Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Тия неща си имат цена. Вървенето, най общо казано, при дизела се постига с високи и прецизни налягания на впръскване и нагнетяване. За да се получи, системите са достаъчно усложнени от към оборудване. А както е известно - което оборудване го няма, то не се троши. Отделно, колкото по високи натоварвания - толкова по бърза амортизация. Та общо казано - цената на вървенето е надеждноста, отделно по висока цена на подръжка и по кратък живот.

Коментар

Босе, така като ги каза тия неща, и като знам аз какво пробвах и как вървеше, си рекох че нещо съм се смахнал(което не е изключено де).
      Та реших да видя "на хартия" какво са ни написали за тия коли. Оказва се, че тоя който го карах W210, 2,2CDI(143к.с.) с механична кутия, го дават по-вървящ от всичките дизели преди CDI-то, включително и от 300 с турбина(177к.с). Това и на ускорение и на максимална скорост. А разхода го дават под 5/100 извънградското и нещо около 8,5/100 градско. И да ни послъгват малко, пак е ясно, че не е баш куц кон. Е, може би в сравнение с S 500, не е голяма бегачка, но тука ускорение до 100 около 10 секунди, и максимална скорост над 200км/ч не са съвсем лоши показатели за семеен седан с такива размери и такъв разход. Ресурса вече е друга тема.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодаря на Андро и на адаша за просветлението. Явно нещата са като при бензина - по-добре 2,8 вместо стария 3,0. Въпреки че и тука има размисли, ама... Винаги съм се кефил на старите бенцови дизели, трака разпознаваемо от 200 метра, не върви ама тегли като танк. Карал съм самосвал 709, 90 к.с., голям мъртвец, ама му слагаш 5-6 тона(по книга дават 3,5) и като набиеш втората на баира няма спиране.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

И двата двигателя са чук, 300 просто е по-вечен

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Босе, така като ги каза тия неща, и като знам аз какво пробвах и как вървеше, си рекох че нещо съм се смахнал(което не е изключено де).
            Та реших да видя "на хартия" какво са ни написали за тия коли. Оказва се, че тоя който го карах W210, 2,2CDI(143к.с.) с механична кутия, го дават по-вървящ от всичките дизели преди CDI-то, включително и от 300 с турбина(177к.с). Това и на ускорение и на максимална скорост. А разхода го дават под 5/100 извънградското и нещо около 8,5/100 градско. И да ни послъгват малко, пак е ясно, че не е баш куц кон. Е, може би в сравнение с S 500, не е голяма бегачка, но тука ускорение до 100 около 10 секунди, и максимална скорост над 200км/ч не са съвсем лоши показатели за семеен седан с такива размери и такъв разход. Ресурса вече е друга тема.
            За това казвам,че е относително.На бабата взех 290 турбо в 210 седан за в БГто,засечи тоя мотор какво дава,на каква база е правен,коя модификация инжекция има и какви са му проблемите и колко ремонтите.Става общо взето и то като го кара баба им,като слезе от него и се качи на 500 и пьрвите 2 дни ги чака да се изчистят пред нея на светофара и тогава мести крака от спирачката на газта…………та както казах е относително.

Ако трябва да избирам АЗ поне бих избрал 290,а не 220 с новата инжекция,предпочитам да ги давам за гориво вместо за дюзи и ремонти ма това сьм аз,кеф цена нямало…………../ то па един кеф,турбо от Скания му трябва /
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Да се включа и аз със 7 годишен опит със 124 купе. Дето не вървяли 124 зимата.. ) Сложи 4 нови зимни гуми и нека не върви зимата по снега. Никога съм нямал проблеми, а съм ходил три пъти до Одеса в снега, като в Румъния беше ужасно, а от Силистра до Варна на връщане минах само аз, защото беше затворен пътя... Единият път даже беше Ноември и не бях сложил зимните гуми още и Румъния огледало по целия път, а Украйна сняг и киша и беше приключение... Малко по-внимателно, заобикаляш разбирачите с предно по канавките и това е... И задължително 4 зимни хубави гуми за снега. И шофьор зад волана.. По-миналата година, когато купувах Тераното беше паднал Февруари един сняг - по улиците на Варна имаше само джипки и аз с 124-ката да търся акумулатор за Тераното...)
              На моето купе му навъртях вече 300 000км., като половината са из Украйна, който е ходил, знае за липсата на пътища там. Или поне за липсата на ремонт по тях последните 30 - 40 години Освен че спуках картера на 6-7 места, почти не съм пипал окачване - стабилизираща щанга кривих, кората отдолу изгубих - но окчването държи. За съжаление последно време сдава багажа, годините си казват своето Отказа да върву на бензин, и в два сервиза не могат да разберат защо Карам я само на газ, ослушвам се из варненско за някой сервиз в който да помогнат...

Коментар

Относително е както казах,за мен поне това с мощен мотор не върви в снега еле автомат,а 99% от 140 са такива.

