Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Специално е проектирана така, че да не може да се разбие с нищо което е на самолета. Иначе двама трима по-здрави младежи я разбиват завземат самолета и резултата е пак фатален за всички.
    Изобщо предполага се, че трябва да се пазят от хората отвън, а не от някой вътре в кабината.
    Subaru Legacy 2.5
    Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      ... Сега мислели да въведат старшата стюардеса да замества пикаещия пилот, за да не оставал другия сам. ОК, втория е 90 кила, старшата е 44, главния пикае, вратата е заключена... Няма идеален вариант. Няма и да има.
      То в доста авиокомпании, в т.ч. и България Еър това изискване си го има от години. Но наистина не е нещо, което да даде някакви по-сериозни гаранции срещу предумишлени действия на член на екипажа.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

.... втория е 90 кила, старшата е 44, главния пикае, вратата е заключена... Няма идеален вариант. Няма и да има.
        Амииии

И старшата 90 кила, с едно черно поясче, пък после непикащия пилот да му мисли..

Коментар

ония в СКПто нали само това чакат.
          То тия в пункта много добре знаят за какво става въпрос и техния дъх същия нали заедно са гледали мача вечерта . Знаеш как е в гарадока едно голямо семейство
          Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          То в доста авиокомпании, в т.ч. и България Еър това изискване си го има от години. Но наистина не е нещо, което да даде някакви по-сериозни гаранции срещу предумишлени действия на член на екипажа.
          То тогава ще почнат да падат щото старшата ритнала щурвала с крак че новите пилотски кабини са теснички
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            То тогава ще почнат да падат щото старшата ритнала щурвала с крак че новите пилотски кабини са теснички
            То сега всички търсят аудио записа, а тогава ще е ебаси опашката
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Бояджия няма как да приземи самолет. Или има с процент успеваемост 0.0000000....0001 Ако има пилот в самолета, даже и незапознат със дадения самолет, шансове има. От кулата могат да го "водят" и да му помогнат да настрои приборите за кацане. Ама без никакъв опит в летенето, не мисля че ще се получи.

Вратата на кокпита е лека и кекава, докато не ти се наложи да я разбиваш. Там влизане няма. Или поне няма за времето през което е нужно на пилота или да приземи самолета, или да ти наскачат пътниците /след 11 Септември в Ню Йорк никой няма да "следвайте заповедите на терористите, не ги ядосвайте"- а заблъскаш вратата цивилен, а са се разпищели от екипажа- караминьола е станал за под минута. И няма "ама аз си нося ножче"! Носи си и сатър, куцо, кьораво и сакато са те подкарали на "ура".

Единственото нещо което аз виждам е, да се задължат лекарите да докладват на авиокомпанията, ако разберат, че ти трака лимката. Мене ме караха да подписвам съгласие, че тукашния КАТ може да докладва на морските, ако ме пипнат да карам пиян. Къде е магистралата, къде океана. Ама а не попдпишеш, а си видял капитански лиценз пред крив макарон. Да де, имало тайна на клиента. Не и за наште морски.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                То сега всички търсят аудио записа, а тогава ще е ебаси опашката
                Тогава ще им сложат и камери Което между другото не е лоша идея . Така или иначе върви запис на аудио файл нищо не пречи въпросните кутии да записват и видео . Тогава като падни самолет ще е ясно кой какво е правил . Камерите поне са евтини .

Коментар

Камерите са евтини, но носителите, които могат да издържат на такъв удар, не чак толкова.

Коментар

Единственото нещо което аз виждам е, да се задължат лекарите да докладват на авиокомпанията, ако разберат, че ти трака лимката. Мене ме караха да подписвам съгласие, че тукашния КАТ може да докладва на морските, ако ме пипнат да карам пиян.
                    КАТ може, докторите не. И поповете не. Внимателно се замисли и ще схванеш разликата. Това е много отвъд "тайна на клиента".

Коментар

Ми да ги водят на авиолекарска и няма тайни после,доктора на шефа ти и оп,сечено,а не кьорав като лалугер пък се качил самолет да кара.

Едно време като се спречкахме с баща ми и му викам Ти си луд бе.......не съм,имам и документ,добре съм си.........А де.

По име се знаеха кой колко и на какво пиене държи,не може да пиеш с лекаря в гарадока и на сутринта да се правиш на луд.Ще те скъсам на сутринта......да ама не,знаеха си мярката,в толкова спирам да пия и след толкова време ела ме хвани.На бас с доктора и пак летиш.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Камерите са евтини, но носителите, които могат да издържат на такъв удар, не чак толкова.
                        Не са по различни от носителите които записват параметрите на машината и разговорите .

Коментар

Повече данни, по-сложен или по-голям носител => по-ненадежден. Тук е описано доста подробно: http://www.dw.de/как-функционира-чер...я/a-18340957
                          Аз честно казано се изненадах, че разчитат на флаш памет. Не знам как са я направили така, че да издържа на удар.

Коментар

Повече данни, по-сложен или по-голям носител => по-ненадежден. Тук е описано доста подробно: http://www.dw.de/как-функционира-чер...я/a-18340957
                            Аз честно казано се изненадах, че разчитат на флаш памет. Не знам как са я направили така, че да издържа на удар.
                            Една СД карта какво да и стане от удар, тя е лека, малка и няма механични движещи се части, примерно...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              Една СД карта какво да и стане от удар, тя е лека, малка и няма механични движещи се части, примерно...
                              Точно като китайски GPS тракер. Идеалното решение. Само дето чипа и като спре взезапно от 500км/ч до 0км/ч като минимум ще се сцепи. А като се сцепи...
                              BTW - как пък никой не се е сетил, ами записват само по 120 минути аудио. Сигурно нямат 200лв за 128GB флашка.

Коментар

Старите записващи устройства бяха лентови и издържаха . Също не е проблем да предава данните в реално време това и сега го има при някои самолети .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X