Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Ясно, Гоблине- доста обширно инфо даде по случая. Макар и пилота да се е надценил, явно доста са факторите, които са довели до този завършек.
    Що се касае за случая по темата, ще следим какво се установява от разследващите.
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Въпросния случай беше много нашумял във Франция когато се заселвах там. Запомнил съм го просто.

Основният шум беше понеже пилота се кълнеше че в най-критичния момент когато е подал пълна тяга тягата се е забавила четири секунди (въпросните "липсващи" четири секунди от записа), което е причинило катастрофата, за което обвиняваше бъг в софтуера който производителя се опитва да скрие. И се съди до последно, в продължение на десетина години, до Върховния съд.

Официалното заключение на разследването е че набирането на обороти на двигателите (което наистина се контролира изцяло от компютър) е отнело четири секунди до 83% и още една секунда до 91% тяга, което е в нормалните параметри. Явно не се реже като японска пистарка такъв двигател. Отделно вертикалните стабилизатори (това ли беше превода на elevator ? ) не са отговорили навреме понеже компютъра се е опитвал да предотврати пропадане.

Проблемът е че успоредно с набирането на обороти двигателите вече са засмуквали клони и листа от дърветата в които са се забивали, което може да е намалило реалната тяга драстично.

При всички положения - при инструкции да мине на 35 метра височина с двигатели в еди какъв си режим пилота е минал на 10 метра с двигатели в режим нулева тяга или както се казва там. Когато е видял дебелото се е опитал да даде аварийна тяга, но вече е забърсвал дърветата. Той обвинява компютрите че не са му позволили да даде тяга навреме, програмиращите компютрите твърдят че и без компютри е нямало да мине номера понеже докато наберат тяга двигателите - самолета е щял да пропадне ако са били успоредно пипнати и вертикалните стабилизатори.

Отделно има и сума ти фактори в защита на пилота - грешка в показанията на алтиметъра и не знам още какво си, за които е била пусната бюлетина от производителя месец преди това но която не е достигнала до пилотите по вина на още не си спомням коя страна в случката.

Ето ти го как минава, наклонен в не знам какъв си ъгъл за да се покаже че новия самолет това го може а старите - тц, и резултата:

Пилота го съдиха като част от цяла серия съдебни дела, не като отговорен за трагедията а за неговия дял в нея: невръзване на гащите при изпълнение на сложна и опасна маневра с над сто пътника зад гърба му. Пак е чудо че умряха само трима души, за съжаление - две деца, едното парализирано, и жената която се е опитала да ги спаси. Лека им пръст.
      В момента в който дясното крило се наклони, моторите бяха на максимал! Просто пилота натика двата на макс и неволно наклони машината чак в гората отговори тъпата "интелигентна" система!
      За мен не са виновни пилотите!
      Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Умният компютър е решил, че на 15 м. над земята прави заход за кацане и форсаж на двигателите на макс е нелогичен и опасен. Пет -шест секунди размисъл, и-воала...
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
          Умният компютър е решил, че на 15 м. над земята прави заход за кацане и форсаж на двигателите на макс е нелогичен и опасен. Пет -шест секунди размисъл, и-воала...
          Когато оставяме комютри да вършат нашата работа ще е така! И те ще решават какво си мислим и искаме да направим!
          Същото е когато си слязал в кална локва с 4Х4 и като подадеш газ тя да се замисли!!!!!!
          Ами оставаш си в локвата!

Да Знам че е било така но защо обвниха пилотте?

ПП. гооглю MH17 blackbox и Germanwings бла
          Последно редактирано от old111; 27-03-15, 20:49.
          Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Вие убедени ли сте, че такава машина изобщо е възможно да се управлява без компютри? Кой точно човек е способен да коригира положението на елероните 30-50 пъти в секунда? А че е физически възможно такива големи двигатели да си сменят режима за по-малко секунди?

Фиксирали сте се върху компютрите като върху сатанинско зло заразило техниката - сякаш не сме виждали много по-често да се спука маркуч, отколкото да стане беля заради грешки в софтуера. Компютрите са технология. Може да работи добре, а може и зле.

Коментар

Днес iПрезидентът на Франция, обвини САЩ за катастрофата на гражданския самолет, , ето статията
              http://amr.amronline.de/2015/03/25/g...es-abschusses/
              Мисля,че руснаците са в основата на конфликта, защото имат записани голями аномалии с магнитната активност в района на катастрофата, която се дължи от изпробването на нов вид лазер,
              Последно редактирано от белята; 27-03-15, 20:47. Причина: кривопис
              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                Днес iПрезидентът на Франция, обвини САЩ за катастрофата на гражданския самолет, , ето статията
                http://amr.amronline.de/2015/03/25/g...es-abschusses/
                Мисля,че руснаците са в основата на конфликта, защото имат записани голями аномалии с магнитната активност в района на катастрофата, която се дължи от изпробването на нов лазер,
                Това че руската партенка е препечатана на немски не я прави по-малка партенка. Моля, подбирайте си източниците.