газ ли караш или метан,ако е метан почти 2 торби цимент ли ти тежи газовата?2.3 ли е мотора?

Пробвай още 3-400 кила кола с още 100 коня поне автомат и да се посмеем после заедно
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Хубаво де. Тъкмо почна да се оглевдам за 140 и ти дойдеш и ме откажеш... Има ли 4х4 140ки?
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Относително е както казах,за мен поне това с мощен мотор не върви в снега еле автомат,а 99% от 140 са такива.

газ ли караш или метан,ако е метан почти 2 торби цимент ли ти тежи газовата?2.3 ли е мотора?

Пробвай още 3-400 кила кола с още 100 коня поне автомат и да се посмеем после заедно
                    И метан имаше, ма го махнах. Мотора е 2.0 най-простия. Сега е пропан със средно голяма бутилка - 40 л. Карам в момента автомат 200 коня с предно, ама зимата не го изкарвам, щот му са скъпи гумите ) Карам си бенца или джипката... И говоря за 124, не за 140. Ако покарам 140 автомат из снега, ще ти кажа дали става, за сега съм пас... Но съм обикалял из снежна Добруджа при затворени пътища още с Лада 1500с с чувал пясък в багажника и с БМВ 316 Акула с четири зимни рециклирани гуми, че работата ми е свързана с бензиностанциите и няма зима, няма сняг, няма село на майната си - трябва съм там като има авария... С никоя не съм оставал в преспите, засилвам се и ги минавам с повече газ..

Коментар

Е 2.0 бил,помня,че беше нещо малко ма не се сетих дали 20 или 2.3,а за метана се сещам.

Нямат много общо зимата,вярвай ми,това което прави сравнително леко 124 с малък мотор едно 140 с около 400 кила повече и 150 коня горница не го може,спреш и няма тръгване.И аз говоря за зима,да не скочи някой сега Ма аз как тръгвам...........да катери из Симеоново по уличките цяла зима или Боровец и пак си говорим кое е голям паметник зимата.

Няма 140 Щаер,124 300 дизел комби му е майката там,от последните години.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Хубаво де. Тъкмо почна да се оглевдам за 140 и ти дойдеш и ме откажеш... Има ли 4х4 140ки?
                        В Бургас па кога ви пуснаха зима,там я валне 3 пръста я не,ние за педя говорим тук,за 3 пръста сняг как казах 3 бордюра в багажника,зимните нови,автомата на зимен режим и мръсна газ,ако е дизел още по-добре,че му избягали стотина коня и на лизгаво се не лизга толкова лошо.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

В Бургас няма, ама аз живея до Бургас вече. Миналата зима за гласуването теглих колата на жената сто метра по баира с джипа, а в Бургас нямаше нищо. Колата на жената е с предно и добри зимни гуми.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Едни текстилни вериги в багажника за всеки случай няма ли да свършат работа? Слагат се за две минути и за още толкова се свалят при нужда, а доколкото знам могат да се карат и нонстоп при голям сняг. Не са като металните, които ще ти разбият камъните в бъбреците и окачването, ако покараш по асфалт

Коментар

Ааааа АЗ съм МЪЖ и вериги не слагам,маам бос,живял съм в баиреститв покрайнини на София,при добра зима 4-5 месеца си е сняг на пътя,а това значи по 2-4 пъти на ден вериги да слагам.Живял съм и 3 зими на Боровец,от главното шосе до нас 3-400 метра сняг и стръмно,с Патрула ставаше без никакви мъки,а подобни на тия съм теглил на вечер и по трима.

Нещо май не ме разбирате.И моя на планина съм го водил,да рови из снега на Голямата Мечка тук,но от 3 си избирам 320ката къс като освен един АБС по колата почти няма какво да ти пречи на карането зимата.Ако заведа 500 от последната година с новата скоростна и всички тризвездни глупости за времето си,а и 110 коня повече на конете и ще има да ме гледа умно.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Да вметна и аз, че под сняг разбирам от 40-50 см нагоре, да го удърви един месец на най-високи дневни температури -5, -10°С, нощем -20 и надолу, каквато често е зимата при нас(поне беше), че и метър сняг си падаше редовно. Време, когато изчезват дизелите из града, че и половината бензинки, та в тия условия не му е силата 124-ката, пък и с 190 коня. Ако е въпроса, в тия условия, когато бях студент 1 курс, излизах от вкъщи с 2л вряла вода и акумилатора под ръка, поливам изпарителя на 23 годишната ми лада на Х километри, с масло 20W50 s 2(две) добавки, че малко налягане на маслото се позагубило, и а запаля, излизам от гаража, екипиран отзад с Вида спорт - на мокро се оглеждаш в тях, отпред с летен Барум и летен Дънлоп, и стой та гледай как обикалях целия град да разбивам преспи. Отплеснах се, ама спомени...Хайде весело посрещане и да си намерите хубави бенцове, които да ви радват!
                                Ford Maverick II 2.3 XLT
                                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X