Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    При текущите и в момента стачки на пилоти в "Ханзата" няма мениджър (дупедавец, лапач на комисионни и т.н. големии благини) който да каже "Инсулт е, претоварваме ги..." - това би било негово бизнес самоубийство и смърт(и възможна реална такава), както и начало на отърсване на натрупала се шлака в авиокомпаниите....ама на тамошните "меринджеи" това не им се иска.
    Затова е по-лесно да кажат "назначаваме пилоти самоубийци, ама пък не ги претоварваме".
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Дедо, обявената ситуация сочи:
      1. Командира е предал управлението и е казал че напуска мястото 'до едното място'. Затова свързват седалката с неговото напускане.. Освен това щом е записано дишане, със сигурност са определили кой микрофон е записал този шум (вероятно е микрофона на гарнитурата, а не общия).
      2. Хм... Дали може да се каже точно какво би направил болен мозък, решил да прави такива неща?
      3. Да
      4. ръчката е в дясната ръка, бутона доколкото се вижда на клипа е на централната конзола - лявата ръка... Профила на полета показва доста равномерно спускане (съдейки по равния профил - при работещ автопилот за скорост и посока, и навярно и по височина, но в режим 'поддържане на вертикална скорост').. Навярно ще е трябвало многократно да натиска door lock защото едва ли са пробвали само един цикъл на отваряне....
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Да бе! А кога според вас е изпаднал в безсъзнание/мозъчна смърт - преди ръчно да зададе на автопилота да слезе до 30м от морското равнище (докато лети над алпите) или след това?

За елоьоменатите нещо да се добави???
        Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Колеги по форум, успокойте се. Наистина е уникално 20 часа след такава катастрофа да се появи публично и почти официално причината и тя да доста издържана спрямо /публично известната/ фактология/та. Впрочем, ако прочетете още един път пост #57, ще видите, че silverfox съвсем ясно е предугадил тази хипотеза, часове преди да стане известна.

Мир на душите на жертвите. Дано влиянието на този инцидент върху индустрията, която мнозина от нас използват интензивно да е поносимо, колкото и егоистично да звучи това.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Затова е по-лесно да кажат "назначаваме пилоти самоубийци, ама пък не ги претоварваме".
            А-хам...само че никой не може да знае на кой кога ще му скимне да се самоубие, и това е достатъчно алиби. Докато броят часове във въздуха се отчитат стриктно.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
              Впрочем, ако прочетете още един път пост #57, ще видите, че silverfox съвсем ясно е предугадил тази хипотеза, часове преди да стане известна.
              Всъщност там имах предвид случая с малайзийския самолет, а не съм се опитвал да предвидя какъв е този случай. Иначе не са много вариантите - технически проблем, човешка грешка, умишлено човешко действие и лошо време.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Затова е по-лесно да кажат .....
                Онзи ден не ми остана време да си говорим, но видя реакциите на "квалитетната ремонтна компания" и реалната им работа. .......Мразя маркетинга и производните му

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Дедо, обявената ситуация сочи:
                1. Командира е предал управлението и е казал че напуска мястото 'до едното място'. Затова свързват седалката с неговото напускане.. Освен това щом е записано дишане, със сигурност са определили кой микрофон е записал този шум (вероятно е микрофона на гарнитурата, а не общия).
                2. Хм... Дали може да се каже точно какво би направил болен мозък, решил да прави такива неща?
                3. Да
                4. ръчката е в дясната ръка, бутона доколкото се вижда на клипа е на централната конзола - лявата ръка... Профила на полета показва доста равномерно спускане (съдейки по равния профил - при работещ автопилот за скорост и посока, и навярно и по височина, но в режим 'поддържане на вертикална скорост').. Навярно ще е трябвало многократно да натиска door lock защото едва ли са пробвали само един цикъл на отваряне....
                т.1 Не съм го чул в началото, може и да го е нямало, някъде да са го казали.......или да са се сетили че в началото не са го казали,
                т.2 Тук по-отдавна четящите знаете че поне веднъж ми се е налагало да стрелям срещу хора.....Да дишаш 8 минути равно срещу смъртта, ъъъъъъъ .....
                т.4 Автопилота изключваше тотално на тези курници (по спомени) ако повече от 30 сек. упражняваш усилие на лоста за управление.
                Първоначално публикуван от alex_r Преглед на мнение
                Да бе! - преди ръчно да зададе на автопилота да слезе до 30м от морското равнище
                Виж по-горе :-)
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е, аз не те обвинявам в екстрасенски способности, съпричастност към организация или някаква друга сходна чутовна глупост, а илюстрирам доколко е приемлива версията, която ни се спуска.

Коментар

Дедо,
                    1. точно пресконференцията
                    2. никъде не чух да се казва, че е дишал равно... Дори напротив - коментара на прокурора бе двусмислен - чувало се е активно дишане (явно подсказвайки, че не е спял и т.н.)... А за да се чува, едва ли е било толкова равномерно.
                    4. Изключва да (ако не се лъжа - доста по-бързо ако упражниш достатъчно усилие на лоста), обаче профила от флайтрадара показва равномерно спускане, поддържане на скоростта и направление. Без никакво отклонение на профила. Затова съдя, че е бил на автопилот...
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Дедо,...
                      Два самолета са ми падали, ял съм го с "разследващи", някъде по-нагоре беше писано че публиката иска "веднага" и някой опра пешкира (поне за мен)
                      Принципно съм "пас" ще слушам (през две-три), ще гледам (отвреме на време), ама ъъъъъъ
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        ...успокойте се... ...уникално 20 часа след такава катастрофа да се появи публично и почти официално причината и тя да доста издържана спрямо /публично известната/ фактология/та...
                        Ей такива едни мисли ме човъркат и мен...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В момента май единствено журналистите сочат 'кой опира пешкира'.... Разследващите обявяват факти...

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            ...
                            3. При текущите и в момента стачки на пилоти в "Ханзата" няма мениджър (дупедавец, лапач на комисионни и т.н. големии благини) който да каже "Инсулт е, претоварваме ги..." ...
                            28-годишен на 2 якички служба толкова изексплоатиран от гадните капиталисти, та припаднал и случайно насочил самолета в планината, поддържайки постоянна скорост, а в същото време ключалката на кокпита блокирала ...

П.П. Според анализ на данните от Flightradar24 на автопилота е било ръчно зададена височина 30 м. Все едно е правил заход за кацане ...

Analysis of Flightradar24 ADS-B/ModeS data: Autopilot was manually changed from 38,000 to 100 ft at 09:30:55

https://twitter.com/flightradar24

http://forum.flightradar24.com/threa...re-dat?p=64616

...
                            9:30:55 - Autopilot is manually changed from 38,000ft to 100ft, according to data analysis by Flightradar24.
                            ...
                            Flightradar24 said the airbus was descending at a rate of about 3-4,000ft per minute, which, it said, was standard for an airport approach.

http://www.bbc.com/news/world-europe-32035121
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-03-15, 23:20.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

http://www.focus.de/panorama/welt/ge...d_4573422.html

Излиза, че пилотът не е успял да влезе в кабината даже и с брадва. И нещо в начина, по който приказват полицаите след обиска на жилището на самоубиеца ме кара да си мисля, че в историята е намесена някаква лична драма,ама не е намесена жена...
                              And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

След 11.09 вратите на пилотските кабини са бронирани . А и от къде брадва на борда на пътнически самолет ?
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X