Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверено - паленето на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проверено - паленето на газ

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    А ако беше го регулирал правилно щеше да си пали и без подгряване
    И щеше да обезсмисли всякакви по нататъшни разходи!
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

е, тука не ще да пада под нулата...,

Коментар

Входа на изпарителя трябва да е отгоре,защото топлата вода като се охлади става по-плътна и слиза от самосебе си надолу с което се подобрява циркулацията на течността през изпарителя.От както правих собственият си изпарител така нямам никакви ядове.
        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ludau Преглед на мнение
          Входа на изпарителя трябва да е отгоре,защото топлата вода като се охлади става по-плътна и слиза от самосебе си надолу с което се подобрява циркулацията на течността през изпарителя.От както правих собственият си изпарител така нямам никакви ядове.
          Поздрави!
          Това е за блясъци..
          Я марш в училище! Преди да напишеш простотия, пред голяма аудитория, поне да беше видял стрелките, които производителят на изпарителя ти, добросъвестно е сложил на щуцерите. От такива авторитети АГУтата имат лоша слава!
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нека не спамим темата,но ще кажа едно единствено нещо!
            Доста по-голям си от мен и в спора ,че знаеш ще ти задам един въпрос ,на който може да ми отговориш и на лично.
            Той е:"Термосифонното охлаждане има ли водна помпа да върти водата?"
            Не искам да прозвучи като заяждане и се извинявам на хората,който съм подвел.
            Весела коледа на всички!

Коментар

Любопитен съм какво и пука на водата каква и е температурата, след както циркулира принудително и как се обезвъздушава тоя изпарител, който се пълни отгоре?
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Един много правилен въпрос!!!
                Наистина така си е,но когато се запълва охладителната система с вода,на принципа на скачените съдове всичко се запълва,ако разбира си е монтиран изпарителя на ниво по-ниско от най-високата точка на охладителната система.Когато изпарителя е по-високо,както каза колегата Scrapheap,трябва да се направи както той каза !
                Признавам си това не го съобразих-моля да бъда извинен!

Коментар

Независимо дали е ниско или високо монтиран, ако в него водата върви отгоре надолу, ще събира мехурчета докато направи тапа.

Принципът на скачените съдове в автомобилната охладителна уредба изобщо не е приложим, защото елементите не са отворени към атмосферата.

Коментар

Някой може ли да ми каже колко мога да държа включен подгревателя, без да циркулира водата през него- замерването показа че е към 300 вата, досега 30 секунди съм пробвал и няма проблем но не смея повече, дали се разсейва топлината без да циркулира водата?

Коментар

Първоначално публикуван от lizaastar Преглед на мнение
                      Някой може ли да ми каже колко мога да държа включен подгревателя, без да циркулира водата през него-
                      Колкото искаш
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от lizaastar Преглед на мнение
                        Някой може ли да ми каже колко мога да държа включен подгревателя, без да циркулира водата през него- замерването показа че е към 300 вата, досега 30 секунди съм пробвал и няма проблем но не смея повече, дали се разсейва топлината без да циркулира водата?
                        Не се бой, то няма какво да му стане. Веднъж не обезвъздуших парното на мойта дизелова барака с почти същия подгревател(само свещите са с лули, а не с гайки...и струват двойно-тройно повече от тези), и замалко свещите да се запалят заедно с изолоцията си и лулите. Успях да дръпна лулите им в последния момент. Само една беше изгоряла(та от там знам цената). Ама тука антифриза ще си ги охлажда и нЕма проблеми. Циркулация ще се получи макар и минимална вследствие на разликата в температурата на водата. Няма как да кипне в подгревателя.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

на -14 пали безупречно ...

Коментар

• От: До: Проверено - паленето на газ

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                            Като почне обледяване,се кара на нулево положение-колата работи с течната газ в изпарителя.Като заглъхне,пак на газ за малко.Така 2-3 пъти и става работата.
                            По тая система съм карал при -18 без проблеми.
                            И аз съм го пробвал - работи.

Коментар

На -24 градуса,пасата на жена ми пали и няма проблем,но преди да потегли я подгрява на място около 5мин и след това вече се тръгва.Колата няма бензинова помпа и е с 1.8 моноинжекцион мотор.При тези температури аз не можах да запаля на бензин при всичко изрядно по колата,но явно бензина замръзна във филтъра.

Коментар

Първоначално публикуван от stanev11 Преглед на мнение
                                На -24 градуса,пасата на жена ми пали и няма проблем,но преди да потегли я подгрява на място около 5мин и след това вече се тръгва.Колата няма бензинова помпа и е с 1.8 моноинжекцион мотор.При тези температури аз не можах да запаля на бензин при всичко изрядно по колата,но явно бензина замръзна във филтъра.
                                Как ще замръзне бензина. Пропана има температура ба втечняване -2градуса, а бутана -42 градуса. Лятото сместа е 60:40, а зимата 40:60. Ако се кара колата само на студено и не може да вдигне температура по висока от -2 градуса в багажника или там където е бутилката, бутана ще изгори и ще остане само пропан, който не може да се придвижи към изпарителя подаради втечненото му състояние и ниското налягане.
                                Миналата седмица ми се наложи да ползвам газова горелка, а навънка беше много студено. Горелката нямаше никаква сила. Опитах да обърна наобратно бутилкататака че газта да се стича към горелката. Пламака огасна и започна да тече като вода и капеше по земята, стоеше си течно до вечерта. Много често този проблем го има при камионите които са на газ, а бутилките им са монтирани външно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X