Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
    Баси, спирам да се возя лоу-кост.
    За мен нямаше нищо по-клаустрофобично от А-320 в лоу кост вариант, когато влязох за първи път. 10 см. между редовете седалки... А ако излезе, че и пилотите им са втора ръка...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      Ебаси от едно посещение какви неща се родиха, а аз се чудя как им идват на акъла на някои конспиративните теории.
      Какво се е родило..?! Няма конспирации в писанията ми. Има логика (и протокол...).

Конкордия като се обърна и полу-потъна с почти 5000 на борда от които 32-ма загинаха, някой да отиде..?!!!
      Ферибота (не съм сигурен дали не бяха и два случаите) в Скандинавия...?!!
      Повярвай ми - мериш западни политици с метъра за български подобия. Там ПР (на Запад) от трагедията на хората, никой не си позволява да прави - ще го разчекнат на кръст. Още повече, че въпросните полици не се срещнаха с близките на загиналите, а с разследващите - какви отговори могат да очакват на място, по-малко от 48 часа след инцидента (още не беше открита втората черна кутия)..?!
      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-03-15, 08:00. Причина: А

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Какво се е родило..?! Няма конспирации в писанията ми. Има логика (и протокол...).
        Дописах преди да видя, че си писал.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
          Що се забърквате в чак толкова сложни конспирации? Преди малко чух по новините, че въпросният втори пилот е получавал дълго време психиатрична помощ, даже нуждата от такава периодична помощ е била отбелязана в летателния му лиценз. Баси, спирам да се возя лоу-кост.

http://www.focus.de/panorama/welt/le...d_4574082.html
          Изискванията за пилотите са еднакви, независимо дали компанията е лоу-кост или не. В тези изисквания си пише, че не можеш да пилотираш ако имаш или си имап психиатрични проблеми. Не съм знаел, че немските медии са като наще, но явно е така ...
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Говорител на „Джърмънуингс“ потвърди, че е имало брадва на борда на самолета. Този инструмент е част от оборудването за сигурност на самолета "Еърбъс 320".
            Тия верно са държали брадва на борда и при това при пътниците... Толкова с нокторезачките.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Един нашенец пилот..сега инспектиращ или инструктор каза, че и на него се е случвало да забрави кода и да не може да си влезе в кабината и то когато са на летище. При напрежението на което е бил подложен главният пилот /разбрал е много добре какво става/ може и да не се е сетил или му е отнело време. Паниката спохожда и най-коравите!
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Тия верно са държали брадва на борда и при това при пътниците... Толкова с нокторезачките.
                Че има брадва в А320 има, но е в пилотската, а не в пътническата кабина. Стои точно над втория комплект /разгъващи се/ седалки в пил. кабина. Може и в пътническата да има, но за това не знам, не съм виждал и ме съмнява.

Един нашенец пилот..сега инспектиращ или инструктор каза, че и на него се е случвало да забрави кода и да не може да си влезе в кабината и то когато са на летище. При напрежението на което е бил подложен главният пилот /разбрал е много добре какво става/ може и да не се е сетил или му е отнело време. Паниката спохожда и най-коравите!
                Кодът не помага, ако отзад има човек в съзнание, който не иска да влезеш.

Коментар

На мен лично, продължава да ми стои някакси лимбизе тая работа, дето за едно денонощие разплетоха случая в детайли.
                  В контекста на протеклия разговор за терористите - те не само, че много държат да се обозначат, ми е практика много често за едно и също нещо да има претенции за авторство от няколко страни. Нерядко и за събития, които изобщо не са терористични актове. Та това бързане ми се струва да цели превенция. Сега вече и да се обадят от някои „Охо Бохо" с кандидатура за героизъм - имаме достоверно звучаща контра-теза.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Изискванията за пилотите са еднакви, независимо дали компанията е лоу-кост или не. В тези изисквания си пише, че не можеш да пилотираш ако имаш или си имап психиатрични проблеми. Не съм знаел, че немските медии са като наще, но явно е така ...
                    Никъде в сериозния свят няма "абсолютни забрани". Има критерии. Алкохол - толкова промила, а не изобщо да няма. Забранени неща - по списък и тн. В психиатрията много от диагнозите са далеч от абсолютни.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    На мен лично, продължава да ми стои някакси лимбизе тая работа, дето за едно денонощие разплетоха случая в детайли.
                    Ако си намериш на пода в кухнята счупен буркан с лютеница, колко време ще ти отнеме разследването? Това не е малайзийски самолет паднал в зона с бойни действия или в неизвестно кой океан.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Никъде в сериозния свят няма "абсолютни забрани". Има критерии. Алкохол - толкова промила, а не изобщо да няма. Забранени неща - по списък и тн. В психиатрията много от диагнозите са далеч от абсолютни.

Ако си намериш на пода в кухнята счупен буркан с лютеница, колко време ще ти отнеме разследването?...
                      Ми най-вероятно няма да се занимавам. И не мога да го асимилирам като аналогия да ти кажа.

Коментар

Разследването тепърва започва - за какво приключило разплитане на случая разправяте?
                        Относно параметрите на полета, а също така и настройката на автопилота информацията е от открити източници - предавала се е 'онлайн' по време на полета...
                        За CVR навярно ще обявят транскрипция, но това ще стане навярно не по-рано от няколко месеца/година...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ми най-вероятно няма да се занимавам. И не мога да го асимилирам като аналогия да ти кажа.
                          Добре де, без аналогия:
                          Ясно е къде е паднал самолетът и това е в страна с развита инфраструктура, администрация и утвърдено правоприлагане. Разследващите са стигнали до мястото в рамките на часове. Няма опити за мародерство и едва ли са укрити улики и доказателства от трети страни.
                          Запазени са записи от самолета. Ясно е че разследващите не са длъжни да разкажат всичко от тях на медиите, но го имат на разположение.
                          Воден е от радари до последно, запазени са и записи от тях, знае се точната му траектория от излитането до катастрофата.
                          Събрани са достоверни биографични данни за екипажа.

Ясно е че нещата ще се уточняват ама при тези данни ако отсега не е ясно, скоро няма и да стане.

Коментар

Самолетна катастрофа при горните условия съвсем не се случва за първи път, а друг път, в който така бързо да е станало толкова ясно, аз поне не се сещам. То и вярно, че винаги има пръв път де, а-ма...

Коментар

Самолетните катастрофи стават достатъчно рядко и технологиите напредват през това време.

Коментар

Самолетна катастрофа при горните условия съвсем не се случва за първи път, а друг път, в който така бързо да е станало толкова ясно, аз поне не се сещам. То и вярно, че винаги има пръв път де, а-ма...
                                Намериха кутията с аудиозаписа. При положение, че от него може да се съди, че единият член на екипажа е бил заключен извън кабината по времето, когато (според други данни) на автопилота е бил зададен друг режим на полета (което не може да стане неволно), май не трябва много чудене за да се изгради предварителна версия за причината на катастрофата.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X