Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Сигурен съм, че си прав! Просто не мога да си представя, че ще осъзнавам какво се случва, ще гледам сина си и жена си в очите и няма да предприема нищо. Терорист в салона на самолет в който пътувам, ще е най-големия карък в историята! Заклевам се!
    Според филмовите ми познания, със съжаление трябва да констатирам, че ти ще си му през оная работа на терориста, дето е решил да затрие един самолет хора - включая или изключая точно тебе.

Пък тоя като решил да даде фира, пак му е през оная работа, дали ще е най-големия карък, или втория по ред в историята..
    То той е в друга класация, така че - дреме му на оная работа.

Па иначе - всеки има правото да се прави на герой, въпроса е да оцени точно какво ще му струва това.

PS . Под оная работа се разбира... то е ясно какво се разбира..

Коментар

Аз така я чета темата- подозрително и по диагонал! За една седмица всичко е ясно, намерено, проверено и обяснено. "Спете спокойно деца"...

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Всякa службa може дa подхвърли кaквото си реши зa дa спaси зaдникa нa нещо което, може дa понесе огромни зaгуби и срив.Нимa у нaс не е тaкa.Нещaтa не сa толковa елементaрни ,кaкто се предстaвят,рaно или късно пълнaтa истинa ще лъсне,товa в моментa е чaст и мaй мaнипулирaнa.Лично мнение ,но не съвсем.....Без именa и определения.....
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      А междувременно стана ясно, че има застраховки за какво ли не, но никоя застраховка не покрива щети при умишлено унищожаване на самолет...
      Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Не е знаел ли ?
      То е авиокомпания, то е авиопроизводител (в огромна кооперация), то е РВД и диспечери. То всевъзможен контрол по всички линии, на всички нива. То е обучение, сертифициране и надзор.
      Ма колко оптимизирана, чиста и проста се оказа ситуацията! Всичко на всичко един улав (при това съвсем умрял) - даже е проверил в уикипедия как да залости вратата. ...
      Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      Скоро ще му намерят и дневника, в който ще има изписан точен план на престъплението по минути и секунди. Имайте търпение.
      Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
      Точно това и аз се чудя. Капитана ще блъска, че и с брадвата ще се опитва... И на никой не му е направило впечетление и не е скочил да помага ?! Малко не мога да го повярвам това. Определено истинита не е тази която ни представят.

Коментар

Забравяте, че „лошият" е от другата страна на вратата. Отсам имаме само съдействие, добра воля и съмишленици.

пп
        Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
        ...За една седмица всичко е ясно, намерено, проверено и обяснено. "Спете спокойно деца"...
        Каква седмица! Всичко това беше точно толкова категорично представено след 24 часа.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Или ще си бащата с най-бързо прерязаното (изотзад) гърло в историята на тероризма. Да не дава Оня Горе. То това е свойственото на тероризма че силата на жертвите рядко е от значение. Иначе щеше да е честен двубой.

А за изцепки в кабината - пак да спомена че от 9/11 насам резултата е убедително в полза на пътниците. Колкото пъти имаше случаи - били те с терористи или с откачалници - ги предаваха на властите след кацането в състояние на омотан пашкул.

А вратата просто я забрави. Представи си я не като врата, а поне като брониран фургон който трябва да отвориш с подръчни материали за единица време. Това си е рамка напречно на сечението на самолета, с врата в него която - без да съм я виждал - мога да предположа че има най-малкото има минимални фуги, няма външна ключалка, и е с многоточково здраво закрепване, мислена да удържи удари поне тон-два, голяма част от които ще обере в някаква изчислена гъвкавост.
          Гоблин, не малко от хората в този форум правим съвсем доброволно и за удоволствие неща, които биха оставили децата ни сираци! Вероятността благовидно изглеждащия чичко на седалката зад мен, също да е от лошите няма да ме спре - можеш да си сигурен. За вратата - пак повтарям, знам че си прав, но няма как да стоя и да гледам.
          Не знам дали си виждал брезентова "раница" на парашут ПД-47 (стар модел от края на ВСВ). С такива скачахме на времето в ОСО и военното училище. На летището в Калиманци имаше една такава раница закачена на стената в трапезарията - разкъсана във въздуха с голи ръце от зор. Същия модел раница сме се опитвали да я разкъсаме 6 човека - дори не и изпукаха шевовете. Човека успял да го направи и да се приземи жив и здрав, е нямал нокти на ръцете (изпочупени) и бил с три счупени пръста. Не е помнел нищо от случилото се... Организма ни има огромни резерви.

