Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Да се включа в темата. Нагара под дюзите от не добро филтриране ли се получава. Карам на масло в съотношение 70/20/10 масло нафта бензин. Маслото го цедя през памучни парцали. Имам подгрев на горивото(серпентина в резервара вързна за малкия кръг) единственият проблем които имам е, че на около 100л. масло под дюзите на талерките хваща едно подобие на нагар и колата почва да не върви и да пуши. Имам монтирана и газова уредба. Колата е Дачия с мотор Рено 1.9Д със механична помпа Бош.

Коментар

След 20 000 км. САМО на отработено масло няма нагар, нито по буталата, нито по инжекторите, нито в предкамерите. (Има свидетели от форума) Двигателят си беше за ремонт и реших да проверя последствията от работа с отработено масло, естествено ПРАВИЛНО филтрирано.
      Става въпрос за античен предкамерен 4 литров 6 цилиндров атмосферен дизел.
      С гащи, крачоли, парцали и сутиени не става.
      Иначе ако имах Дачия, вероятно нямаше и да го цедя.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абе Дачия е ма требва цедене. Прочетох темата задълбочено и сега умувам за центрофуга. Ма пущините много пари у ми се не дават. Мерак ми е да преправя една комунистическа за бебешки дрехи като и сложа фитри за боя 3-4микрона от вътрешната страна. Чакам та ми я донесе един приятел ище пробвам. Ако имате други идеи споделете.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          естествено ПРАВИЛНО филтрирано.
          Кое е правилното филтриране?
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Центробежното.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              От отработеното моторно масло се правят нови масла. Има си начини. Например в Русе.
              "

Центробежното."

Да си дойдем на думата .

Няма да казваме коя е фирмата дето произвежда масла в Русе - да не става реклама , и колко е качествено маслото ИМ след като идва от центробежния сепаратор.
              Не че не се прави така - заради това отработеното масло се събира в белите държави , преработва се + добавки и отново в машината.
              А забравих - слага му се и етикет ... кеф ти ШЕЛ, кеф ти ВАЛво, кеф ти квот кажеш.
              Нали е износ за БГ - няма значение . Те са като индианците.

Да си дойдем на думата - ако двигател комплект с помпата можеш да го намериш за под 700 лева на моргата - карай смело на каквото масло искаш - даже и на русенско .
              Имам авер дето маслото от ДВГто го налива в резервоара докато е "топло". Тая тарга поне 5 тона масло е излопала (отделно нейното) . WV - D 1,6 - Транспортер.
              В крайна сметка цената на спестеното гориво + итервенцията по замяна на агрегата ще бъде в ПЪТИ по малка от дадените пари за "Истинска нафта" .
              Даже дъртия дръгел почна да набира по-сериозно на баирите ??? Дали от това че му е износен помпения елемент и сега му идва густо с по гъсто гориво?
              Последно редактирано от Rachido4x4; 05-03-15, 22:05.

Коментар

Моторното масло не е по-гъсто от повечето нафти. Лятно време поне. През зимата категорично е по-доброто гориво, поне на тема разпръскване.

Scrapheap не го слушайте - той в центрофугата е изхарчил повече ток отколкото струва маслото, а нагар няма не защото много го очиства ами защото двигателят е голям, дърт и прост и като го напънеш се самоочиства. Също е важно да няма трансмисионни масла в сместа (от автоматици може).

При рециклирането на маслата освен центробежния сепаратор има и други технологични процеси. Да се твърди че рециклираното масло е по-лошо от нефтените дестилати е пресилено - и в единия, и в другия случай е въпрос на технология. Ама ние в темата не говорим за рециклиране.

Коментар

С 300W двигател, едва ли съм изгорил толкова много ток, въпреки че наистина струва повече от маслото, защото то е безплатно.
                  Колкото до пречистването - излиза бистро и доста по рядко. Пък твърдите частици си се трупат в утаителя и са потресаващо много.

Коментар

Добре де ма аз как да се отърва от нагара. Получава се даже и на 50/50 нафта/ масло. Отърва ли се от нагара нема да стъпя на колонка.

Коментар

Вземи по-голям двигател.

Коментар

Интересно как да го събера в чаушеско

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Вземи по-голям двигател.
                          Еееееее това е несериозно. Преди време карах една 124 Ка 2.5 петак и имаше същия проблем. По съм склонен да мисля за по добра филтрация. Дайте идея за евтин вариант на центрофуга. Като гледам тук много колеги имат богат опит в карането на масло. Ако имате решение за проблема с нагара давайте.

Коментар

Сега сериозно. Тук повечето колеги сте с голям опит. Дайте идея за справяне с проблема с нагара. Преди време поканих един МБ 124 250д да гори масло но и том го имаше същия проблем. Ако някой се е справил с нагара да сподели.

Коментар

След 18 страници, не ти ли стигат идеите?
                              Аз съм си направил центрофугата сам и не е нито сложно, нито трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                След 18 страници, не ти ли стигат идеите?
                                Аз съм си направил центрофугата сам и не е нито сложно, нито трудно.
                                Прочетох и 18те страници мнооого задълбочено. Мисля да преправя една центрофуга за дрехи и да видя какъв ще е резултата. Но въпросът ми е нагара от недобро филтриране ли се получава? Никъде в темата не е упоменато, че при не добро филтриране се получава нагар под дюзите. А това ми е основния проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X