаш да караш, да караш, да караш.... нормално, не да се пречкаш в движението, търси двигател 605.911 или 605.912 - това е 2500 сс без турбо, 20 вентила, 113 нр. Това нещо върви идеално, разхода с автоматична кутия е съвсем поносим - ~ 8/100 пловдивско каране, и определено си заслужава да се обърне внимание на екземпляр с такъв двигател.
          Гледай тенекии - мотора е трудноубиваем, много трудно.

Ако търсиш резачка - търси двигател 606.962 - това е 177 нр с турбо, но на 124 не се поставя, а на 210 върви само с АСК. Мноооото върви - не питай отде знам. И на W140 го има, ама там идва малко слабичък.

Трилитровия дизел без турбо е относително слаб, но не чак толкова. Лошото е, че читавите такива практически не присъстват на пазара - който има такъв в добро състояние, не го продава - щото не е луд да заколи златната кокошка.

Не гледай километража - всички са на 190 000 км, ако да са на двайсе и кусур лета. Гледай състоянието, гледай подгревните свещи - траят по ~ 200 к км, гледай тенекиите, общо състояние на колата.

Ако ти хареса - взимай! Това не е покупка - това е инвестиция!
          Вероятно мога да съм ти полезен с още инфо - питай!

Вероятността да намериш отличен екземпляр у нас клони към нула. Вероятността да намериш читав такъв из европата клони към доста нули в цената. Вероятността да скочиш към някой дарак е много голяма, и затова мнооого внимавай - тук отлична 124-ка няма, еле дизелова, ама все пак надеждата умира последна.

Ако харесаш нещо - ще помагам със съвети.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Баси какви бисери се написаха, не е истина! Върха е "124 с 606 78 г."! А съм се понапил вече! Ама и мъртво пиян да съм, не мога да си представя, че мога да изтърся такива бисери .
            Собственика е на 78 години

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
              Е какво да кара, 124 500Е ли? На 78 г. и това му идва бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                И на 98 години да е, 606.ххх серията е от друго време..

Коментар

Колега,карам 124 90г 300ТД 147к.с. 4матик комби от 5год.Невероятен автомобил,невероятна возия,невероятен двигател-гори всичко(наистина всичко).Проблема му е 4матика.Градско между 11-13лт.зависи от карането,извън 8-9.Проблеми-никакви от ДВГ,гледай тенекийте,дифа да не вие,карета, автомата е железен.С добри гуми и ASD на дифа зимата не е зле. 4 матик 124ка не купувай. Ако те интересува нещо питай.
                  Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Е какво да кара, 124 500Е ли? На 78 г. и това му идва бързо.
                    Е именно де! Исках да кажа, че е колс за улегнали хора.
                    Въпреки някой недостатъци, тези автомобили са истинските мерцедеси, ако някога испадна в излишък бих си взел един, особено комби

Коментар

Първоначално публикуван от margarit5 Преглед на мнение
                      4 матик 124ка не купувай
                      Верно е.
                      Ако нещо има много дерт, викай неволята, да помагаме!

Коментар

Че има грешки...Ясно ...Здраве да е,всеки бърка,но момчето поне се е ориентирало правилно.Ако се загледате - написал е колегата "купе с 4 врати" (ясно,че някои от Нас разбират друго под "124 купе") .В крайна сметка момчето търси 124 седан с ЧЕТИРИ врати -ДИЗЕЛ и се колебае,с кой точно мотор,ще му прилегне най-добре на стилът и нуждите.
                        Най-добре покарай някой Мерцедес на познат и се наслади и извади сам изводите си.Аз така като гледам накъде отиват нещата - перфектен ще Ти дойде един 250ТД ,а относно читавите екземпляри.....Мерцедес се търси поне 6месеца!
                        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Ако си взема бензинов ще е двуврато купе на 124ка, защото това е моят идеал за красива кола, и винаги ми е била мечта. Цената на бензина и нафтата е идентична и при цени от над 2.50 лв за литър при пробег не по - голям от 10 000км на година някакви си 10-20 - 50 ги кажи стотинки разлика в цената на бензина и нафтата не биха били стряскащи разходи за гориво. Така че при разход от 10 на 100 нафта ще получа по-малко динамика и тръпка отколкото ще получа при каране на бензинов мотор с разход 10 на 100. Бензиновия е по - пъргав. Обаче бензина не ми харесва само заради едно - не ги разбирам тия механични инжекции, тия датчици, тия центровки на делко, тия комутатори, почне да прекъсва спре да пали - бягай купувай кабели свещи.... тая част с бензина много я мразя. Ако стана мераклия за бензин ще гледам някоя 124 с 2 порти.
                          Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Ако нещо има много дерт, викай неволята, да помагаме!
                            . Благодаря Вени,засега съм решил проблемите ,по мой си начини, но изчетох де що има за 4матик.
                            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

....Мерцедес се търси поне 6месеца! [/QUOTE]
                              Аз търсих година, ама търсех максимум 3-4 модификации. И не твърдя, че съм намерил читав, просто ми хареса и отговаряше на критериите...
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Много ми е интересно какво разбирате под "читава"? Ако става въпрос за като излязла от завода - такава няма, или ако има не се продава, или ако се продава струва колкото новите. Няма как да няма забележки за 20-се и кусур години. Основно са по вътрешния интериор - седалки, панелите на колоните, панелите с дърво, ... Отвън, пак няма как да не е чукнато, предната броня редовно се чупи, ... Двигателите на дизелите са чук, и трябва да е милионник, или карана със всякакви гадости (това е много вероятно), или да не е сменяно масло та да има проблем там. Силовото предване и окачването също са чук. Най проблемна е ръждата, има определени места които са уязвими и където трябва да се гледа. Но, това по скоро е изключение и се дължи на ептем душманска експолоатация. На мойта единия калник беше загнил, щото преди това е имало интервенция там и го свалих да го правя, и всеки знае тая "яма" в предния край на прага, дето се пълни до горе с кал, ами със свито сърце я изгребах и измих и какво беше всеобщото учудване когато от долу се показа детаил все едно сега излязъл от завода! А колата е от Германия! Та изкам да кажа, че вероятноста някой да се набута е малко вероятна. Разбира се, после трябва да се заделя някой лев и едно по едно да се оправят тия уязвими неща в интериора и даде вид отвън.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X