Коментар

Забравяте, че „лошият" е от другата страна на вратата. Отсам имаме само съдействие, добра воля и съмишленици.
            Да така е, но все пак от аудио записа оригиналният /ако изобщо някога види бял свят/ би трябвало да се чуват доста повече звуци от разбиване... не само от капитана, а и от други. Отделно ще има и още гласове освен на капитана и т.н. или аудиото записва само в кабината и единствено ще е записало блъскането по вратата ?! Е това вече няма как да го повярвам.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            ...Вероятността благовидно изглеждащия чичко на седалката зад мен, също да е от лошите няма да ме спре - можеш да си сигурен. За вратата - пак повтарям, знам че си прав, но няма как да стоя и да гледам.
            .
            Абсолютно съм съгласен. Дори и шансът да клони към 0 - е няма и да седя и гледам безучастно.

Коментар

Да де..

То една врата, като екстраполирано двумерен обект - има две страни.

И обикновено се оказва, че лошите са от едната страна на вратата.

И още по-обикновено - от определено едната страна на вратата.

Тоя път изненадата беше, че е от другата страна на вратата.

Пак сме изненадани, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Според филмовите ми познания, със съжаление трябва да констатирам, че ти ще си му през оная работа на терориста, дето е решил да затрие един самолет хора - включая или изключая точно тебе.

Пък тоя като решил да даде фира, пак му е през оная работа, дали ще е най-големия карък, или втория по ред в историята..
                То той е в друга класация, така че - дреме му на оная работа.

Па иначе - всеки има правото да се прави на герой, въпроса е да оцени точно какво ще му струва това.

PS . Под оная работа се разбира... то е ясно какво се разбира..
                Какво значи "да се правиш на герой" като виждаш, че си "пътник"..?!!
                Аз пък не мога да разбера тези, дето седят примирено като "агнета на заколение"..?!!
                Всеки с нагласата си! Аз предпочитам да се боря или поне да опитам и ми е през оная работа, че онзи се бил прежалил или пък вярвал, че го чакали не знам си колко девици в Рая. Знам само, че с един удар на макетното ножче няма да ме свали, а на него му трябва само един хубав в брадата...

Коментар

Скоро ще му намерят и дневника, в който ще има изписан точен план на престъплението по минути и секунди. Имайте търпение.
                  Да попитам ли за пореден път каква ще да е далаверата на авиокомпанията да признае, че един от пилотите й е бил превъртял самоубиец, който е преминал през цялата й система за подбор? А на немската държава? А на френската?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Марто спри се, че се препълних от гордост, че те познавам и вече няма къде да я слагам!
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Да попитам ли за пореден път каква ще да е далаверата на авиокомпанията да признае, че един от пилотите й е бил превъртял самоубиец, който е преминал през цялата й система за подбор? А на немската държава? А на френската?
                      Верно ли не се сещаш?
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        О-о, какво може да направи една почтена структура срещу ирационализма на един зъл гений!
                        Това е закономерният непредвидим и непревинируем нула цяло и още десет нули преди първата значеща цифра процент, случайности, пред които всички сме безнадеждно безсилни...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Марто спри се, че се препълних от гордост, че те познавам и вече няма къде да я слагам!
                          Ей тези хора - светла им памет, живите са ги направили герои. Те просто са избрали да опитат и са спасили други на земята:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:8.9 КБ
ID:5652316

Всичко останало "бош лаф"...

Коментар

Аз си мисля , че просто лансираха втория пилот за жертвен агнец - бързо, смело и сръчно, третото го натъкмяваха след това.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Верно ли не се сещаш?
                              В този форум, дето е пълно с много осведомени, непобедими командоси и т.н. все трябва да има и хора, дето не се сещат и, изобщо, са с по-обикновени възможности.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Аз си мисля , че просто лансираха втория пилот за жертвен агнец - бързо, смело и сръчно, третото го натъкмяваха след това.
                                Абсолютно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X