Коментар

Ееее най-после,9 страници минаха преди Американците да са виновни,че перко някой си се заключил и фраснал самолета.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

На мен ми звучи доста логично следното развитие на нещата:
                    Излиза първия пилот
                    Чува се леко почукване на вратата (някой незнайно защо е решил, че главния пилот почуква първо лекичко)
                    Чука се по-силно след известно време - главния пилот (може би за пръв път чука главния пилот, и понеже знае, че не е нужно да пазаи тишина, си чука нормално)
                    От вътре не му отварят. Интересно, един човек ли не му отваря или двама?? Всъщност колко са в пилотската кабина между първото и второто почукване не е ясно.
                    Ясно е, че самолета е свален. Трябва да се даде максимално "угодна" на обществото версия. Най-угодно е да дадем виновник и веднага мерки, които да предотвратят повтарянето и всички ще са спокойни. Същото като с атомните централи - Ясно е, че ще има следваща катастрофа, но това не трябва да лишава хората от чувството за сигурност.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Вие убедени ли сте, че такава машина изобщо е възможно да се управлява без компютри? Кой точно човек е способен да коригира положението на елероните 30-50 пъти в секунда? А че е физически възможно такива големи двигатели да си сменят режима за по-малко секунди?

Фиксирали сте се върху компютрите като върху сатанинско зло заразило техниката - сякаш не сме виждали много по-често да се спука маркуч, отколкото да стане беля заради грешки в софтуера. Компютрите са технология. Може да работи добре, а може и зле.
                      Нееее! ккогато нямаш контрол върху управляващите плоскости на самолет ела ми се обади!
                      И когаго ръчнеш 2 ръчки до край онова да земе да мисли какво аджаба искаш да му кажеш!

ПП. не се и съмнявам че пилот може да гътне самолет! Ама много се съмнявам че пилот който иска да гътне самолет и е сам в кабината ще седне да програмира тъпия автопилот който най вроятно ще откаже командите!!!!!!!

Ако исках да гътна машината _ какво щях да направя с педалите и чукачките? И дали капитана щеше да стигне до вратата при - 1,5G ?????

Ясен, относно руските партенки: Извади го до моите задни граници и виж какво ще се случи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Последно редактирано от old111; 27-03-15, 21:56.

Коментар

вчера кацнах със същия самолет,а преди седмица пак отлетях с него.Директни впечатления,тясно и клаустрофобично.И понеже ме беше много страх ,гледах какво става в салона.Когато стюардесата ЗВЪНИв пилотската кабина и и отворят ,друга стюардеса или стюард заема позиция пред кабината.После излиза ,и всички са воала.След като самолета достигне тавана, излиза някой от пилотите или пикае или се подпичква с някоя от стюардесите половин час.Но само единия пилот.За времето на полета -3 часа,излезе и в двете посоки само един пилот.Сега си мисля че вече за полети из европа ,няма да излиза никой.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

"Witnesses told the French Air Force they heard an explosion and saw smoke coming out of the doomed Germanwings' A320 passenger plane shortly before it crashed into the mountains near Digne, southern France, IBTimes UK can reveal. A helicopter pilot in the French Air Force based in Orange, 30 minutes away from the site of the crash, told IBTimes UK witnesses in the crash investigation told him "they had heard an explosion and seen smoke". While the French authorities have not confirmed these accounts, the pilot confirms the French Air Force has received a number of corroborating witness testimonies. The pilot also confirmed that debris was found upstream from the crash site - which he said confirmed the fact that the piece of fuselage had "been detached from the aircraft before impact". "The search zone is quite localised, but a piece has been found upstream, which is a bit unsettling," the pilot said from Orange."
                          http://www.ibtimes.co.uk/germanwings...h-alps-1493351

Освен това,остава загатка защо вдигнатия изстребител Мираж 2000 не е локализарал самолета.
                          "Френските военновъздушни сили са изпратили изтребител „Мираж“, когато самолетът на авиокомпания „Джърмануингс“ е изчезнал от радарите, потвърждава и „Асошиейтед прес“.
                          Агенцията се позовава на военен говорител, който обяснил, че изтребителят е излетял минути след като станало ясно, че има проблем, и се е отправил към последното известно местоположение на пътническия самолет. По думите му изтребителят не е намерил мястото, където се е разбил самолетът."

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                            ...

Освен това,остава загатка защо вдигнатия изстребител Мираж 2000 не е локализарал самолета.

... ... ...

Агенцията се позовава на военен говорител, който обяснил, че изтребителят е излетял минути след като станало ясно, че има проблем, и се е отправил към последното известно местоположение на пътническия самолет. По думите му изтребителят не е намерил мястото, където се е разбил самолетът."
                            Изключително интересно е наистина защо самолета не е бил намерен на последното известно местоположение. Може би понеже междувременно е прелетял няколко минути с 12 километра в минута, детайл отделно свързан с пригодността на изтребител Мираж да извършва издирвателни мероприятия в планинска местност.

Страхотна загадка, наистина. Какво ще кажеш да забравиш тази тема. Уморително е вече.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Втория пилот вече е "герой на ислямска държава" според новините.
                              Човека (прокурора) каза, че имоло медицински документи между които и болничен лист. Един от тези документи (не болничния лист конкретно) е бил от същия ден.
                              По новините казаха "Имал е болничен лист за същия ден и той е издаден от психиатър". Това много ми напомня на офмедия, която писа преди 2 седмици, че сме "изкупили всички налични генератори в София". Кажат ли го по телевизията, знайте, че не е, НЕ Е и НЕ Е вярно.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                Втория пилот вече е "герой на ислямска държава" според новините.
                                Откога опортюнистично кретенски профили в гзбук станаха "новините" ?
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X